OPINIONS

Όταν "ανάβει" η μηχανή…

Όταν "ανάβει" η μηχανή…
Μήτρογλου Μανιάτης INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για αυτά που κάνουν... μπαμ στον φετινό Ολυμπιακό. Το ποιοτικό και "ψημένο" ρόστερ, οι δύο παίκτες στο κέντρο που ήρθαν και "έδεσαν" και η ανάλυση της κυριακάτικης εμφάνισης στη Λιβαδειά.

Ναι, είναι νωρίς για συμπεράσματα, αλλά αν κάτι κάνει «μπαμ», αν κάτι φαίνεται πεντακάθαρα στον φετινό Ολυμπιακό, αυτό είναι ότι υπάρχει υλικό, υπάρχουν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και το επίπεδο πάει ψηλά. Χωρίς να πιεστούν, αποκτούν υψηλή ταχύτητα οι νταμπλούχοι και δείχνουν να πατάνε καλά για αρχές Σεπτέμβρη. Και να σκεφτείτε, ότι έχουν ήδη ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Σε νευραλγικά πόστα. Όσο για τη νέα επιτυχία; Ο πλέον απαισιόδοξος φίλος του Λεβαδειακού, τόσο χάλια την ομάδα του, δεν θα την περίμενε. Στο πρώτο 45λεπτο, οι Βοιωτοί δεν μπορούσαν καν να συνεργαστούν. Ο Λεμονής ψαχνόταν, μα άκρη δεν έβγαζε. Βέβαια, σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και ο τρόπος που παίζει ο αντίπαλος.

Ο Ολυμπιακός με Φουστέρ και Ολαϊτάν, ήταν πολύ πιο γρήγορος συγκριτικά με αυτό που έδειξε στο Καραϊσκάκη. Και έκλεισε διαδρόμους, δεν έδωσε δικαίωμα πιέζοντας ψηλά και έτσι κατάφερε να κάνει δικές του όλες τις μπάλες. Η κατοχή ήταν… κατακόκκινη και το πέναλτι του Σαβιόλα, αποτέλεσε απλά το επιστέγασμα για να αποκτηθεί το προβάδισμα στο πρώτο μισό. Χωρίς να διαπρέψει ο νταμπλούχος είχε κάνει την δουλειά του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και όταν ήρθε το δεύτερο ημίχρονο, εκεί που κάποιος θα φανταζόταν πως οι γηπεδούχοι θα «δώσουν ρέστα», οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν ακόμη πιο απειλητικοί και έβαλαν και δεύτερο γκολ, την ώρα που έπαιζαν με το 4- 4- 2! Και πρόσφεραν και θέαμα στο τελευταίο 20λεπτο…

Οι στημένες φάσεις, συνεχίζουν να… οδηγούν τους παίκτες του Μίτσελ. Και στο γήπεδο της Λιβαδειάς, οι συνεργασίες αποδείχθηκαν πολύτιμες. Άσχετα αν δεν ξετρέλανε ο Ολυμπιακός, έκανε την δουλίτσα του. Πήρε άλλους τρεις βαθμούς και συνεχίζει πρωτοπόρος στον σχετικό πίνακα. Είναι πολύ «ψημένοι» οι Πειραιώτες και μπορούν να αποφεύγουν τις κακοτοπιές. Ένα έμπειρο ρόστερ, μια ομάδα που ίσως μέρα με την μέρα να γίνεται όλο και καλύτερη. Σε αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο και οι μεταγραφές. Άλλοι δυο πάικτες μπήκαν στην «μηχανή» και προορίζονται για βασικοί, αν και εφόσον αποδειχθεί, ότι είναι σε θέση να μπουν άμεσα στις μάχες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να χρειάζονται καλά… μηχανάκια στην κουλούρα του γηπέδου. Απέκτησαν δυο. Και καθαρό κόφτη, αλλά και… οχτάρι που θα συνδέσει την μεσαία γραμμή με την επίθεση. Όπως είδατε, στην Λιβαδειά, μπορεί να έλειψε η φαντασία και ο γλυκός τρόπος που φέρεται στην μπάλα ο Τσόρι, αλλά ο ρυθμός δεν «έπεσε». Αυτά έχουν οι ομάδες, που διαθέτουν κάμποσους ποδοσφαιριστές αξίας. Και το μεγαλύτερο όπλο του Ολυμπιακού, είναι το ρόστερ του. Δεν ξέρω, αν είναι καλό ή όχι να αποκτούνται δανεικοί. Δεν γνωρίζω, αν είναι το ιδανικότερο να υπογράφονται γερά συμβόλαια.

Αυτό που ενδιαφέρει για κάθε ομάδα, είναι να φτιάχνει έναν συμπαγή κορμό και όσο γίνεται γρηγορότερα να μπορεί ο προπονητής να περάσει φιλοσοφία και να γίνει η δουλειά! Στην Λιβαδειά βγήκαν από το γήπεδο παίκτες όπως ο Σαβιόλα και ο Κάμπελ. Και ο πολύ ταλαντούχος Ολαϊτάν. Μπήκε ο Βάις, μπήκε ο Ιμπαγάσα και ο σκόρερ Μήτρογλου! Είναι τεράστια υπόθεση να έχεις κόσμο για 11αδα, αλλά και για έξτρα ενίσχυση που όχι απλά δεν θα «ρίξει» την ποιότητά σου, αλλά θα την ανεβάσει και περισσότερο. Ο Ολυμπιακός έδειξε πιο γρήγορος, πιο αποτελεσματικός, πιο… φορτσάτος! Δεν έχει να κάνει με την …πεντάρα!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έχει να κάνει με το ότι , όσο πέρναγε η ώρα κόντρα στον Λεβαδειακό, το παιχνίδι γινόταν όλο και καλύτερο. Και σίγουρα αν δεν μπερδευτεί ο Μίτσελ(βελτίωσε την εικόνα άμεσα μετά την Καλλονή), η ομάδα του θα παίξει ακόμη καλύτερα.

ΥΓ. Και πως βγαίνει ο Φουστέρ από την 11αδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ