STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ίδρωσε για να κερδίσει τον πεισματάρη Πλατανιά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με ήρωα τον Ρομπέρτο και λυτρωτή τον Μήτρογλου στο 73ο λεπτό για το τελικό 2-1.

Λίγο ήθελε να ξεκινήσει με εντός έδρας γκέλα τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν τον Πλατανιά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 17η αγωνιστική της Super League και χρειάστηκε να ιδρώσουν πολύ μέχρι να καταβάλουν την αντίσταση των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλό ρυθμό στο παιχνίδι και η φλύαρη υπεροχή που διατηρούσε δεν του επέτρεπε να δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες σε κανονική ροή αγώνα.

Ένα "τούβλο" του Εντινγκά έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Μίτσελ στο 17', αλλά ο Πλατανιάς -που είχε ήδη προειδοποιήσει 2-3 φορές- "πάγωσε" το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στις αρχές της επανάληψης, με τον Αγκιλέρα να βρίσκει δίχτυα για το 1-1 στο 50'.

Ο Ρομπέρτο έσωσε τους "ερυθρόλευκους" από τα χειρότερα στο 72' και έδωσε την ευκαιρία λίγα δευτερόλεπτα αργότερα στον Μήτρογλου να λυτρώσει την ομάδα του σημειώνοντας το τελικό 2-1.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)

Βοηθοί: Δημήτρης Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας), Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δ. Αττικής)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Φορτούνης (58' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (86' Διαμαντάκος), Μπενίτες (58' Ντοσεβί).

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μιλούνοβιτς (61' Μενδρινός), Μπανανά, Τσουράκης (45+1' Φιγκουέιρα), Ιτούα, Μαχαμάτ (80' Γουνδουλάκης), Μπεριάν, Τόρες, Δημήτρης, Αγκιλέρα.

Γκολ: 17' Εντινγκά, 73' Μήτρογλου / 50' Αγκιλέρα

Κάρτες: - / 5' Μπεριάν, 41' Ιτούα, 54' Κουλιμπαλί, 75' Ολιμπά

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ψυχοβγαλτικό ποδαρικό

Πρώτο ματς για το 2015 ήταν αυτό στο Φάληρο για τον Ολυμπιακό και τον Πλατανιά. Δύο ομάδες με εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στο κυνήγι του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ στην κούρσα του τίτλου, αντίθετα με τους Χανιώτες που ψάχνουν βαθμούς στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού.

Μια επιπολαιότητα του Μαζουακού στο 7' έφερε τον Τσουράκη φάτσα με τον Ρομπέρτο όμως το πλασέ του πέρασε άουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα ένα λάθος στο ύψος της μεσαίας γραμμής έφερε την χαμένη ευκαιρία του Τόρες. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα αλλά ήταν νευρικοί και δίχως ρυθμό, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έκλειναν χώρους και δεν αστειεύονταν στην κόντρα.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βάζει συνεχώς τους ακραίους του μπακ στο επιθετικό κομμάτι και από μια προώθηση του Μαζουακού προέκυψε το 1-0 στο 17ο λεπτό. Τελικός αποδέκτης της μπάλας ο Εντινγκά, που με ένα σκροπ εκτός περιοχής άφησε άγαλμα τον Ολιμπά.

Ο χρόνος κυλούσε με την εικόνα της αναμέτρησης να μην αλλάζει. Οι "ερυθρόλευκοι" διατηρούσαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες εντός περιοχής, ενώ παράλληλα με εύκολα λάθη έδιναν δικαιώματα που δεν μπορούσαν να εκμεταλλευθούν οι αντίπαλοι τους. Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο.

Σκόρερ ήταν ο... Ρομπέρτο

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ωστόσο ο Πλατανιάς έφτασε στην ισοφάριση. Ωραία κάθετη συνεργασία (έστω και οριακά σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης), με τον Τόρες να δίνει την ασίστ στον Αγκιλέρα για το 1-1 στο 50'.

Η πίεση πλέον ήταν στην πλευρά του Ολυμπιακού και ο Μίτσελ με δύο αλλαγές στο 58' θέλησε να διαφοροποιήσει το παιχνίδι της ομάδας του, με την αντικατάσταση του Μπενίτες να μην αρέσει στους οπαδούς των Πειραιωτών, που χειροκρότησαν την είσοδο του Μενδρινού στο ματς από πλευράς των φιλοξενούμενων.

Το ματς κρίθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αυτά που μεσολάβησαν ανάμεσα στο 72ο και το 73ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα 3 με 1, ο Τόρες βρέθηκε φάτσα με το γκολ αλλά ο Ρομπέρτο έπεσε στα πόδια του και έσωσε τον Ολυμπιακό από τα χειρότερα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ντομίνγκες από δεξιά βρήκε τον Μήτρογλου στο δεύτερο δοκάρι και ο Έλληνας διεθνής φορ δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει σε κενή εστία για το 2-1.

Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Φαλήρου, που βρήκε τους Πειραιώτες να επικρατούν με την ψυχή στο στόμα του πεισματάρη Πλατανιά, που πάλεψε γενναία για ένα αποτέλεσμα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Η φάση του αγώνα

Αυτή του 72ου λεπτού, όταν ο Ρομπέρτο σταμάτησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ τον Τόρες και στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Κύζα, που σε αρκετές φάσεις έκανε σωστή χρήση του πλεονεκτήματος, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχθεί. Τήρησε το γράμμα του νόμου στον πειθαρχικό τομέα. Καλοί και η βοηθοί του, ιδιαίτερα η Χρυσούλα Κουρομπύλια.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Εντινγκά είχε την πιο γεμάτη παρουσία από τους χαφ του Ολυμπιακού. Έκοψε πολλές επιθέσεις του Πλατανιά στον άξονα, είχε σωστές τοποθετήσεις και πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα για το 1-0.

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Το κοουτσάρισμα του Χριστόπουλου ήταν πολύ καλό στο Φάληρο, παρά τις απουσίες που αντιμετώπιζε. Ελέω Ρομπέρτο θα μπορούσε να φύγει με αποτέλεσμα από το "Γ. Καραϊσκάκης".

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός εμφάνισε σοβαρές αδυναμίες στην παραγωγή φάσεων μέσα από την αντίπαλη περιοχή και παράλληλα ήταν εξαιρετικά ευάλωτος στις κόντρα επιθέσεις των φιλοξενούμενων.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ