OPINIONS

Η ονειροπαγίδα του Μπεργκ

Η ονειροπαγίδα του Μπεργκ
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τον Σουηδό ηγέτη του ΠΑΟ, το «πρωταθλητή σε θέλουμε» και τους βοηθούς με την κάκιστη απόδοση στη Λεωφόρο.

Ηταν περίεργο χθες το ματς στη Λεωφόρο. Δεν μπορεί ο παρατηρητής να κάνει κρίση σωστή, εμπεριστατωμένη, αν βασιστεί στο αποτέλεσμα. Δεν μπορεί, διότι δεν πρόκειται για το αληθινό αποτέλεσμα. Οι βοηθοί Σίπκας και Γεωργιάδης το μόνο που δεν έκαναν ήταν να βοηθήσουν τον ρέφερι Κύζα, ο οποίος χάριζε αφειδώς κάρτες, αλλά δεν έκανε σοβαρό σφάλμα που να καθόρισε τον νικητή. Οποιος πιστεύει όμως, ότι ο Καλτσάς, ο Μπούι, ο Κλωναρίδης και τρεις φορές ο Μπεργκ θα είχαν «γράψει» μηδέν γκολ στις έξι φορές που συνολικά υποδείχθηκαν λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, ας σηκώσει το σημαιάκι!

Πάμε παρακάτω λοιπόν. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, αλλά μετά το 2-1, τρόμαξε. Ναι, έφαγε γκολ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΑΓΙΟ ΑΟΥΤ, ενώ μέχρι τότε οι τολμηροί φιλοξενούμενοι που αγωνίζονταν (σωστή η αποβολή) με δέκα παίκτες από το 25’, είχαν δημιουργήσει μόνο μια ευκαιρία. Τολμηροί, διότι ο Χοσέ Γκρανέρο, ακόμη και μετά την αποβολή του Μαλόν, έπαιζε με την τετράδα της άμυνας «ψηλά». Ρίσκαρε. Δεν κλείστηκε για να παίξει μόνο με αντεπιθέσεις. Ετσι δέχθηκε το 2-0 (από την «κάθετη» του Ζέκα στον Κλωναρίδη), έτσι θα μπορούσε να φύγει με 3-4 γκολ από τη Λεωφόρο αν οι βοηθοί… δεν τον βοηθούσαν άθελά τους.

Γιατί τρόμαξε ο Παναθηναϊκός μετά το αναπάντεχο 2-1 του αρχηγού Καλτσά; Γιατί την έχει ξαναπάθει την ανατροπή. Και πέρυσι από τον Μπεν, και εφέτος, στα δυο τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια του με την PSV και την Ντινάμο Μόσχας. Και ασφαλώς από την Σταντάρ Λιέγης, η πιο «επώδυνη» ανατροπή. Στην Ευρώπη, από ομάδες με πιο ποιοτικούς παίκτες, όπως οι Ολλανδοί και οι Ρώσοι, «τρώγονται» οι ανατροπές, αν και το... τρις εξαμαρτείν ουκ ομάδας σοφής. Μια εντός έδρας ανατροπή από ομάδα που παίζει από το 25’ με δέκα παίκτες, όμως, θα ήταν δυσκολοχώνευτη.

Η αλλαγή θέσεων από τον Αναστασίου μετά την αλλαγή Μπούι – Πέτριτς στο 63’, πέντε λεπτά πριν τη μείωση του σκορ, δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό. Ο Λαγός δεν είναι αριστερός χαφ και ο Πράνιτς δεν είναι αμυντικός μέσος. Δεν κινδύνευσε όμως και έχασε και το τετ α τετ του Καρέλη για το 3-1 από το υπέροχο τακουνάκι – ασίστ του Πέτριτς. Με τι έμεινε λοιπόν από χθες ο γηπεδούχος;

Με την υψηλότερη εφετινή θέση του (τρίτη). Με το τρίτο διαδοχικό τρίποντο για πρώτη φορά εφέτος, μετά τις νίκες του επί του Ατρόμητου και του ΠΑΟΚ, όταν πολλοί τον είχαν «τελειωμένο» αφού είχε ηττηθεί διαδοχικά από ΟΦΗ και Ολυμπιακό. Και με έναν Μάρκους Μπεργκ καυτό!

Δεύτερο ματς βασικός μετά την επιστροφή του, δεύτερο γκολ (τα κατάφερε και στην Μόσχα). Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα. Εβδομο συνολικά στη σεζόν. Πρώτος σκόρερ της ομάδας του, παρότι έχει απουσιάσει από 11 παιχνίδια! Και δοκάρι και κερδισμένο πέναλτι – αποβολή και γκολ. Μετά… «συγγνώμης», μάλιστα, στον Βίκτωρα Κλωναρίδη, επειδή του… έκλεψε τη μπουκιά από το στόμα. Με τήρηση της εντολής του προπονητή για εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Πράνιτς (κάτι μου θυμίζει το story Κώστα…). O πιο καθοριστικός παίκτης για την ομάδα του από το Big-5 (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας) της Σούπερ Λίγκας. Πιο καθοριστικός και από τον εφετινό Αθανασιάδη στον ΠΑΟΚ!

Ο Μπεργκ μόνος του κάνει τους φίλους του Παναθηναϊκού να ονειρεύονται. Φωνάζοντας δειλά «πρωταθλητή σε θέλουμε» λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και το «ράλι» του Λέτο! Ο Σουηδός είναι εκτός όλων των άλλων και η «ονειροπαγίδα» του Παναθηναϊκού. Διώχνει τα «κακά» οράματα! Μα για να πλησιάσει στο… απλησίαστο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στον β΄ γύρο δεν θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και θα υποδεχθεί ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, θα χρειαστεί δεύτερη μεγάλη υπέρβαση.

Την πρώτη, την έκανε με τους έξι βαθμούς επί Ατρόμητου και ΠΑΟΚ. Η δεύτερη θα είναι έξι βαθμοί σε Αγρίνιο και Τρίπολη, τις δυο πιο «σκληρές» έδρες μετά το Φάληρο και την Τούμπα. Δύσκολο; Αφάνταστα! Εκεί έχασε 4 βαθμούς εφέτος ο Ολυμπιακός, εκεί πήρε 0 βαθμούς πέρυσι ο Παναθηναϊκός. Απίθανο; Όχι! Κι αν τα καταφέρει, το συνθηματάκι θα ακουστεί και πάλι. Όχι, δεν θα είναι «καταστροφή» οι 4 βαθμοί. Πάλι «κοντά» θα είναι ο Παναθηναϊκός, που ούτως ή άλλως δεν είχε και δεν έχει στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου με μπάτζετ ομάδας τα 7 εκατ. ευρώ. Μα θα δικαιούται να γεννά προσδοκίες στο μυαλό και να βάζει πιο ψηλά τον πήχη.

  • Follow me on Twitter: Seretinio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ