OPINIONS

Ο Κώστας το 'πε και το 'κανε

Ο Κώστας το 'πε και το 'κανε
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει τη μίνι- χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κώστα Μήτρογλου και περιμένει τις μεταγραφές των πρωταθλητών

Ήταν λίγα 24ωρα πριν φύγει το 2014. Ο Κώστας Μήτρογλου βρέθηκε με παρέα για να πιει έναν καφέ. Η συζήτηση μοιραία πήγε και στον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή λοιπόν ο διεθνής επιθετικός ξεκαθάρισε ότι ήταν ώρα να φύγει η πίκρα, η στενοχώρια, η αγανάκτηση, η μη αντίδραση στα γκολ.

"Εδώ έχει αποδοκιμαστεί ο Τζόρτζεβιτς" είπε και εδώ που τα λέμε, αυτό το είχαν πει καιρό πριν οι ίδιοι οι φίλοι του Ολυμπιακού. Η απόφασή του ήταν, στο επόμενο γκολ να το χαρεί και να βγάλει και τα πιστόλια. Κι έτσι, η στιγμή αυτή ήρθε το μεσημέρι της Κυριακής και ήταν το γκολ του Μήτρογλου που έσωσε την παρτίδα για τους Πειραιώτες. Το 2- 1, έδωσε τρεις βαθμούς στην ομάδα του Πειραιά. Δεν έδωσε πολύ κέφι, δεν έδωσε εγγυήσεις για το μέλλον, όμως στην τελική από το να μην κερδίζεις, είναι καλύτερο να κερδίζεις. Ακόμη καλύτερο θα είναι να ανακοινωθούν και δυο- τρεις ουσιαστικές μεταγραφές. Ο Μίτσελ βλέποντας το 1- 1 "καρφωμένο" έκανε πιο επιθετική την ομάδα, αυτό πάντα εμπεριέχει ρίσκο και όσο περισσότερο πίεζε ο Ολυμπιακός, τόσο πιο εύκολα δεχόταν και την κόντρα. Ο Μήτρογλου σκόραρε, αλλά λίγο πιο πριν, είχε αποσοβήσει ο Ρομπέρτο το 1- 2!

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1

Όταν μάλιστα τελείωσε το ημίχρονο στο Φάληρο, οι δυο ομάδες είχαν τις ίδιες τελικές προσπάθειες. Ο Πλατανιάς μάλιστα, άφοβα μπορεί να πει κάποιος ότι είχε κλέψει την παράσταση με ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, που ο Χριστόπουλος ξέρει να εφαρμόζει, δίχως να εκτίθεται. Πριν όμως τον αναφέρω, να τόνισε ότι ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ, χάρη σε μια… προσποίηση. Ναι ξέρω έχουν ειπωθεί πολλά για τον Μανιάτη και έχουν γραφτεί περισσότερα. Όμως, την ώρα που ο Μαζουακού, κλειδώθηκε και δεν είχε τι να κάνει τη μπάλα, σε μια στιγμή που οι Κρητικοί έδειχναν να αναχαιτίζουν εύκολα άλλη μια ερυθρόλευκη προσπάθεια, ήρθε η κίνηση του Μανιάτη, να τους υποχρεώσει να τρέχουν στη σέντρα με τη μπάλα ανα χείρας. Ο Μαζουακού έκανε μια από τις γνωστές επελάσεις του. Ήθελε να σεντράρει με το αριστερό, δε μπορούσε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν μαζέψεις τη μπάλα στο δεξί, ψάχνεις νέα ντρίμπλα. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δε μπορούσε να περάσει εκ νέου τον αντίπαλου και έτσι έβγαλε σωστά τη μπάλα ψηλά. Ο Μανιάτης προσποιήθηκε «τράβηξε» μαζί του παίκτη και ήρθε ο Εντιγκά να κάνει τη δουλειά. Ο Αφρικανός θα λείψει πολύ από τους Πειραιώτες, δεν το συζητάμε, ούτε θα γράφουμε τα ίδια κάθε φορά.

Ο Χριστόπουλος λοιπόν, βλέποντας έναν Ολυμπιακό με δυο επιθετικούς και με Φορτούνη- Τσόρι στην ενδεκάδα, ήξερε ότι θα πιεστεί, αλλά θα βρει και άφθονο χώρο. Αυτό το τελευταίο έγινε. Σε τεράστιο βαθμό. Οι τέσσερις τελικές των Κρητικών ήταν «μισά» γκολ. Και κάποιες άλλες φορές πιάστηκαν οφσάιντ την τελευταία στιγμή. Πήγαν να παίξουν στην πλάτη της κόκκινης άμυνας. Βρήκαν χώρο πίσω από τον Μαζουακού και τον Ελαμπντελαουί, που ούτως ή άλλως ανεβαίνουν γιατί έτσι πρέπει και γενικά δημιούργησαν μπελάδες στον Μίτσελ. Ο Ισπανός σωστά αγχώθηκε και για αυτό πανηγύρισε το γκολ του Εντιγκά σα να ήταν τέρμα πρόκρισης σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μήτρογλου και Τσόρι σκόραραν και στον πανηγυρισμό!

Βρε ήξερε τι έκανε ο Ισπανός, αφού όταν έληξε ο αγώνας ο κόσμος του Ολυμπιακού αποχώρησε με ανάμεικτα συναισθήματα. Μισοί αποδοκίμασαν, μισοί χειροκρότησαν, ήταν ένα περίεργο μεσημέρι, ειδικά όταν οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά, βλέπουν πως η ομάδα τους χρειάζεται ενίσχυση. Το 1- 1 ήρθε άνετα και φυσιολογικά. Δηλαδή υπάρχει άνθρωπος που θα πει πως ο Πλατανιάς δεν άξιζε να βάλει έστω ένα γκολ στο Καραϊσκάκη; Ελάτε τώρα, εδώ κάποιες στιγμές, συνεργάζονταν στα τρία μέρα οι παίκτες του Χριστόπουλου, δημιουργώντας υπεραριθμίες, λες και ήταν ομάδα της Πρέμιερ Λίγκ. Ναι, δεν είχαν να χάσουν κάτι και αυτό λειτούργησε υπέρ τους, αλλά το συγκεκριμένο επιχείρημα απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία στου Ρέντη.

Για να μη σας ζαλίζω αυτό το τρίποντο θα πρέπει να το κρατήσουν στο λιμάνι και να το διαχειριστούν αναλόγως. Το ’15 μπήκε με τις αγωνιστικές αδυναμίες του ’14. Όταν έχεις μπροστά σου τον Πλατανιά και κορυφαίος στο γήπεδο είναι ο Μανιάτης, πρέπει να βρεις τρόπους να ξαναγίνεις ο σαρωτικός Ολυμπιακός. Και δεν έχει να κάνει με τον αρχηγό της ομάδας αυτό που γράφω. Μην τα μπερδεύετε. Πολύ καλά έκανε και έπαιξε ο άνθρωπος. Οι άλλοι τι έκαναν είναι το θέμα. Και όσο η ομάδα θα υποχρεώνεται να βρει ρυθμό από τα πλάγια μπακ, τόσο θα κινδυνεύει πίσω. Απλό είναι. Και το πιο σημαντικό; Ο Σιόβας και ο Αυλωνίτης δείχνουν μόνοι. Βασικοί υπολογίζονταν ο Αμπιντάλ με τον Μποτία στον φετινό Ολυμπιακό. Να ξέρουμε τι λέμε. Άρα το στόπερ που θα έρθει θα πρέπει να αλλάξει –προς το καλύτερο- και τις ισορροπίες. Έχω την εντύπωση πως οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν πολύ καλύτερα, αν πάρουν δυο ποδοσφαιριστές εντεκαδάτους και έτοιμους. Σε μια εβδομάδα, κλείνει ο πρώτος γύρος. Ας δούμε τι θα συμβεί στην Ξάνθη και τα ξαναλέμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ