OPINIONS

Ναι, ο καιρός έφταιγε...

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος έχει βαρεθεί να γράφει τα ίδια και να περιμένει έναν κανονικό Ολυμπιακό...

Πριν από κάθε αγώνα του Ολυμπιακού, παίζει ένα βίντεο από τον μεγάλο χορηγό των πρωταθλητών, stoiximan.gr. Μέσα σ' αυτό το βίντεο και στις εντυπωσιακές φωτό, ακούγονται μεταξύ άλλων και οι εξής ατάκες: «Είναι το λιμάνι, οι δρόμοι, αυτή η πόλη, αυτός ο αγώνας σαν να μην υπάρχει άλλος, αυτά τα μέτρα που με χωρίζουν από το μεγάλο μου σκοπό». Και μετά, τελειώνει η διαφήμιση και βγάζει ο Μπέντο την ομάδα στο γήπεδο.

Ο Πορτογάλος μας είπε ότι του χάλασαν τα σχέδια, μετά από σχετική ερώτηση. Ο.Κ!. Εξάλλου, όταν έχει ήλιο δε παίζει με γιόμες. Και στο Καραϊσκάκη με τον Αστέρα έπρεπε να κερδίσει 5-0. Ή δεν έχουμε δει παλαιότερους Ολυμπιακούς με τέτοια βρόχα να βάζουν 5άρες. Και το Σάββατο που ο Πλατανιάς «γύρισε» σε δέκα λεπτά το 0-2, ο καιρός έφταιγε. Και για το ότι δεν έχουμε δει την παραμικρή καλυτέρευση στην εικόνα, ο καιρός φταίει ρε παιδιά. Τι δεν καταλαβαίνετε; Και με παίκτη παραπάνω στην Τρίπολη για πάνω από μισή ώρα, ο καιρός έφταιγε. Επαγγελματίες παίκτες, πώς να παίξουν οι άνθρωποι με τη βροχή; Απαγορεύεται. Δεν έχουν ξαναπαίξει. Χάλασαν όλα τα πλάνα, όλες οι τακτικές, όλες οι συνταγές. Εντάξει, το δέχομαι.

Ας του πει μόνο κάποιος, ότι μια χαρά θα μπορούσαν να μπουν γκολ, γιατί αν μη τι άλλο και οι δικοί του ποδοσφαιριστές, αλλά και του αντιπάλου είχαν φάσεις, είχαν ευκαιρίες. Προσπάθησαν όλα τα παιδιά. Α καθίστε, έχω κι άλλο: Για να προλάβω τους «υμνητές» του προπονητή (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) και όσους πάσχισαν να τον βγάλουν άξιο και όχι… Γκαστόνε (αν και άξιος ήταν μόνο ο Κώστας Γκουσγκούνης στην ομώνυμη ταινία), θα επισημάνω και τα εξής: Στα 24,3 χρόνια, ήταν ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας του λιμανιού. Με τέσσερις προερχόμενους από τις ακαδημίες. Εντάξει; Το έγραψα. Πάμε και στο ματσάκι.

Καταλαβαίνετε βέβαια ότι δε θα δεχτούμε καμία κουβέντα περί αγωνιστικού χώρου. Γιατί πολύ απλά, όπως δυσκολεύεται η μια ομάδα, δυσκολεύεται και η άλλη. Δε γίνεται όποιος χάνει (πχ. ΑΕΚ) να μιλάει για τον καιρό και όποιος κερδίζει (πχ. Παναιτωλικός) να είναι ευνοημένος. Δηλαδή αυτοί που κερδίζουν τι είναι; Μάγοι; Εξάλλου, στην περίπτωση Ολυμπιακού και Αστέρα, ισχύει το ότι και οι δυο ομάδες, έχουν παίκτες- τεχνίτες για να μην πούμε στην τελική, ότι περισσότερους τέτοιους έχουν οι Αρκάδες. Άλλη συζήτηση αυτή.

ΜΑΝΙΑΣ ΣΑΝ... ΦΑΝ ΜΠΑΣΤΕΝ

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Ελευθερόπουλου με μια… καρμπόν επίδοση α λα Καραϊσκάκη είχε ένα εξαιρετικό 20λεπτο στο πρώτο μέρος. Πίεσαν αφόρητα οι «κυανοκίτρινοι», βλέποντας την ίδια ώρα, μόνο τον Ιντέγε να απειλεί δυο φορές. Ποιον άλλο θα μου πείτε; Ο Μπέντο τον Ανσαριφάρντ τον άφησε στου Ρέντη και δε ξέρω και το γιατί. Κανείς δε το ξέρει. Και τα περί… ανετοιμότητας, παρακαλώ μην το παίρνετε στα σοβαρά. Είναι ανέκδοτο. Ο Ιρανός είναι πιο έτοιμος από τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» φώναξαν για τον Κύζα, που έδωσε κίτρινη στον Φορτούνη όταν ο Κώστας ζήτησε πέναλτι. Το ίδιο έκανε και ο Μάσα στο 61’ και «έφαγε» κι αυτός την κίτρινη, απλά ήταν η δεύτερη και αποβλήθηκε δίνοντας το χέρι στον Κύζα, ο οποίος παραδόξως για Έλληνα ρέφερι, απέβαλε παίκτη και έμεινε ήρεμος και σταθερός στη θέση του, εξηγώντας στον ποδοσφαιριστή τι έκανε. Κάποια στιγμή, όλοι οι διαιτητές θα πρέπει να λειτουργούν έτσι. Στην τελική, ομάδα ευχαριστημένη δε θα υπάρχει ποτέ, ας προσπαθήσουν οι ρέφερι να εξηγούν ήρεμα στους παίκτες τις αποφάσεις τους.

Γενικά το 45λεπτο κύλησε μοιρασμένο σχετικά, αλλά με τον Αστέρα να ‘χει πιο πολλή όρεξη, γιατί πολύ απλά έβγαζε ψηλά περισσότερους ποδοσφαιριστές. Τον τελευταίο καιρό εξάλλου, ο Αστέρας επιτέλους μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις πολλές φάσεις που βγάζει. Ο Μανιάς, ανάμεσα σε Βιάνα και Ρέτσο, έμοιαζε με τον… Φαν Μπάστεν σε εκείνο το «δαιμονισμένο» 20λεπτο των γηπεδούχων. Ο τρόπος παιχνιδιού των δυο ομάδων, ήταν λογικό να αλλάξει και να… χαλάσει όσο θα πέρναγε η ώρα. Ψηλά και οι δυο, για το ποιος θα βρει την ευκαιρία να κλέψει, αλλά και να πιέσει σε πρώτο και δεύτερο χρόνο. Μοιραία ο άλλος, έψαχνε μεγάλες μπάλες. Εκεί λοιπόν θα ‘παιζε ρόλο και η τύχη (θυμάστε τι έγινε στο Καραϊσκάκη), αλλά και η ικανότητα. Ο Φορτούνης ήταν πολύ πιο κινητικός από άλλα παιχνίδια και απελπιστικά μόνος, δίχως τον Μάρτινς που όπως και να το κάνουμε του συμπαραστέκεται στη… γλύκα του παιχνιδιού.

"ΒΓΑΛΤΕ ΜΠΑΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΝΤΟΣΟ".

Ο Μπέντο πέρασε τον Καμπιάσο στο δεύτερο μέρος, αντί του Μανθάτη που χτύπησε σε μαρκάρισμα - πάτημα του Ιγκλέσιας. Οι αυτοματισμοί και οι συνεργασίες ήταν πράγματα απαγορευτικά σε χορτάρι που είχε μικρές λιμνούλες. Την ώρα που ο Μπέντο έβαζε τον Καρντόσο (αντί του Φορτούνη) για να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή, ο Ελευθερόπουλος αναγκαστικά έβαζε έναν πιτσιρικά για να τρέξει και να «βγάλει τα πνευμόνια ρου», βγάζοντας τον Φαρίνια, ο οποίος ναι μεν «μιλάει» στη μπάλα, αλλά είναι η κλασική κοψιά του παίκτη που δε θα «σκοτωθεί» στο γήπεδο. Και όταν μένεις με δέκα, δυστυχώς τέτοιες πολυτέλειες, δε μπορείς να έχεις. Απέναντι στο 4- 4-1 του Αστέρα λοιπόν, ο Ολυμπιακός είχε μισή ώρα για να πάρει τον αγώνα.

Το 4-4-2 του Ολυμπιακού, ζούσε με γιόμες, αφού παίκτης να την τσουλήσει τη μπάλα δεν υπήρχε. Επαναλαμβάνω, ο καιρός ήταν και για τον Αστέρα, που αρκετά καλά αναπτυσσόταν βάσει του πλάνου του προπονητή του. Ο Καμπιάσο και ο Μιλιβόγεβιτς δε μπορούσαν να τα κάνουν όλα μπρος- πίσω, μια ομάδα κομμένη λοιπόν, που έβλεπε τον αντίπαλο να συνεχίζει να χάνει ευκαιρίες. Ο Ιντέγε απομονωμένος με την κούραση να τον βαραίνει (παίζοντας με «κρεμασμένους» τους αμυντικούς πάνω του), ο Καρντόσο κλασικά «λίγος» και για το τελευταίο δεκάλεπτο μπήκε και ο Ελιονούσι. Η οδηγία από τον πάγκο; «Βγάλτε μπάλες στον Καρντόσο». Ναι, αυτό που 20 χρόνια κορόιδευαν οι Ολυμπιακοί, τώρα είναι το plan b του προπονητή τους. Να ξεκαθαρίσω βέβαια για άλλη μια φορά, ότι αυτούς έχει ως υλικό, αυτούς βάζει. Φυσικά και για τη μπάλα που βλέπουμε έχει βάλει το χεράκι της η διοίκηση, αλλά δε τον βλέπω και πολύ «ψημένο» τον προπονητή να θέλει να ενισχυθεί. Εκτός αν λένε ψέματα τα ρεπορτάζ, που το αποκλείω.

Και θα το ξαναγράψω: Αφού παίρνεις τον Σισοκό (άσχετα αν δε μπήκε), γιατί δεν πήρες και τον Ανσαριφάρντ ρε άνθρωπε; Έτοιμος παίκτης. Ναι, δεν είναι επιλογή του. Ε τότε, ας κάνουν κάτι στην ΠΑΕ να ησυχάσουν τα μάτια μας. Γιατί ρε παιδιά, ναι, υπάρχει βαθμολογική διαφορά, αλλά πώς θα περάσει ένα ολόκληρος γύρος; Το κύπελλο; Το Γιουρόπα; Και όχι τίποτ’ άλλο, τον «πούλησε» και η κωλοφαρδία του αυτή τη φορά. Ήρωες οι παίκτες του Αστέρα, τρομερή η δουλειά του Ελευθερόπουλου. Α ρε stoiximan, ούτε επίτηδες να το ‘κανες…

ΥΓ. Συγχαρητήρια στους δυο Ιταλούς τερματοφύλακες. Εξαιρετικοί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ