OPINIONS

Το παραμύθι της Αννά-πτυξης

Το παραμύθι της Αννά-πτυξης

Τι είδε ο Γιάννης Φιλέρης; Γνώρισε από κοντά την Ανάπτυξη; Μια οπτασία, που τον οδήγησε στα μονοπάτια του 2014, σε μια άλλη Ελλάδα, όπου τα πάντα άλλαξαν και στον αθλητισμό. Ιδού:

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εμένα στις γιορτές με πιάνε μελαγχολία. Μικρός τις περίμενα με ανυπομονησία, γιατί όλο και κάποιο δώρο θα έπαιρνα, όλο και κάποιο πεντοχίλιαρο, θα ερχόταν στην τσέπη από τη μακαρίτισσα τη Θεία μου τη Σούλα. Τώρα, δεν υπάρχουν και πολλοί λόγοι να χαρείς, εκτός του ότι επέζησες ένα ακόμη χρόνο. Ας μη μακρηγορούμε όμως. Εκεί, που την παραμονή, αφού είδα και τον 4ο κύκλο του Downton Abbey, είχα βάλει κι ένα ουισκάκι με πάγο, για να υποδεχθώ το 2014, χτύπησε το κουδούνι μου.

" Ποιος είναι; Κάλαντα τέτοια ώρα, το πρωί, όλη την μέρα άνοιγα τα κουδούνια..." σκέφτηκα. Κοίταξα από το μάτι και την είδα. Μια οπτασία. "Έλα Χριστέ μου " ξανάπα από μέσα μου. Στο μυαλό μου άρχισαν να γυρίζουν διάφορα περί Αη-Βασίλη, τον γελοίο κουμπάρο μου που με δουλεύει πρωτοχρονιάτικα, το γνωστό κόλπο των ληστών εμφανίζουμε μια γκόμενα, μπουκάρουμε και τον ληστεύουμε και διάφορα μεταφυσικά, που δεν είναι της ώρας.

Άνοιξα, όμως, την πόρτα. "Γεια σου Γιάννη, χρόνια πολλά" μου είπε με αυτοπεποίθηση και μου συστήθηκ ε : "Είμαι η Άννα. Να περάσω;" Ξεροκατάπια, έβαλα τα γυαλιά μου ξανά, ε αφού ήθελε να περάσει, δεν μπορούσα να αρνηθώ: "Περάστε".

Κάτσαμε στο σαλόνι, ενώ εγώ μάζευα τα παπούτσια μου που είχα ξεχάσει το πρωί κάτω από την τραπεζαρία, πήγαινα να αδειάσω το τασάκι, συμμάζευα τον καναπέ, εν πάση περιπτώσει ήμουν αναστατωμένος. "Πως; Δηλαδή τι θέλετε;" ρώτησα, κομπιάζοντας: "Συγγνώμη, αν θέλετε κάτι να σας προσφέρω..." πρόσθεσα . "Γιάννη, θα μιλάμε στον ενικό. Μη με κάνεις και κοκκινίζω, μιλώντας μου στον πληθυντικό. Βάλε μου ένα ποτήρι κρασί, κόκκινο, σε παρακαλώ..." είπε η Άννα, χαμογελώντας, σταυρώνοντας τα πόδια της.

"Μάλιστα " απάντησα, σαν καλός μαθητής. Κοίταξα το ποτήρι μου μπας και είχε πέσει στάχτη, τσιμπήθηκα να δω αν ονειρευόμουν, άνοιξα το παλαιωμένο μοσχοφίλερο (τι άλλο θα είχε ένας Φιλέρης;) στην κάβα μου και γέμισα το δικό της.

"Ευχαριστώ" είπε η Άννα, χαρίζοντάς μου ένα ακόμη χαμόγελο, δείχνοντας και την ωραία οδοντοστοιχία της. Ήπιε μια γουλιά, με κοίταξε και έκανε μια κίνηση προς την τσάντα της. Την άνοιξε, έβγαλε ένα φάκελο και μου τον έδωσε. Τον πήρα στα χέρια μου, διαβάζοντας τι έγραφε απέξω: "Φύλλο Ελέγχου, προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος..."

"Δεν καταλαβαίνω..." είπα. " Α, δεν ξέρω. Μου του έδωσαν, να σου του δώσω" είπε η Άννα. "Ποιοί; " ρώτησα και δεν καταλάβαινα Χριστό. Γελούσε ωραία, όμως, οπότε την άφησα να συνεχίσει: " Κοίταξε, Γιάννη πρέπει να στα πω όλα. Μη με διακόπτεις, γιατί θα χάσω τον ειρμό μου. Εδώ και καιρό προσπαθώ να έρθω στην Ελλάδα, αλλά κάτι ο καιρός, κάτι οι δουλειές μου, δεν μου το επέτρεπαν. Όταν τελικά με έπεισαν ο κύριος Αντώνης και ο κύριος Γιάννης, μου είπαν ότι δεν θα έβρισκα καλύτερη φιλοξενία, από το σπίτι σου. Ήρθα για να μείνω, άλλωστε. Με λένε Άννα, που βγαίνει από το Ανάπτυξη".

Το παραμύθι της Αννά-πτυξης

"Γειά σου Γιάννη, είμαι η Άννα"

Κόντεψα να λιποθυμήσω. Ώστε αυτή είναι η Ανάπτυξη; Τι λες τώρα, σκέφτηκα από μέσα μου. "Και οι κύριοι που λες είναι ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας; Ο κύριος Σαμαράς και ο κύριος Στουρνάρας;" ρώτησα με σοβαρό, πλέον, ύφος. Σκέφτηκα να ειδοποιήσω πάραυτα τον Μάνο Χωριανόπουλο αλλά μάλλον εκείνη την ώρα θα έψαχνε ειδήσεις για καρχαρίες, που εμφανίστηκαν στο Παγκράτι, για το News 247...

" Έτσι τους λένε; Εμένα μου συστήθηκαν με τα μικρά τους ονόματα. Συμπαθητικοί κυριούληδες. Λίγο κουρασμένοι από την δουλειά, με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και λίγο κυρτές πλάτες. Δεν τους ήξερα καν. Ούτε τι δουλειά έκαναν. Μου είπαν, μόνο, ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να έρθω τελικά στην Ελλάδα, να χαρώ την θάλασσα, τον ήλιο και με διαβεβαίωσαν ότι θα με φιλοξενήσεις. Μου έδωσαν κι αυτό το φάκελο, γιατί δεν ήθελαν να σε ενοχλήσουν χρονιάρες μέρες. Είναι, λέει, μια παλιά εκκρεμής υπόθεσή σου, από το 2005..." απάντησε η Άννα.

"Ναι" είπα σαν τον Benedict Cumbermatch, στον Σέρλοκ, ή μήπως σαν τον Martin Freeman (Τζον Γουότσον) ; Αλλά η Αννούλα είχε πάρει φόρα: "Έλα, μη στενοχωριέσαι. Τώρα, που ήρθα εγώ, όλα θα αλλάξουν. Μη φοβάσαι. Κάτσε, εδώ δίπλα μου. Θα στα πω όλα. Βάλε μουσική να ακούσουμε, προς Θεού όχι Νταλάρα (αυτό το έγραψε ο Καίσαρης), και θα περάσεις όμορφα...."

Μάλλον ήμουν Γουότσον. Ο Σέρλοκ, θα τα είχε καταλάβει όλα, βλέποντας μόνο πως με κοιτούσε. Ως ταπεινός Τζον, όμως, που λέει και το όνομά μου, δεν είχα παρά να ακολουθήσω τις οδηγίες της Άννας. Ναι, αλλά τι θα έβαζα να ακούσουμε. Έκανα αναστροφή του χρόνου (είπαμε Γουότσον, αλλά κάποια κόλπα από τον Σέρλοκ, τα έχουμε μάθει, τσ, τσ, τσ) μπήκα μια μέρα νωρίτερα στον υπολογιστή μου και έβαλα το midnight show του Θανάση Κρεκούκια, που προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς είχε εκπομπή με όλα τα νο 1 στο αμερικάνικο billboard από το 1964 και μετά (όταν ο ίδιος δηλαδή ήταν 50 ετών).

" Α, ο Θανάσης. Τι ωραία φωνή. Και δεν του δείχνει ότι είναι παππούλης..." είπε περιπαιχτικά η Άννα. "Κι αυτόν τον ξέρεις; " ρώτησα με γουρλωμένα μάτια (όχι και να μας φάει ο Κρεκούκιας τη γκόμενα). "Ε, αφού σου είπα. Όλα τα ξέρω. Έλα εδώ, μη με ντρέπεσαι. Θα στα πω όλα..." επέμεινε και έκανε μια κίνηση με τα μαλλιά της. Μύριζε υπέροχα, μπορώ να σας πω, αλλά δεν διέκρινα το άρωμα. Σίγουρα φορούσε ωραία ρούχα. Κομψή. Όμορφη. Ήθελα να ανοίξω κατευθείαν το cosmo.gr για να μάθω πως συμπεριφέρονται σε τέτοιες γυναίκες, ή το oneman.gr αλλά το μετάνιωσα. Τέτοιες ώρες δεν είναι να μπλέκεις με Μπουζαλά ή Χρήστο Χατζηιωάννου (το χειρότερο με Ηλία Αναστασιάδη).

"Μα εγώ, είμαι αθλητικός συντάκτης..." ψέλλισα. " Το ξέρω. Σε είδα και στην χαλαρή κουβέντα που είχατε στο contra.gr με τον Μανόλη Γρηγοράκη και άλλους πέντε συμπαθείς κυρίους. Πολύ γλυκούληδες. Και ο Μανόλης, γοητευτικότατος. Τι ωραία φωνή ε; "

" Με συγχωρείτε πολύ κύριε Χρήστο " αναφώνησα, αλλά η Άννα, είπαμε τα ξέρει όλα, αλλά όχι κι αυτό (αυτό έλειπε, κάτι τέτοια μόνο ο Freddos μπορεί να εκτιμήσει, εδώ που τα λέμε): "Ποιός Χρήστος; Τέλος πάντων, έλα εδώ. Να βάλε το μαξιλάρι πάνω στα πόδα μου και ξάπλωσε. Θα σου πω ό,τι θες να μάθεις. Μη με διακόπτεις, όμως, γιατί θα χάσω τον ειρμό μου. Θες να σου χαϊδεύω και τα μαλάκια;" με ρώτησε

"Πως, βέβαια. Αν θέλεις..." απάντησα και έκανα ό,τι είπε (μπράβο Γουότσον).

" Λοιπόν, Γιάννη μου, κάτσε εδώ και θα σου πω. Ξεχάστε τα χρέη σας, ξεχάστε ότι περνάτε δύσκολα, ότι κάποιοι από σας δεν έχετε δουλειά, ότι δεν ανάβετε τα καλοριφέρ γιατί είναι ακριβό το πετρέλαιο, ότι πληρώνετε τον ίδιο φόρο πέντε φορές. Τώρα ήρθα εγώ, είμαι η Ανάπτυξη, που περιμένατε με ανυπομονησία τόσα χρόνια. Τώρα, βγαίνετε από το τούνελ, που λέει και ο κύριος Αντώνης, έχετε πρωτογενές πλεόνασμα, σύντομα θα δείτε την Ελλάδα που ονειρεύεστε. Ναι, μια Ελλάδα δίκαιη, χωρίς διαφθορά, με νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, με πολιτικούς κύρους, με καθαρούς επιχειρηματίες...."

- Άννα, σε παρακαλώ, μη λες άλλα θα με πιάσουν τα κλάματα από τη συγκίνηση. Επιτέλους, πιάνουν τόπο οι κόποι μας. Αλλά εγώ σου είπα, είμαι αθλητικός συντάκτης. Δεν πιάνουμε καλύτερα τα αθλητικά. Τι άρωμα φοράς;

"Θα σε μαλώσω κακό αγόρι, που θες να μάθεις και το άρωμά μου. Εντάξει, αθλητικά τότε. Άλλωστε, όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα, έτσι και στον αθλητισμό, όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Τι καλύτερο; Κάλλιστο θα έλεγα. Θα πέσει πολύ χρήμα στην χώρα σας. Στην χώρα μας, γιατί κι εγώ λίγο Ελληνίδα νιώθω εδώ που τα λέμε. Αρμάνι είναι..."

- Πολλά χρήματα ε; Μακάρι. Δηλαδή θα φτιάξει γήπεδο ο Παναθηναϊκός;

"Πρώτα θα εγκαινιαστεί σε χρόνο ρεκόρ η Αγιά Σοφιά. Το ΚΚΕ σε έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου θα εγκρίνει την κατασκευή του γηπέδου. Μάλιστα, σε ανταπόδοση της απόφασης του κόμματος, ο πρόεδρος Μελισσανίδης θα ονομάσει ένα χώρο στο νέο γήπεδο, αίθουσα " Χαρίλαου Φλωράκη".

Το παραμύθι της Αννά-πτυξης

"Σε δυο μήνες θα είναι έτοιμο το γήπεδο του ΠΑΟ"

Στον Παναθηναϊκό, θα γίνει πραγματική επανάσταση. Πρώτα απ΄όλα θα μπει στην ΠΑΕ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η τεράστια κινέζικη εταιρεία Πο Λα Δο Λα Ρι Α, που θα παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό σχέδιο για το γήπεδο. Στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα ανυψωθεί ένας λόφος στο ύψους του Λυκαβηττού. Δίπλα θα χτιστούν ουρανοξύστες, μολ, τεχνητές λίμνες, χιονοδρομικά κέντρα με ψεύτικο χιόνι και μια μικρογραφία της Ντίσνεϊλαντ, γιατί οι οικολόγοι δεν θα ήθελαν να επιβαρυνθεί τόσο πολύ το περιβάλλον".

- Μα τι λες τώρα Αννα; Μήπως είσαι λίγο υπερβολική;

"Καθόλου παιδί μου. Τα εγκαίνια του γηπέδου που θα χτιστεί σε δύο μήνες γιατί η Πο Λα Δο Λα Ρι Α θα φέρει από την Κίνα ειδικά μηχανήματα, θα γίνουν σε φιλικό αγώνα με τον Ολυμπιακό..."

- Ε, καλά. Αυτά δε γίνονται ούτε στα παραμύθια...

"Όλα θα γίνουν στην Ελλάδα της Ανάπτυξης αγόρι μου. Η πρώτη κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όταν αναλάβει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα είναι να δειπνήσει με το ν Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν θα φάει πολύ, ο Δημήτρης, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Μετά το δείπνο, οι δυο παράγοντες θα βγουν αγκαλιασμένοι και καπνίζοντας πούρα της ειρήνης, θα εξαγγείλουν την αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρόεδρος της ΕΠΟ θα αναλάβει ο Σάββας Θεοδωρίδης, της Super League ο Βασίλης Κωνσταντίνου, που θα υποσχεθούν ισονομία και πρωτάθλημα με ίδιους όρους, για όλους.

Την επόμενη μέρα Γιαννακόπουλος και Μαρινάκης, θα καλέσουν στο ίδιο τραπέζι, Σαββίδη και Μελισσανίδη. Ο Ιβάν βάζει ένα όρο "να μη φάμε πολύ", ο Μαρινάκης θα απαντήσει "εντάξει, αλλά κι εσύ μην αρχίσεις την πάρλα". Η συνάντηση θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. Θα την χαιρετίσουν όλοι οι παράγοντες, εκτός του Πανόπουλου που θα βγάλει μια ανακοίνωση με την οποία θα διαχωρίζει την θέση του, γιατί δεν είχε κληθεί στο τραπέζι. Θα αναλάβει να τον πείσει ο Κομπότης, που είναι καπάτσος και η Super League θα εξελιχθεί σε πρότυπο ανάπτυξης.

Το παραμύθι της Αννά-πτυξης

Ο Μισέλ τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο

Απεσταλμένοι της Premier League και της Bundesliga θα έρθουν να κλέψουν ιδέες, ενώ σε ειδική εκδήλωση μέσα στον χρόνο, ο Μισέλ Πλατινί θα δεξιωθεί τους πρωταγωνιστές του ελληνικού ποδοσφαιρικού θαύματος. Σε μια ομιλία που θα μεταφράζει ζωντανά ο Μανόλης Μαυρομμάτης, ο Πλατινί θα εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς την Ελλάδα, η οποία όπως θα πει "συμβάλλει απεριόριστα στην ανάπτυξη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου". Σου είπα Γιάννη μου (αυτό το μου ήταν το καλύτερο) ότι με μένα στην Ελλάδα, όλα θα είναι διαφορετικά..."

- Άννα μου, δεν ξέρω τι να πω. Χάιδευε και λίγο τον λαιμό (είχε ωραία δάχτυλα). Να σε ρωτήσω, όμως. Με τον Μήτρογλου τι θα γίνει;

"Θα στο΄λεγα, τώρα. Όπως καταλαβαίνεις, αφού το πρωτάθλημά μας θα γίνει τόσο σημαντικό, που τα μεγαλύτερα κλαμπ θα παρακολουθούν τις ελληνικές ομάδες. Η Λίβερπουλ (ξεκινάμε απ΄αυτήν πάντα, σας αρέσει, δεν σας αρέσει) θα πάρει τον Κίτσιου από τον ΠΑΟΚ, η Γιουβέντους θα κάνει πρόταση στον Νάνο του Παναθηναϊκού, ο Μπαντιμπαγκά του Εργοτέλη θα πάει δανεικός στην Μπαρτσελόνα και ο Μήτρογλου θα καταλήξει στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Το παραμύθι της Αννά-πτυξης

Ο Μήτρογλου στο πρώτο του παιχνίδι με τη Ρεάλ

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ, θα κάνει μια μυθική πρόταση στον Βαγγέλη Μαρινάκη, που αρχικά είναι ανένδοτος και δεν δίνει τον Μήτρογλου με τίποτε. Όταν, όμως, ο Πέρεθ προσφέρει 70 εκατομμύρια ευρώ και τον Ρονάλντο, ο Μαρινάκης θα το σκεφτεί καλύτερα. Η μεταγραφή θα κλείσει μέσα σε 24 ώρες. Θα γίνει παγκόσμιος σάλος, για το ιστορικό ντιλ, με τον Θέμι Σινάνογλου να παίρνει κι αυτός μεταγραφή στην ισπανική Marca.

Ο Μήτρογλου θα πάει στη Ρεάλ, αποχαιρετώντας τον Ολυμπιακό σκοράροντας τρεις φορές μέσα στο Ολντ Τράφορντ, ενώ στην υποδοχή του Ρονάλντο θα πέσει το αεροδρόμιο: "Πάντα ήθελα να έρθω στην Ελλάδα" θα πει ο Κριστιάνο και θα βάλει τα κλάματα..." Ο Μίτσελ, βέβαια, έχει αρχικά τις ενστάσεις του, για το αν χωράνε στην ίδια ενδεκάδα Ρονάλντο και Βλαχοδήμος, που έχει επιστρέψει, ήδη, στον Ολυμπιακό, αλλά σε ένα άρθρο του καταπέλτη, στο redplanet.gr, ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης θα δώσει την λύση στον προπονητή του Ολυμπιακού. Είδες πως τα λέω;"

- Καλά, είσαι απίθανη. Θες, λίγο κρασί ακόμα; Και για πες τη συνέχεια. Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, το Τσάμπιονς Λιγκ; Το Κύπελλο;

"Ναι, βάλε λίγο. Ωραίο το μοσχοφίλερο. Λοιπόν, το πρωτάθλημα στην Ελλαδα, θα το πάρει ο Ολυμπιακός, αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θα εκπλήξει τους πάντες, καθώς την επόμενη των πανηγυρισμών στο Καραϊσκάκη, θα συγκαλέσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου, δίπλα-δίπλα με τον Ιβάν Σαββίδη. "Σε ένδειξη της καλής μας φιλίας, ο Ολυμπιακός παραχωρεί τον τίτλο στον ΠΑΟΚ" και θα πιει ένα ποτήρι βότκα με τον πρόεδρο Ιβάν, που τα έχει χαμένα, αλλά σηκώνει ψηλά το Κύπελλο του Πρωταθλητή: "Σπασίμπα κοσμποντίν Μαρινάκοφ. Νίσγι καβόγια, ντοστογιέφσκι, τολστόι, ντινάμα, μοσκβά, γιαβας λιουμπλιού". Η δήλωση-μαραθώνιος του Σαββίδη, θα κρατήσει έξι ώρες και ένα τέταρτο. Ειδική υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού, λίγο αργότερα θα αναζητήσει τους επιζώντες.

Το Κύπελλο, θα το πάρει η ΑΕΚ..."

- Μα η ΑΕΚ δεν παίζει στο Κύπελλο των επαγγελματιών, Αννα μου...

"Γιαννάκη, δεν με προσέχεις. Εγώ φταίω που σε χαϊδεύω στα μαλάκια σου. Αφού είπαμε, νέα Ελλάδα, νέα εποχή, νέο ποδόσφαιρο. Δεν θα παίξει η ΑΕΚ στο Κύπελλο; Ναι, θα το πάρει κερδίζοντας τον Αγροτικό Αστέρα, με γκολ στις καθυστερήσεις του νέου της ξένου, Marma Ro Menou Vasilia, Κενυάτη με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη, όπως εύλογα καταλαβαίνεις, μωρό μου..."

- Μωρό σου; Καλά το πας Άννα μου. Και το Τσου Λου;

"Α, εκεί θα έχουμε δράματα. Ο Ολυμπιακός θα φτάσει στον ημιτελικό αλλά θα αποκλειστεί από την Ρεάλ του Μήτρογλου. Ο Κώστας θα σκοράρει 3 φορές μέσα στο Καραϊσκάκη, η Ρεάλ θα κερδίσει 3-0, αλλά κανείς δεν θα είναι στενοχωρημένος. Ούτε καν ο Σάββας Θεοδωρίδης, που έχει αρχίσει να μιλάει ισπανικά: "Paiktourio estardinario Mitroglou, omadaria Thrylaria"

Το παραμύθι της Αννά-πτυξης

Εκνευρισμένος από την αποβολή του ο Ρονάλντο

H ρεβάνς στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, θα κόψει ανάσες. Ο Ρονάλντο το παίρνει προσωπικά και βάζει 2 γκολ στο ξεκίνημα του ματς. Ο Ολυμπιακός θα πιέσει ασφυκτικά για ένα τρίτο γκολ, αλλά στο 65 ο διαιτητής του αγώνα Ηρακλής Τσίκινης θα δώσει κόκκινη κάρτα στον Κριστιάνο, για μαρκάρισμα στον Σέρχιο Ράμος: "Όπως βλέπουμε και στο ριπλέι, πας από πρόθεση, να τον χτυπήσεις. Σε παρακαλώ, Κριστιάνο, βγες έξω.

Με δέκα παίκτες ο Ολυμπιακός, αν και έχει τρία δοκάρια με τον Σαβιόλα και ένα σουτ στο 93, σύριζα άουτ, από τον Αλέξη Τσίπρα που το έχει γυρίσει στο ποδόσφαιρο και πήρε μεταγραφή για το λιμάνι, χάνει την πρόκριση.

Στον άλλο ημιτελικό η Μπάγερν καθαρίζει τη Μπαρτσελόνα 2-0 στη Βαρκελώνη και 3-1 στο Μόναχο και παίρνει άνετα την πρόκριση. Ο τελικός είναι Ρεάλ-Μπάγερν. Ο Γκουαρδιόλα κάνει δυο αλλαγές στο 80 και στο 83, βάζοντας Μπράιτνερ και Ρουμενίγκε, αφήνοντας σύξυλο τον Αντσελότι.

Το παραμύθι της Αννά-πτυξης

Αλέφαντος και Γκουαρδιόλα το δίδυμο της επιτυχίας

Στη συνέντευξη Τύπου, αποκαλύπτει το μεγάλο του μυστικό: "Σήμερα, νικήσαμε γιατί το σχέδιο που καταστρώσαμε με τον ειδικό μου συνεργάτη στην Ελλάδα, ήταν απόλυτο. Ladies and gentlemen σας παρουσιάζω τον πνευματικό μου πατέρα, Νίκο Αλέφαντο..."

- Άννα, μη κουνιέσαι, θα με πεθάνεις. Ο Αλέφαντος ε; Φοβερό. Και στο Μουντιάλ, πως θα πάμε;

"Μη τα θες και όλα δικά σου Γιάννη. (Το "μου" που πήγε;) Θα πάει καλά η Ελλάδα, θα αποκλείσει την Αργεντινή, με φοβερή εμφάνιση Καραγκούνη, που θα ταράξει τον Μέσι στις ντρίπλες και θα πάει κατευθείαν πάνω στη Βραζιλία, στον ημιτελικό.

Το παραμύθι της Αννά-πτυξης

Ο Καραγκούνης τρελαίνει τον Μέσι

Μεγάλο παιχνίδι στο Μαρακανά. Ο Σάντος παρατάσσει φουλ επιθετικό σχήμα με τον Μήτρογλου τερματοφύλακα, Δέλλα-Καψή (τον Άνθιμο) στόπερ, Αποστολάκη δεξιά, Χολέμπας αριστερά, μεσαία γραμμή με Δομάζο, Παπαϊωάννου, Κατσουράνη, Καραγκούνη, στη μεσαία γραμμή, Μαύρο, Αναστόπουλο και Σαραβάκο στην επίθεση..."

- Αννούλα, τους έβγαλες δώδεκα...

"Α, με έχει επηρεάσει πολύ ο Αλέφαντος. Δε πειράζει. Δώδεκα εμείς, έντεκα αυτοί, θα πει ο Σάντος στα αποδυτήρια, αλλά ο Νεϊμάρ στο 89 θα δώσει τη νίκη στην Βραζιλία η οποία θα περάσει στον τελικό. Αλλά το Κύπελλο θα πάρει η Αγγλία, με σκόρερ τον Στίβεν Τζέραρντ και προπονητή τον Μαραντόνα, που δέχεται να κοουτσάρει τα τρία λιοντάρια, ζητώντας ειλικρινά συγγνώμη για το χέρι που έκανε το 1986..."

- Έλα; Θα πάρει Μουντιάλ η Αγγλία; Καλά να μου πεις που βρίσκω το περίεργο; Εδώ ήρθες εσύ, ολόκληρη κοπελάρα, ολόκληρη Ανάπτυξη, στην Ελλάδα. Δεν θα το πάρει η Αγγλία; Και στο μπάσκετ; Ξέρεις έχω μια αδυναμία στο άθλημα...

"Το ξέρω γλυκέ μου (αυτά είναι, έβαλα και τρίτο ποτήρι κρασι). Το ξέρω. Στο μπάσκετ, δεν θα έχουμε πολλές αλλαγές. Ο Ολυμπιακός θα πάρει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωλίγκα, κερδίζοντας στον τελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με καλάθι του Δημήτρη Αγραβάνη στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Η ιδιαιτερότητα του αγώνα, είναι το αίτημα του Ολυμπιακού στον Τζόρντι Μπερτομέου, να ξεκινήσει ο τελικός με σκορ 25-0 υπέρ των Ρώσων. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα χαϊδέψει στοργικά το κεφάλι του Έτορε Μεσίνα και θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για το 2015.

Στο πρωτάθλημα θα επικρατήσει ο Παναθηναϊκός. Κόντρα στον Ολυμπιακό, το σκορ είναι 2-2, αλλά πριν από τελευταίο παιχνίδι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αιφνιδιάζει τους αδερφούς Αγγελόπουλους: "Προτείνω να παίξουμε τον τίτλο σε μεταξύ μας παιχνίδι". Οι Αγγελόπουλοι δέχονται, σίγουροι για την επιτυχία τους, αλλά ξαφνικά ο Δημήτρης εμφανίζει στο παρκέ και τον θείο του Θανάση, που με τρίποντο από τη σέντρα γράφει το τελικό 123-120, υπέρ του ΠΑΟ.

Αλλά η μεγάλη χαρά θα έρθει τον Σεπτέμβριο στην Ισπανία. Η Εθνική μπάσκετ εξασφαλίζει στο παρά πέντε wild card από την FIBA, λόγω παραίτησης της Κίνας, γιατί ο κόουτς Γιαννάκης τσακώθηκε με ολόκληρο το Π.Γ του Κομμουνιστικού Κόμματος, προκαλώντας πολιτική κρίση στην αχανή χώρα. Ipo-mo-ni, τους έλεγε, κάτι άλλο άκουγαν αυτοί, έγινε μεγάλη παρεξήγηση που να στα εξηγώ.

Το παραμύθι της Αννά-πτυξης

Η αντιαθλητική ενέργεια του ΛεΜπρον στον Καββαδά

Πάει, λοιπόν, η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο κόουτς Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο βοηθός του Τάκης Τσαγκρώνης, μαζεύουν τους παίκτες από τις παραλίες. Αφού στη πρώτη προπόνηση ο Σπανούλης εμφανίζεται με ρακέτες. Στην Εθνική επιστρέφει ο Διαμαντίδης και μαζί του ο Γκάλης, γιατί έκαναν κοινές διακοπές στη Χαλκιδική και δεν ήθελαν να χαλάσουν την παρέα. Την παράσταση θα κλέψει, όμως, ο Βασίλης Καββαδάς που στον τελικό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού φάει μια ξεγυρισμένη σπρωξιά από τον ΛεΜπρον Τζέιμς, στην επόμενη φάση, την τελευταία του αγώνα, θα δεχθεί την άλει ουπ πάσα του Θύμιου Μπακατσιά, που κι αυτός έχει επιστρέψει στην Εθνική, και με ένα υπέροχο άλμα θα καρφώσει στα μούτρα του ΛεΜπρον, γράφοντας το τελικό 103-101 (κάτι μου θυμίζει το σκορ)"

- Άννα είσαι Θεά. Είσαι υπέροχη. Και εμείς εδώ στην 24 Media τι θα κάνουμε;

"Μια χαρά θα πάτε. Πρώτα απ΄όλα το midnight show θα πουληθεί έναντι 800 εκατομμυρίων ευρώ στο CBS, με την προϋπόθεση ο Κρεκούκιας να ξυρίσει το μούσι του, ενώ στην Super Ball θα φιλοξενήσετε αποκλειστικά, τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Θέμης Καίσαρης θα φοράει φανέλα της Καϊζερσλάουτερν και θα προσπαθεί να πείσει τον Κριστιάνο ότι δεν είναι όλα τα πέναλτι, πέναλτι, την ώρα που ο Παντελής Βλαχόπουλος θα του επισημαίνει πως "ναι Κριστιάνο, απάντησε σε αυτή την ερώτηση, γιατί εμείς θέλουμε ζωντανό διάλογο με το κοινό". O Ρονάλντο θα γελάει αμήχανα, αλλά θα γίνει έξαλλος όταν μπει στο στούντιο ο Ηρακλής Τσίκινης που τον είχε αποβάλλει στον τελικό.

Το παραμύθι της Αννά-πτυξης

Super Ball με Κριστιάνο

Ο Αλέξανδρος Βραχωρίτης θα φωνάζει "παιδιά, είμαστε έτοιμοι, ένα, δύο, τρία", ο Μανόλης Γρηγοράκης θα γράφει κάτι στο twitter, ο Μάνος Μίχαλος θα ψάχνει τον Στέφανο Τριαντάφυλλο, γιατί κάτι είχε ξεχάσει (ο Στέφανος) , η Νίκη Μπάκουλη θα κάνει πρόταση γάμου στον Ρούντι Φερνάντεθ, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης θα συγκαλεί την 25η σύσκεψη της ημέρας και γενικά θα περάσετε μια ωραία χρονιά. Α, θα ενεργοποιήσει και τον λογαριασμό του στο facebook, ο Παντελής Διαμαντόπουλος"

"Αχ, Άννα μου πως τα λες, μωρό μου..." είπα και ανασήκωσα το κεφάλι μου. Είχε ξημερώσει, πρώτη του μήνα, το ήξερα. Η Άννα που ήταν, όμως; Χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο ... Ηλίας Ευταξίας: "Με εκείνο τον καζαμία, κάναμε τίποτε" ρώτησε....

Καλή χρονιά...

Ευχαριστώ τον Θοδωρή Κουνάδη για τις φωτογραφίες του-έμπνευση.

Τα λέμε και στο twitter στο @yiannifil

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ