OPINIONS

Οι βαλίτσες του Λούκα

Οι βαλίτσες του Λούκα

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το διπλό του Ολυμπιακού στη Βέροια και σας βγάζει μια… ασίστ για τον Μιλιβόγεβιτς

Οι απουσίες που είχαν οι πρωταθλητές Ελλάδας, λογικά δεν θα τους κόστιζαν, αρκεί να εμφάνιζαν στην Ημαθία ένα σωστό αγωνιστικό πρόσωπο. Με την παράδοση να είναι υπέρ τους και με 13 σερί νίκες και γκολ 32- 2 απέναντι στους «κυανέρυθρους», οι παίκτες του Ολυμπιακού ήξεραν ότι θα έπρεπε να επιβάλλουν ρυθμό και διάθεση από πολύ νωρίς για να μην αρχίσουν οι πονοκέφαλοι (όπως για παράδειγμα στο κύπελλο με τον Άρη).

Ποιο ήταν λοιπόν το αρχικό στάτους της αναμέτρησης; Ο στόχος επετεύχθη για τον Μπέντο και τους συνεργάτες του ως προς την προσέγγιση. Ο Ολυμπιακός μπήκε πάρα πολύ καλά στο ματς, όμως το σενάριο προέκυψε ίδιο με αυτό στον Πλατανιά, απλά με λιγότερα γκολ και ωραιότερο θέαμα. Οι πρωταθλητές έκλεισαν την αντίπαλό τους στο μισό γήπεδο. Ψηλά –λογικά- όλες οι γραμμές και πίεση- θανάτου. Εξαιρετικό γύρισμα της μπάλας και κακά τα ψέματα «φώναζε» από το πρώτο λεπτό κιόλας η ιστορία, ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου.

Οι βαλίτσες του Λούκα

Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το 10’ ο Σεμπά έκανε την κίνηση, έβγαλε άλλη μια ασίστ (πρώτος στη λίγκα) και ο Φορτούνης με το κεφάλι σκόραρε και πανηγύρισε αλα… ΝΒΑ! Ο Ολυμπιακός βρήκε μπόσικη την Βέροια και έπαιξε από τα πλάγια, άσχετα αν δε μας έχει συνηθίσει φέτος να το κάνει με άνεση και διάρκεια. Στην Ημαθία, ο τρόπος με τον οποίο παρατάχθηκαν οι γηπεδούχοι, άφηνε περιθώρια να κινηθούν στα «φτερά» οι πρωταθλητές και το έπραξαν με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση. Κυριολεκτικά στο μισό γήπεδο γινόταν ο αγώνας, μπορεί να γελάσετε, αλλά αν έπαιζαν στο Καραϊσκάκη ίσως η Βέροια να ήταν πιο θαρραλέα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ "ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ" Ο ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ

Η νεανικότατη άμυνα των «ερυθρόλευκων» (με τον Ντελα Μπέγια να φαντάζει μπαμπάς μπροστά στους άλλους τρεις) έπρεπε απλά να ‘χει το νου της για την περίπτωση κάποιας μεγάλης «σκοτωμένης» μπάλας που θα γινόταν προς τον Καπετάνο. Και κάτι τέτοιο έγινε για να ‘ρθει η ισοφάριση. Μάλιστα φρόντισαν να… προειδοποιήσουν, αλλά μάλλον δε το κατάλαβαν οι «ερυθρόλευκοι». Στην αρχή έχασε την ευκαιρία ο Καπετάνος, αλλά «καπάκι» ξανά στην αριστερή πλευρά της κόκκινης άμυνας, ο Σαρπόνγκ (ένας παίκτης βγαλμένος από τις ακαδημίες του Άγιαξ) δεν χαρίστηκε.

Ο Ντελα Μπέγια ήταν μακριά (είχε πάει να κάνει όβερ λαπ στην επίθεση και η επιστροφή του ήταν… Επιτάφιος), ο Νικολάου δεν πρόλαβε να βγει και έγινε η ζημιά για τον Μπέντο που είδε τους αντιπάλους του να μεταμορφώνονται να παίρνουν… αέρα και από το πουθενά να γίνονται απειλητικότατοι.

ΘΑ "ΕΦΕΥΓΕ" ΤΟ ΣΚΟΡ ΑΝ Ο ΙΝΤΕΓΕ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ

Από τον πολύ αέρα όμως οι γηπεδούχοι, άρχισαν να αδιαφορούν στις τοποθετήσεις τους. Και έτσι ο Μάριν μετά από κόρνερ βρέθηκε ολομόναχος ψηλά, έβγαλε την πιο γλυκιά σέντρα της καριέρας του και ο Μιλιβόγεβιτς σε μια εποχή που έχει γεμίσει τις βαλίτσες και δε ξέρει απλά αν τις κλείσει ή τις αδειάσει, έδωσε και πάλι «κεφάλι» στο σκορ με το… κεφάλι!

Έχω ξαναπεί ότι δε βλέπουμε τρομερά πράγματα από τον φετινό Ολυμπιακό. και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω την άποψή μου για όσα μου ‘χει δείξει ο Μπέντο. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι δεν θα κάνουμε και ξεχωριστή κουβέντα για κάθε 90λεπτο. Άλλο το γενικό συμπέρασμα και άλλο η ειδική κριτική σε κάθε αναμέτρηση. Δεν μπορούσες να ζητήσεις κάτι παραπάνω είναι αλήθεια, από αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός στην Ημαθία.

Οι βαλίτσες του Λούκα

Είχε πολλές τελικές φάσεις, αν ο Ιντέγε ήταν πιο προσεκτικός το σκορ θα ‘χε «φύγει» και πραγματικά η χρησιμοποίηση των μικρών στα δικά μου μάτια εξασφαλίζει μόνιμη μαχητικότητα , κάλυψη παικτών που τρέχουν λιγότερο και φυσικά, γέμισμα παραστάσεων για αυτά τα παιδιά που αποτελούν θησαυρό για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ένας θησαυρός, που δεν είναι… άνθρακας, που έχουμε ήδη καταλάβει και πειστεί, ότι θα πρέπει να προσεχτεί όταν θα ‘ρθουν και τα ζόρια. Η τετράδα Ρέτσου, Μανθάτη, Νικολάου, Ανδρούτσου (τυχαία η σειρά) είναι λόγος να δεις τον Ολυμπιακό και το γράφω πολύ σοβαρά. Γιατί αν μη τι άλλο, είναι και ασυνήθιστο. Όχι, δεν θα το μοστράρω στα υπέρ του προπονητή, αλλά αυτός τους βάζει. Πρέπει να το γράψω. Και για εμένα, ακόμη κι αν χάσει ο Ολυμπιακός στα μεγάλα παιχνίδια του Φλεβάρη, ακόμη κι αν δεν πάρει το Κύπελλο, οι τελευταίοι που θα ευθύνονται θα ‘ναι οι πιτσιρικάδες.

Οι βαλίτσες του Λούκα

Να βάλεις τέτοια υποθήκη για το μέλλον σου, είναι αξία ανεκτίμητη που δε συγκρίνεται με κανένα κυπελλάκι.

ΡΙΣΚΟ ΘΕΛΕΙ Η ΜΠΑΛΑ

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν, μετά από ένα (σε γενικές γραμμές) καλό πρώτο 45λεπτο, μπήκαν με διάθεση και στο δεύτερο. Ήξεραν και οι ίδιοι ότι είναι καλύτεροι, άσχετα αν οι αμυντικές αδυναμίες εμφανίζονταν και περισσότερο πρέπει να απασχολήσουν για τα δύσκολα που θα ‘ρθουν και όχι για αυτό καθ’ αυτό, το ματς που έγινε στη Βέροια. Ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, οι αλλαγές δεν έκαναν την διαφορά στις δυο ενδεκάδες και η… μανία που ‘χε ο Ιντέγε να βάλει γκολ δεν του βγήκε! Όμως το πάλευε και αυτό είναι που μετράει, μέχρι να βγει και να μπει ο Καρντόσο.

Και κάτι αποκλειστικά για τους δυο προπονητές: Πρώτα για τον Τερζή: Η Βέροια, θυμήθηκε να βγει μπροστά και να ρισκάρει στο… 87’!!! Δηλαδή παίζεις στην έδρα σου με τον Ολυμπιακό, είσαι στο 1- 2 και θες να ρισκάρεις για έξι λεπτά (με τις καθυστερήσεις); Γιατί; Βγες και παίξε πιο νωρίς. Το πολύ- πολύ να φας κι άλλο. Και τι έγινε; Ρίσκο θέλει η μπάλα, όταν είσαι εσύ ο αδύναμος. Και για τον Μπέντο: Με τη Βέροια αντίπαλο, αλλαγή στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός; Ποτέ…

ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΛΙ;

Επειδή πάντως αυτό το ματς θα ξεχαστεί εύκολα και για να σας βγάλω μια… ασίστ για να ‘χετε να κουβεντιάζετε με τα φιλαράκια σας, είμαι περίεργος να δω πως θα βγει το υπόλοιπο της σεζόν, σε περίπτωση που τελικά κλείσουν τα μπαγκάζια του Μιλιβόγεβιτς και ο Σέρβος πάρει το αεροπλάνο για Αγγλία. Γιατί παίκτες έχει ο Ολυμπιακός, όμως ξέρετε όλοι (Ολυμπιακοί και μη) τι δίνει ο Λούκα σε αυτή την ομάδα…

Μόνο Istangram: Pantelaras10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με οδηγό τον αρχηγό του ο Ολυμπιακός πέρασε από την Ημαθία, 2-1 την Βέροια
Μπέντο: "Αν δεν πάρουν ευκαιρίες οι μικροί ποτέ δεν θα μάθεις την αξία τους"
Μπέντο: "Είχαμε πολλές ευκαιρίες σε σχέση με το αποτέλεσμα"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ