OPINIONS

Ο Τοροσίδης δεν είναι για …σκότωμα!

Ο Τοροσίδης δεν είναι για …σκότωμα!
Τοροσίδης INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναρωτιέται αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει καλύτερα μπακ από τον Βασίλη Τοροσίδη και καταλήγει ότι στη θέση του θα πήγαινε στη Ρόμα.

Ένας από τους παίκτες που οι Ολυμπιακοί αρέσουν να σχολιάζουν. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Και αυτό από μόνο του δίνει πολύ μεγάλη αξία στον ποδοσφαιριστή. Για εμένα κορυφαίος Έλληνας ο αρχηγός των νταμπλούχων, αλλά δεν θα καθίσουμε τώρα να τσακωθούμε για αυτό.

Ξέρω ότι υπάρχουν και αντίθετες απόψεις, τις σέβομαι και προχωράμε. Ο Βασίλης είναι από τις περιπτώσεις αυτές, που την αξία του και την απουσία του, θα τις αισθανθεί γερά κάποιος όταν τον χάσει. Δεν είναι τυχαίο, ότι κάθε τρεις και λίγο είναι στο στόχαστρο μεγάλων κλάμπ από το εξωτερικό. Το τι θα κάνει είναι άλλο ζήτημα.

Ο ίδιος θα αποφασίσει, σε συνδυασμό βέβαια με το τι επιθυμούν και στην ομάδα όπου ανήκει. Αν στο λιμάνι αισθάνονται έτοιμοι να αντικαταστήσουν, τότε μπορεί να πάρουν χρήματα και να τον αφήσουν. Αμφιβάλω βέβαια, αν υπάρχει ποδοσφαιριστής που θα μπορέσει να πάρει την θέση του Τοροσίδη από αυτούς που είναι στα οικονομικά στάνταρ μιας μεταγραφής. Σε μια εποχή που τα ταμεία «στενάζουν» και ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη ανάγκη σε άλλες θέσεις, εμπεριέχει ρίσκο το να βγουν στην αγορά και να ψάχνουν.

Ναι, διαβάζω κάτι ονόματα. Τα οποία προέρχονται προφανώς από το περιβάλλον του προπονητή. Το λέω γιατί είναι Βραζιλιάνοι και Πορτογάλοι. Αν δεν τους δω, δεν θα τους κρίνω, αυτό που μπορώ να πω όμως με απόλυτη βεβαιότητα, είναι ότι οι πόρτες που ενδεχομένως θα περάσει ο Βασίλης, θα είναι φαρδιά- πλατιά ανοιχτές. Κάποιος τις προάλλες γέλασε, όταν διάβασε περί Μάντσεστερ! Γιατί; Έχει καλύτερα μπακ η Γιουνάιτεντ; Ποιος δεν θα ήθελε παίκτη που παίζει σε δυο και τρεις θέσεις στο γήπεδο; Ποιος δεν θα 'θελε παίκτη που είναι πιστός στην αμυντική τακτική, αλλά για πλάκα μπορεί να βγει μπροστά και να παίξει με το χαφ της πλευράς του; Ποιος δεν θα ήθελε παίκτη που κάνει επίσης για πλάκα διαγώνια κίνηση και βάζει και γκολ; Τι δηλαδή; Επειδή είναι Έλληνας; Μα και στην Μάντσεστερ να μην πάει, ομάδες υπάρχουν.

Πρώτα απ' όλα, η θέση του Βασίλη είναι στην Ρόμα. Εγώ στη θέση του εκεί θα πήγαινα. Έτοιμη φανέλα, θα την πάρει σπίτι. Θα είναι στα αποδυτήρια με παικταράδες και μορφές. Θα βρίσκεται σε μια από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου, κοντά στο σπίτι του και θα αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα που θα τον κάνει ακόμη καλύτερο ποδοσφαιριστή.

Κανείς εξαιρετικός ποδοσφαιριστής δεν πάει χαμένος. Εδώ κάνουν μεταγραφή άλλοι κι άλλοι. Το ζήτημα είναι, κατά πόσο χρειάζεται να υπάρξει αποχώρηση από τον Ολυμπιακό. Και αυτό, δεν έχει να κάνει τόσο με τον παίκτη, όσο με την ομάδα. Οι νταμπλούχοι θα κρίνουν κατά πόσο τους συμφέρει. Ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του ξέρουν τις μετοχές του παίκτη. Τι θα κερδίσουν αν τον κρατήσουν(αγωνιστικά το κεφάλι τους ήσυχο πάνω απ' όλα) και τι θα πάρουν αν τον δώσουν.

Το ποδόσφαιρο αυτά έχει. Δίνεις και παίρνεις. Απλά σε μια χώρα με οικονομικά προβλήματα αν μη τι άλλο, πρέπει να εξασφαλίσεις ότι αυτό που θα πάρεις, θα μπορεί έστω και λίγο να συγκριθεί με αυτό που θα έχεις παραχωρήσει.

Διαβάστε επίσης για τον Μασάδο και τον Τσάβες που κερδίζουν μια θέση στο ρόστερ, την υπόθεση του Μανωλά, την επιστροφή του Ζαραδούκα και τις εξελίξεις με τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ