OPINIONS

Τα 6 "θέματα" του Πασκουάλ!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS / ÐÁÓÊÏÕÁË / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS / ÐÁÓÊÏÕÁË / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αρης Λαούδης αναλύει τους 6 "πονοκεφάλους" του Πασκουάλ, προβλήματα που υπήρχαν από τα φιλικά του Παναθηναϊκού και η Μπαρτσελόνα απλά τα... εξέθεσε με πολύ σκληρό τρόπο.

Από την επιτυχία του ΣΕΦ στο διασυρμό της Βαρκελώνης και από την ηρεμία στον προβληματισμό μέσα σε διάστημα πέντε ημερών. Ο Παναθηναϊκός... τρόμαξε με τον εαυτό του στη Βαρκελώνη και μοιραία μπαίνει σε διαδικασία του να λύσει προβλήματα.

Δεν είναι τόσο το κακό αποτέλεσμα, όσο το γεγονός ότι οι "πράσινοι" παρουσιάζουν παρεμφερή ζητήματα από τα πρώτα φιλικά μέχρι και σήμερα. Ζητήματα που υπήρξαν ακόμη και στο ΣΕΦ, έστω κι αν ο Παναθηναϊκός έφυγε με το διπλό-ανάσα που δίνει πλεονέκτημα για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο...

Πονοκέφαλος Νο1: Η κάκιστη εικόνα του Κρις Σίνγκλετον προκαλεί δύο προβλήματα. Το πρώτο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει σκορ από παίκτη ρακέτας. Αυτός και ο Καλάθης είναι οι δύο πιο κομβικοί παίκτες κι αν ένας από τους δύο δεν ανταποκριθεί τότε οι "πράσινοι" έχουν τεράστιο ζήτημα. Πιο εντυπωσιακό όμως από την κακή εμφάνιση του Σίνγκλετον είναι η εμπιστοσύνη του Πασκουάλ.

Ο Σίνγκλετον έμεινε στο παρκέ για περισσότερο από 32 λεπτά σε ένα παιχνίδι που είχε 5/12 βολές και 1/8 εντός πεδιάς. Είτε ο Ισπανός δεν είχε εμπιστοσύνη στον πάγκο του, είτε πίστευε πως ο κακός Σίνγκλετον είναι καλύτερος από τον οποιονδήποτε άλλο. Οτι από τα δύο κι αν ισχύει δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά στο κατά πόσο πράγματι ο Παναθηναϊκός έχει 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες και πιο βαθύ ρόστερ από πέρυσι.

Πονοκέφαλος Νο2: Συνδέεται με το πρόβλημα του Σίνγκλετον, αλλά σε πιο γενική βάση. Είναι σαφές πως ο Παναθηναϊκός έχει "θέμα" στη ρακέτα, σε ένα βαθμό αναμενόμενο, αλλά όχι σ' αυτό το σημείο. Οι τέσσερις ψηλοί τελείωσαν με 13 πόντους συνολικά και μάζεψαν συνολικά 10 ριμπάουντ, μόλις 4 περισσότερα απ όσα μάζεψε μόνος του ο Καλάθης! Το ζήτημα είναι ότι ο Πασκουάλ δεν έχει ούτε έναν αξιόπιστο τρόπο για να βαδίσει πάνω σ' αυτόν. Ο Βουγιούκας δεν προσφέρει, ο Ογκαστ θέλει χρόνο, δουλειά και σκέψη, ο Σίνγκλετον είναι σε κακό φεγγάρι και ο Γκιστ επωμίζεται έναν ρόλο που του αναλογεί το μισό φορτίο απ' αυτό που έχει να σηκώσει. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν έχει inside game. Ούτε πικ εντ ρολ παίζει με αξιοπιστία, ούτε παιχνίδι με πλάτη μπορεί να δοκιμάσει, επομένως η «τρύπα» είναι μεγάλη και γίνεται διπλάσια στην άμυνα.

Πονοκέφαλος Νο3: Ο Πασκουάλ πιστεύει πολύ στον Ντένμον, άτυπα τον έχρισε διάδοχο του Τζέιμς και ο Αμερικανός είναι ένα στοίχημα που θέλει το χρόνο του. Ο Ντένμον δεν έχει εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, έχει ανάγκη από παιχνίδια και σταδιακή προσαρμογή, ωστόσο οι υποχρεώσεις τρέχουν και θα πρέπει παιχνίδι με παιχνίδι να γίνεται καλύτερος. Ακολουθεί ένα πρόγραμμα - εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό και θα πρέπει ο Ντένμον να μπει σιγά - σιγά στο κλίμα, ώστε οι "πράσινοι" να έχουν περισσότερες αξιόπιστες επιλογές.

Πονοκέφαλος Νο4: Το ποσοστό στις βολές μοιάζει με ανέκδοτο. Ομάδα που θέλει να λέει ότι βάζει ψηλά τον πήχη δεν μπορεί να σουτάρει με 55%. Προφανώς δεν ήταν αυτή η βασική αιτία που ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε στη Βαρκελώνη, αλλά θα είναι η αιτία για πολλές ήττες στο μέλλον, όταν τα παιχνίδια θα κρίνονται στον πόντο και οι "πράσινοι" θα πετάνε στα σκουπίδια τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται. Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Παναθηναϊκός έχει χαμηλά ποσοστά στις βολές και γι αυτό ο Πασκουάλ θα πρέπει να το λύσει.

Πονοκέφαλος Νο5: Ο Παναθηναϊκός δεν έχει inside game, αλλά δεν είχε και σουτ στη Βαρκελώνη. Κάθε ομάδα δικαιούται την "κακή μέρα" και προφανώς η πρεμιέρα ήταν μία τέτοια, από την άλλη αποτελεί θέμα συζήτησης το γεγονός ότι η ομάδα με τρεις από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη τελείωσε τον αγώνα με ποσοστό 11% έξω από τα 6,75μ.! Είναι σαφές πως ο φετινός Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώριο να σουτάρει με 11% στα τρίποντα και 55% στις βολές!

Πονοκέφαλος Νο6: Προφανώς και η ήττα στην πρεμιέρα δεν κοστίζει, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δύσκολο δρόμο στις επόμενες 5 αγωνστικές. Εξαιρώντας το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας, η ομάδα του Πασκουάλ έχει να αντμετωπίσει κατά σειρά την ΤΣΣΚΑ, τη Φενέρ, την Μπασκόνια και τον Ολυμπιακό με τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια να είναι εκτός έδρας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ