OPINIONS

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Τα έχουμε δει όλα; Όχι, βέβαια. Όπως γράφει και ο Στέφανος Κούμπης, μετά την απόφαση του Δημοκρίτου να ερευνήσει τα ... αέρια της Λεωφόρου, το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού περνάει στο στάδιο της επιστημονικής φαντασίας!

Όποιος νομίζει ότι θα είχε εξαντληθεί το ρεπερτόριο, σε εξωαγωνιστικό επίπεδο για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, έπεσε σε πλάνη! Μεγάλη πλάνη!

Κάθε μέρα υπάρχει και κάτι καινούργιο. Όπως αυτό με την παρουσία κλιμακίου του «Δημόκριτου», για να κάνει διαπιστώσεις για τον… αέρα στα αποδυτήρια της Λεωφόρου.

Εδώ κανονικά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ενδεχομένως και οι άνθρωποι του «Δημόκριτου» να σήκωσαν τα χέρια ψηλά όταν έμαθαν πως στο ερευνητικό τους πεδίο έχει μπει και ο χώρος των αποδυτηρίων του «Απόστολος Νικολαϊδης».

Να’ χεις λιώσει δηλαδή τα παντελόνια σου στις φυσικομαθηματικές και στα Πολυτεχνεία, να έχεις ξοδέψει μερόνυχτα ώρες για να αποκτήσεις τίτλους σπουδών, να έχεις κορνιζαρισμένα μάστερ και διδακτορικά, να το έχεις τιμή σου και καμάρι σου που εργάζεσαι σε υψηλού επιπέδου, για την Ελλάδα, ερευνητικό κέντρο, δηλαδή στον «Δημόκριτο» και αφού έχεις ξεπεράσει το σοκ να απαντάς στους Ελληνες του 21αιώνα για το αν μας ψεκάζουν ή όχι, να σού’ ρχεται και το ντέρμπι.

Συνεργείο του Δημοκρίτου στη Λεωφόρο

Τι κάνεις ως επιστήμων και άνθρωπος; Την κοπανάς για κάποιο αντίστοιχο κέντρο του εξωτερικού για να ασχοληθείς με την επιστήμη και την έρευνα, αφήνεις τα πτυχία κρεμασμένα και πουλάς λαχεία στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα, πας για ψάρεμα;

Αν μεν όλη αυτή η ιστορία είναι ακόμα μια υπερβολή στην ένθεν κακείθεν επικοινωνιακή χαζομάρα των μερών, είναι απλά τραγελαφική.

Αν έχει πραγματική βάση, είναι τραγική.

Κι επειδή τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος πολύς για την «δυσφήμιση του προϊόντος» και τα μέτρα που λαμβάνονται για να… περιοριστεί, όλα όσα γίνονται στο «περιθώριο» του ντέρμπι είναι διαφήμιση ή δυσφήμιση του «προϊόντος»;

Θεοδωρίδης: "Μυρίζουν τα αποδυτήρια στη Λεωφόρο"

Τούτων δοθέντων κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι άλλο θα πληροφορηθούμε το πρωί του Σαββάτου σχετικά με το ντέρμπι. Όπως αποδεικνύεται το ρεπερτόριο είναι απρόοπτο και ανεξάντλητο.

Και φυσικά δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας του «Δημόκριτου» για να απαντήσει αν μας ψεκάζουν. Προφανώς έχουμε ενσωματωμένο σύστημα.

Είμαστε αυτοψεκαζόμενοι! Ή μας αρέσει η επιστημονική φαντασία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ