OPINIONS

Ευέλικτος με τον μαέστρο

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα δείγματα του Παναθηναϊκού Superfoods στο δυνατό φιλικό με την Ούνικς Καζάν όπου είχε κενό στον "1" και τον δρόμο ώστε να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα.

Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Eurobasket 2017, οπότε πλέον μπαίνουμε για τα καλά στους ρυθμούς της νέας σεζόν. Άλλωστε, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά με το πρώτο ντέρμπι της Stoximan.gr Basket League να είναι προγραμματισμένο για την πρεμιέρα και φυσικά με την ανυπομονησία να ξεκινήσει η EuroLeague.

Πάμε λοιπόν, στον Παναθηναϊκό Superfoods που έδωσε το πρώτο του δυνατό φιλικό, απέναντι στην Ούνικς Καζάν . Είναι αλήθεια πως δεν γίνεται να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα, με δεδομένες και τις απουσίες, των Νικ Καλάθη, Νίκου Παππά, Θανάση Αντετοκούνμπο και Λούκας Λεκαβίτσιους που συνεχίζει τις θεραπείες, ώστε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Μία ομάδα όταν προετοιμάζεται χωρίς τον βασικό της πόιντ γκαρντ και τον παίκτη που θα τον αντικαθιστά, του κινητήριους μοχλούς δηλαδή, είναι απόλυτα λογικό να μην μπορεί να δείξει πολλά, κάτι το οποίο δεν βοηθάει και την σωστή λειτουργία πάνω στο παρκέ. Αυτό όμως, το οποίο είναι ξεκάθαρο την δεδομένη στιγμή είναι πως ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ευέλικτος, έχει παίκτες που του επιτρέπει να χρησιμοποιεί πολλά σχήματα, διαφορετικές ποιοτικές πεντάδες και να είναι πιο ορθολογικός χωρίς να επιλέγει το "άναρχο" παιχνίδι που είδαμε σε μεγάλο βαθμό την περασμένη σεζόν.

Πάνω απ' όλα όμως έχει σωστές βάσεις και σε πολλά σημεία φαίνεται πως έχει γίνει καλή δουλειά στην περίοδο της προετοιμασίας, παρά τις απουσίες. Το επόμενο διάστημα πάντως, που η ομάδα θα είναι πλήρης, ο Πασκουάλ θα βάλει περισσότερα πράγματα στο κομμάτι της τακτικής και χρειάζεται να βελτιώσει σημαντικά σημεία, προκειμένου να είναι έτοιμος όταν ξεκινήσουν τα επίσημα.

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τι έχει και τι αναζητά

Λόγω των απουσιών ο τεχνικός του “τριφυλλιού” αναγκάστηκε να κατεβάσει θέση, κάποιους παίκτες και ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Μποχωρίδη, Ρίβερς, Σίνγκλετον, Γκάμπριελ και Όγκαστ. Η επιλογή να παίζει στο "3" ο Κρις Σίνγκλετον έχει γίνει ξανά στα προηγούμενα φιλικά, είναι μία λύση που είναι δοκιμασμένη από το τεχνικό επιτελείο και θα επιστρατευτεί όταν χρειάζεται, όμως περισσότερο θα τον δούμε στο "4". Απο κει και πέρα, το γεγονός πως διαθέτει αθλητικούς παίκτες τον βοηθούν στο κομμάτι της άμυνας κι εκεί όπου θέλει περισσότερη δουλειά είναι στην επίθεση.

Από τα νέα αποκτήματα, στα θετικά είναι η παρουσία του Μάρκους Ντένμον ο οποίος πήρε για λίγο και τον ρόλο του πόιντ γκαρντ. Παίζει εξαιρετικά το πικ εν ρολ και φαίνεται πως έχει την επαφή με το καλάθι, όμως θα είναι διαφορετικά όταν θα έχει έναν καθαρό άσσο δίπλα του. Ο Ματ Λοτζέσκι δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση και δουλεύει για να βρεθεί στο επίπεδο που τον έχουμε συνηθίσει.

Όσο για τον Ζακ Όγκαστ, δίνει ενέργεια κερδίζει μάχες αλλά φαίνεται πως θέλει χρόνο για να ανταποκρίνεται πλήρως σε όσα ζητάει ο Πασκουάλ. Είναι δεδομένο πως με τον Καλάθη στο παρκέ, θα βοηθηθεί αρκετά από τη μεταξύ τους συνεργασία στο πικ εντ ρολ. Θετικές είναι και οι εντυπώσεις που αφήνουν ο Ντίνος Μήτογλου που προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες όπως και του Γιώργου Καλαϊτζάκη ο οποίος εκμεταλλεύεται το γεγονός πως αυτήν περίοδο υπάρχει χώρος και χρόνος να βρίσκεται στο παρκέ.

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κακή αντίδραση στο τέλος

Τη συγκεκριμένη περίοδο τ' αποτελέσματα έχουν μικρή σημασία, ωστόσο ο Παναθηναϊκός μπήκε στις συνθήκες σημαντικού αγώνα στα τελευταία λεπτά. Με Ντένμον (και Μποχωρίδη στο τέλος), Ρίβερς, Λοτζέσκι, Σίνγκλετον και Γκιστ, προσπάθησε να γυρίσει το ματς, ωστόσο δεν είχε τις ανάλογες αποφάσεις στις ειδικές καταστάσεις αλλά πολλά πράγματα να σημειώσει για την συνέχεια της προετοιμασίας. Όπως και να έχει ο Πασκουάλ βάζει την "υπογραφή" του στην ομάδα που δημιουργείται και αυτό το οποίο απομένει είναι να δέσουν όλα τα κομμάτια μεταξύ τους.

Για την ώρα η εικόνα των Ντένμον, Λοτζέσκι πάντως και η ενέργεια την οποία δίνει ο Όγκαστ, είναι σημεία που δίνουν μεγάλη αισιοδοξία στο τεχνικό επιτελείο που θα περιμένει περισσότερα πράγματα όταν ενσωματωθούν οι διεθνείς. Στους "πράσινους" συμβαίνει κάτι καλό και μένει να το δούμε στην πράξη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ