OPINIONS

Η Τρίπολη θέλει να ρίξει τον Άρη για τα λεφτά!

Η Τρίπολη θέλει να ρίξει τον Άρη για τα λεφτά!
Τσίμο Ναβάρο INTIME SPORTS

Σε μία εποχή που τα πάντα αποτιμώνται σε χρήμα, το διπλό στο Χαριλάου αποτελεί φετίχ για την Τρίπολη. Ο Γιάννης Ιωαννίδης διαπιστώνει ότι τα λεφτά είναι…πολλά για την ομάδα του Τσιώλη, αναρωτιέται ποια συμφέροντα εξυπηρετούν οι ‘ανεμιστήρες λάσπης’ και καλεί τον κόσμο δώσει την τελευταία μάχη.

Όταν ζεις σε κοινωνία παπαγάλων, είσαι καταδικασμένος να κυνηγάς ανεμόμυλους. Άθελά σου, γίνεσαι Δον Κιχώτης και καταντάς περίγελος. Κάπως έτσι την πάτησε ο Άρης απέναντι σε Κέρκυρα-Βέροια-Γιάννενα-Πανθρακικό.

Προφανώς, ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται ότι το πρωτάθλημα διεξάγεται μεταξύ Ανώνυμων Εταιριών και όχι…καφενείων. Στο προκείμενο, η Τρίπολη έχει να κερδίσει πάρα πολλά από τον υποβιβασμό των κιτρινόμαυρων.

Είναι πολλά τα λεφτά…Άρη

Το 40% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της NOVA αποδίδεται στις 5 εμπορικότερες ομάδες του πρωταθλήματος, μία εκ των οποίων είναι ο Άρης. Στην…ουρά περιμένει η Τρίπολη, που θα κάνει τα πάντα για να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Τσιώλης καίγεται να ρίξει τους κιτρινόμαυρους, ώστε να τρυπώσει στο «group των ισχυρών». Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα διασφαλιστούν extra έσοδα για διενέργεια μετεγγραφών και θα ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός (ακόμα πιο) ανταγωνιστικού συνόλου.

Μεγάλα κέρδη στο στοίχημα

Το Άρης-Τρίπολη προσφέρεται για «μονό αποδεκτό» στοιχηματισμό, σε ιδιαίτερα υψηλή απόδοση. Προφανώς, οι book δεν είναι μπούφοι. Γνωρίζουν ότι η καφενειακή παραφιλολογία θα οδηγήσει πολλά…πρόβατα στη σφαγή και παίρνουν ρίσκο, ακολουθώντας πολιτική «high risk, high returns».

«Βαρύ ποντάρισμα» σε νίκη του 3 απέναντι στον προτελευταίο θα χρυσώσει τον «παίκτη». Μιλάμε για απίστευτο value bet, που αρκετοί θα «φορτώσουν» για να κάνουν…κομπόδεμα. Γιατί να κλείσουν οι «παίκτες» τα μάτια σε τέτοια ευκαιρία; Ο «ιδρώτας» τους θα ανταμειφθεί και με το παραπάνω… Σε τελική ανάλυση, είναι νόμιμο και ηθικό.

Bonus μία μετεγγραφή για νίκη στο Χαριλάου

Βάσει σχετικού κανονισμού της Super League, κάθε νίκη κοστολογείται περίπου €50.000 σε μία περίοδο που το χρήμα είναι…ακριβό. Δεδομένου ότι η κρίση θα στείλει πολλούς ποδοσφαιριστές στο ταμείο ανεργίας, το διπλό είναι συνώνυμο της απόκτησης ενός παίκτη. Ποιος θα έλεγε «όχι» σε ένα τέτοιο «δωράκι»;

Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε

Η Τρίπολη έχει κάθε έννομο συμφέρον να ρίξει τον Άρη στη Football League. Είναι, επομένως, λογικό και θεμιτό να διεκδικήσει τη νίκη με κάθε τρόπο. Παράλογο και αθέμιτο είναι το επικοινωνιακό τρικ που ακολουθούν ορισμένοι, ώστε να εφησυχάσουν οι ποδοσφαιριστές του Άρη.

Απώτερος σκοπός είναι να επηρεάσουν την ψυχολογία της ομάδας και να μειώσουν τη μαχητικότητά στον αγωνιστικό χώρο. Το σχέδιο είναι υπόγειο και περίπλοκο. Η συνέχεια μετά τη λήξη του πρωταθλήματος...

Αντέχεις να λείπεις;

  • ο Αστέρας θα «πεθάνει στο γήπεδο» για να γεμίσει τα ταμεία του

  • η ακέφαλη διοίκηση του Άρη αποχώρησε (και έφυγαν μαζί της οι «καρφίτσες»)

  • οι ποδοσφαιριστές έκλαψαν, επιτέλους, για τη φανέλα

  • η μπάλα είναι για τελευταία φορά στα πόδια της ομάδας

  • η «ηχητική βία» είναι απαραίτητη για να υποσκελιστεί η ποιοτική διαφορά με τον Αστέρα

  • η γενική είσοδος είναι 5 Ευρώ

  • τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για πληρωμή των απλήρωτων παικτών

Πως μπορείς να παρακολουθήσεις το «παιχνίδι της χρονιάς» από τον καναπέ, τη στιγμή που διακυβεύεται η ύπαρξη του συλλόγου; Είναι μοναδική ευκαιρία να «πάρεις την ομάδα από το χέρι», δίνοντας ταυτόχρονα απαντήσεις στα φαντάσματα του παρελθόντος που επιδιώκουν ανακατάληψη της ΠΑΕ…

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ