OPINIONS

"Εκτελεί" με τους κορυφαίους!

"Εκτελεί" με τους κορυφαίους!

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τη μεταγραφή του Γιάννη Μπουρούση στον Παναθηναϊκό, για χάρη του οποίου ο διεθνής σέντερ αποφάσισε -την τελευταία στιγμή- να μην περιμένει τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Έπεται και συνέχεια...

Ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού το φετινό καλοκαίρι επετεύχθη και μάλιστα ο θόρυβος ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη -και όχι μόνο. Εδώ και λίγες ώρες ο Γιάννης Μπουρούσης ανήκει στην ομάδα του "τριφυλλιού" και χωρίς καμία υπερβολή, η κίνηση αυτή αποτελεί την μεταγραφή του καλοκαιριού!

Για διάφορους λόγους αλλά θα σταθούμε στους δύο βασικούς και πάντα από αγωνιστικής άποψης: Ο πρώτος είναι πως οι "πράσινοι" απέκτησαν τον καλύτερο με διαφορά σέντερ της περσινής Euroleague και τον καλύτερο Έλληνα σέντερ αυτή τη στιγμή. Το δεύτερο κομμάτι έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς όντως στον Παναθηναϊκό χρειάζονταν ποιοτικούς Έλληνες παίκτες στο ρόστερ.

Στην... εκπνοή οι Ουόριορς

Για να κάνουμε μία μικρή αναδρομή μέχρι εδώ, αναφορικά με την μετακίνηση του Γιάννη Μπουρούση στον Παναθηναϊκό. Είναι ξεκάθαρο, όπως άλλωστε ειπώθηκε και στις δηλώσεις του έμπειρου σέντερ , ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το πάλευε περισσότερο από ενάμιση μήνα. Στην αρχή έμοιαζε δύσκολο αλλά στην ομάδα του "τριφυλλιού"΄είχαν υπομονή, πάτησαν... γκάζι μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπαγιάννη, όπως σας είχαμε αναφέρει από αυτή τη στήλη και φτάσαμε μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (12/7).

Εκεί όπου ο 33χρονος παίκτης έβαλε την υπογραφή του στο διετές συμβόλαιο, αποφασίζοντας να γυρίσει την πλάτη στην πρόταση που του έκαναν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, του ζήτησαν να περιμένει και να μην υπογράψει όμως, εκείνη τη στιγμή όλα είχαν τελειώσει.

Μετά και από αυτή την προσθήκη, γίνεται αντιληπτό πως η front line του Παναθηναϊκού (Μπουρούσης, Σίνγκλετον, Γκιστ, Φώτσης) έχει δυναμώσει αισθητά με τους δύο παίκτες οι οποίοι ξεχώρισαν πέρσι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, τους ήδη υπάρχοντες, συν ακόμα έναν που θα προστεθεί τις επόμενες ημέρες.

Είτε θα είναι επιπέδου Βίκτορ Κλαβέρ, κάτι το οποίο μοιάζει πολύ δύσκολο οικονομικά αλλά όχι απίθανο, είτε κάποια άλλη λύση κοινοτικού ή Αμερικανού (όπως ο Οκάρο Ουάιτ, αλλά εκεί θα γίνουν πέντε οι ξένοι που δεν θα είναι το καλύτερο). Αν συνυπολογίσουμε ότι έχει αποκτηθεί ήδη ο Μάικ Τζέιμς, ο Παναθηναϊκός κλέβει την παράσταση και δείχνει τις προθέσεις του για την ερχόμενη σεζόν. Πλέον δεν υπάρχει καμία βιασύνη καθώς οι "πράσινοι" έχουν πετύχει τον στόχο τους παίρνοντας τους τρεις παίκτες που είχαν στην κορυφή της λίστας τους.

Αυτό το οποίο μένει είναι να κλείσουν ακόμα τουλάχιστον δύο θέσεις και ήδη εξετάζονται περιπτώσεις με σαφώς μικρότερη πίεση απ' όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ