OPINIONS

Η μεγάλη ευκαιρία του τελικού στο μπάσκετ

Η μεγάλη ευκαιρία του τελικού στο μπάσκετ
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος λέει σωστά ότι ο τελικός του μπάσκετ πρέπει να γίνει. Και όπως εξηγεί το Sport24.gr είναι και μια μοναδική ευκαιρία για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Δεν είμαστε αιθεροβάμονες ούτε πέσαμε από τα σύννεφα. Ωστόσο, στην δράση, υπάρχει κι η αντίδραση. Και μπορεί στο παρελθόν (και στο παρόν) να έχουμε διαφωνήσει με τον Γ.Βασιλακόπουλο, η δήλωσή του, όμως, ότι ο "τελικός του μπάσκετ θα γίνει" βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μπορεί κι ο ίδιος να είχε αναστολές χθες το πρωί, για το αν θα πρέπει να γίνει ή όχι το παιχνίδι, μπορεί να αφουγκράστηκε τον σφυγμό μιας τρομοκρατημένης Πολιτείας, που μέσω της ΓΓΑ οδηγούσε τον αγώνα προς αναβολή, είναι όμως πολύ έμπειρος για να μη συνειδητοποιήσει ότι μια τέτοια απόφαση θα αποτελούσε δικαίωση των χουλιγκάνων.

Θα λέγαμε, μάλιστα, ότι έχει στα χέρια του μια χρυσή ευκαιρία να πάρει την ευθύνη και την κατάσταση στα χέρια του, ώστε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, να γίνει αυτός ο τελικός μια ευκαιρία για όλους, ώστε να πάμε ένα βήμα μπροστά. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι, όμως, και ακατόρθωτο.

Αύριο κιόλας, ή μεθαύριο ή ... την ερχόμενη Δευτέρα, κάποια στιγμή τέλος πάντων, ας βγει ο ίδιος δίπλα στους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ, δίπλα στον Ομπράντοβιτς και τον Ίβκοβιτς, δίπλα στον Διαμαντίδη και τον Παπαλουκά, κι ας μιλήσουν από κοινού για τον τελικό που θα μας θυμίσει ότι παραμένουμε άνθρωποι και όχι υπάνθρωποι.

Ότι είμαστε μια πραγματική σύγχρονη χώρα, που μπορεί να διοργανώσει ένα αθλητικό γεγονός, όπου τα δυο κορυφαία κλαμπ διεκδικούν ένα τρόπαιο.

Και επειδή στο μπάσκετ, πράγματι μιλάμε για τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (ή από τις κορυφαίες για να ακριβολογήσουμε) είναι, πράγματι, μεγάλη.

Αυτοί οι δυο, άλλωστε, έπαιξαν πριν από δυο χρόνια ένα συγκλονιστικό ημιτελικό στο φάιναλ-φορ που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με παρουσία 4.000 και πλέον οπαδών τους, που κάθονταν ...σούζα, απέναντι στη γερμανική αστυνομία.

Με τις διοικήσεις των δυο συλλόγων να έχουν κάνει το παν για να μη δημιουργηθεί το παραμικρό, αλλά και όσους ήθελαν να κάνουν τον "μάγκα" να ξέρουν ότι την αμέσως επόμενη στιγμή θα βρεθούν στο κρατητήριο, με κανέναν παρατρεχάμενο να μη μπορεί να τους βγάλει από το "μπαλαούρο".

Είναι οι Γερμανοί καλύτεροι αστυνομικοί από τους Έλληνες; Είναι πιο έξυπνοι στην Ευρωλίγκα, που ειδοποίησαν εμμέσως πλην σαφώς τα δυο ελληνικά σωματεία πως αν γίνει κάτι έξω και μέσα στο γήπεδο, ο πέλεκυς θα ήταν αμείλικτος; Όχι. Απλά πράγματα έκαναν. Εφάρμοσαν τους κανονισμούς!

Αλλά εδώ, υπάρχει και μια χρυσή ευκαιρία για τους πρωταγωνιστές του σπορ. Να δηλώσουν δημόσια και να δεσμευτούν, ότι στο πρώτο κέρμα που θα πέσει στο παρκέ, θα πιαστούν χέρι-χέρι και θα μπουν στα αποδυτήρια. Να το δηλώσουν ενώπιον της ομοσπονδίας, που είναι και η διοργανώτρια, ώστε να ξέρουν όλοι τι πρόκειται να συμβεί.

Γιαννακόπουλοι και Αγγελόπουλοι επενδύουν πολλά στο μπάσκετ, αλλά παίρνουν ελάχιστα. Θα κερδίσουν πολλά περισσότερα, εφόσον σκεφτούν πόσο τους συμφέρει η διεξαγωγή ενός κανονικού τελικού. Με κόσμο και των δυο ομάδων; Ναι.

Όχι με 500 από δω και 500 από κεί γιατί κι αυτή η εικόνα είναι, εν τέλει, μια "νίκη της αλητείας" για να δανειστούμε και τα λόγια του Βασιλακόπουλου. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι αρκετά έξυπνος για να καταλάβει ότι του παρουσιάζεται κάτι που θα βγάλει πολλούς από τα αδιέξοδά τους.

Και επειδή τα καταφέρνει καλά στις συσκέψεις, μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες και την άλλη Κυριακή να δούμε ένα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός με την ησυχία μας. Να το ευχαριστηθούμε, να το απολαύσουμε και μετά να κάνουμε την σχετική πλακίτσα στον κολλητό μας.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ