OPINIONS

Η τετράδα τα "σπάει"

Η τετράδα τα "σπάει"
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τους τέσσερις «ερυθρόλευκους» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Βραζιλίας και το μέλλον τους.

Σε μια εποχή που ο κόσμος του Ολυμπιακού, έχει αυξήσει την αγωνία και την περιέργειά του, για το ποιοι τελικά θα εμφανιστούν στο λιμάνι ως τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, το Μουντιάλ όπως αναμενόταν, προσφέρει μπόλικη συζήτηση για το μέλλον των εκπροσώπων της ομάδας του Πειραιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη μάχη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ας δούμε παρεούλα τι μπορεί να συμβεί με τους ποδοσφαιριστές που έχει ο Ολυμπιακός στην μεγάλη γιορτή της Βραζιλίας. Γιατί ο καθένας μπορεί να ‘χει διαφορετική τύχη και όπως και να το κάνουμε, ο καθένας ξεχωριστά, αποτελεί ένα κεφάλαιο πολύ σημαντικό για την ομάδα του.

Για πάμε:

Ο Κώστας Μανωλάς, πριν λίγες μέρες, μας απασχόλησε. Δεν έχω πολλά να γράψω για τον διεθνή αμυντικό, γιατί πολύ απλά πριν ελάχιστα 24ωρα συζητήσαμε αναλυτικότατα την περίπτωσή του και τι μπορεί να προκύψει. Ο Μανωλάς ωστόσο οφείλω να επαναλάβω, είναι ο πιο κομβικός παίκτης από όλους. Γιατί η θέση που παίζει και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται, τον χρήζει αναντικατάστατο. Αν στον Πειραιά, εμφανιστεί κάποια πρόταση που θα «κολλήσει στον τοίχο» τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα την υποχρεώσει να πει το «ναι» σε παραχώρηση του Κώστα, αυτομάτως θα ανοίξει ένα τεράστιο κεφάλαιο, που επίσης θα αναγκάζει τον Ολυμπιακό να βρει τον καλύτερο αντικαταστάτη. Γιατί αν φύγει ο Μανωλάς θα μείνει μια τρύπα στα μετόπισθεν, που προσωπική μου άποψη είναι, ότι δεν κλείνει με τίποτα από τους υπάρχοντες.

Δεν το λέω για να μειώσω κάποιον, αλλά τα χαρακτηριστικά του Μανωλά, ο τρόπος που παίζει και κυρίως το «ψήσιμο» που έχει, θα πρέπει να αναζητηθούν στο εξωτερικό. Και με παίκτη ογκόλιθο που θα μπορεί να εμφανιστεί στο Τσάμπιονς Λίγκ και να κρατήσει ανασταλτικά-μαζί με τον παρτενέρ του- τον Ολυμπιακό. Ο Μανωλάς βέβαια, είναι από όλους τους «ερυθρόλευκους», ο παίκτης που μπορεί να φέρει τα πολλά λεφτά. Και για αυτό ακριβώς το λόγο, ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη να αγχωθεί. Αφήστε που ούτε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αγχώνεται να αποχωρήσει.

Ο Χοσέ Χολέμπας, είναι ο ποδοσφαιριστής που πέρυσι τέτοιο καιρό, θεωρείτο σίγουρο ότι θα παίζει στην Τουρκία. Η μεταγραφή δεν έγινε και ο παίκτης κάθισε στον Πειραιά. Ο Χοσέ έχει φανατικούς υποστηρικτές, αλλά και φανατικούς «εχθρούς». Άτιμο πράγμα η μπάλα ε; Προσωπικά , θεωρώ τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή εξαιρετικό, αθλητικότατο, δυναμικό, ολοκληρωμένο για να σου «αλλάζει τα φώτα» στην πλευρά όταν είναι στη μέρα του. Ο τρόπος που παίζει δυστυχώς τον ρίχνει καμιά φορά και σε γκάφες, αλλά όπως και να το κάνουμε, αν ο Χολέμπας φύγει, κανείς δεν ξέρει αν η ομάδα του λιμανιού με Μαρκάνο (πατέντα), Μπόνγκ (φευγάτος) και όποιον άλλο αποκτηθεί, θα είναι εξασφαλισμένη.

Ο Χολέμπας και μόνο με την εμφάνισή του εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού, υπενθύμισε σε πολλούς το τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο, ειδικά όταν η ομάδα του έχει κατοχή της μπάλας. Γιατί έτσι έχει συνηθίσει στον Ολυμπιακό και έτυχε να το απολαύσει και στο ματς με τους Αφρικανούς, αφού κακά τα ψέματα, η εθνική μας τις περισσότερες φορές κάνει παιχνίδι αναμονής. Ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει και πλάγιο χαφ, είναι πάντα χρήσιμος. Αν ο Ολυμπιακός τον χάσει, δεν θα «πονέσει» τόσο, όσο στην περίπτωση Μανωλά, αλλά η αντικατάσταση θα πρέπει να βρεθεί.

Ο Γιάννης Μανιάτης, ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν είχε και πολλούς υποστηρικτές πλέον. Ο τρόπος που έβγαλε τα περισσότερα παιχνίδια, αλλά και ορισμένες αποφάσεις του Μίτσελ(πχ δεν τον βγάζει ποτέ και την πληρώνει ο Σαλίνο), έκαναν τους Ολυμπιακούς να μην καλοβλέπουν τον έναν εκ των αρχηγών τους. Ο Μανιάτης όμως τρέχει και πιέζει. Βρίσκεται πάντα κοντά στη μπάλα κι ας έχει πρόβλημα μεταβίβασης κάποιες φορές. Για εμένα ένας ήρεμος Μανιάτης(δίχως φωνές, γουρλωμένα μάτια και χειρονομίες) είναι σημαντικός.

Οι ξένοι όμως κρίνουν από το Μουντιάλ και όχι από τις Τούμπες, τις... Κρήτες και τα Αγρίνια. Ο Μανιάτης πραγματοποίησε συγκλονιστικό παιχνίδι με την Ακτή, ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος που αγωνίστηκε και κυρίως; Ήταν πολύ καλός και με την Κολομβία. Δεν θα μου προκαλέσει εντύπωση να είναι ο πρώτος απ’ όλους, για τον οποίο θα γίνει πρόταση. Ο Μίτσελ έχει χαφ, αλλά σε αυτή την περίπτωση αν έρθει κάτι καλό, ίσως ο Μανιάτης αφήσει τον Πειραιά.

Άφησα τον Ανδρέα Σάμαρη τελευταίο, γιατί βάσει του ρεπορτάζ θα φτιάξει καινούργιο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Δίνω τις λιγότερες πιθανότητες να μπει στην διαδικασία φυγής από του Ρέντη. Έχει δουλέψει έναν χρόνο στον Πειραιά και το μέλλον είναι μπροστά του. Και αυτός έμεινε στην ιστορία. Άπαντες είδαν ένα παιδί να μπαίνει σε ματς και «καπάκι» να σκοράρει. Συνεργάστηκε άψογα με τους συμπαίκτες του, έχει πολλά από αυτά που μπορεί να δουλέψει ακόμη περισσότερο σε μια καλή ομάδα του εξωτερικού, όμως είναι νωρίς...

Αυτοί είναι οι τέσσερις «ερυθρόλευκοι» στην εθνική μας και η εικόνα τους στο Μουντιάλ, έχει ανεβάσει τις μετοχές και των τεσσάρων. Έχουν κάθε δικαίωμα να είναι περήφανοι, αλλά ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο. Αρκεί να ενισχύσει και ο ίδιος το δικό του ρόστερ, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ίδωμεν...

• Δεν αναφέρω τον Κάμπελ, δεν ανήκει στον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ