OPINIONS

Γιατί φωνάζουν στα αλήθεια οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Γιατί φωνάζουν στα αλήθεια οι οπαδοί του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος εκφράζει οκτώ καυτά ερωτήματα σχετικά με όσους αποδοκίμασαν την Τετάρτη την ομάδα του Ολυμπιακού και εξηγεί γιατί εξυμνεί την φιλοσοφία και την σοβαρότητά του Βαλβέρδε. Αφήστε το σχόλιό σας.

Όταν μια ομάδα κατακτά τίτλους, όταν είναι από τις λεγόμενες "μεγάλες" και ξαφνικά, μετά από μικρή περίοδο προβληματισμού, μερίδα οπαδών αποδοκιμάζει προπονητή-ειδικά αυτόν- και παίκτες, αυτομάτως γεννιούνται κάποια ερωτήματα. Κυρίως, όταν αυτό λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα. Ελάτε επιτέλους, ας είμαστε ειλικρινείς κάποια στιγμή... Τι ερωτήματα;

  • Πρώτον "αυτοί οι νεαροί που αποδοκίμασαν, το αισθάνθηκαν;"
  • Δεύτερον "πως συνεννοήθηκαν;"
  • Τρίτον "Τους το είπε κάποιος;"
  • Τέταρτον "αν ναι, πόσο σοβαρό πρόβλημα υπάρχει;"
  • Πέμπτον, "αν όχι, πόσο προβληματισμένοι είναι στην διοίκηση της ομάδας;"
  • Έκτον, "η στήριξη που παρέχεται σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι... ρεαλιστική ή απλά, για να λέγεται;"
  • Έβδομον "αυτοί που έκραξαν, ξέρουν μπάλα ή απλά το έκαναν για να το κάνουν;"
  • Όγδοο "είναι νεαρά παιδιά που απλά βράζει το αίμα τους ή πραγματικά άνθρωποι που θα καθίσεις μαζί τους και ξέρουν να συζητήσουν για το οβερ λαπ, τα συστήματα, τα ντουμπλαρίσματα που επιβάλλονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και τα σχετικά;"

Ε νομίζω ότι με αυτό το τελευταίο ερώτημα, σας έχω καλύψει...

Όχι, δεν περιμένω να πάρω απάντηση. Ούτε καν, τα γράφω για να υποστηρίξω τον Βαλβέρδε, που αποδοκιμάστηκε από μερίδα οπαδών. Άλλωστε ο ίδιος, κατά την κλασική του συνήθεια, το δέχτηκε κι αυτό σα να μη συμβαίνει κάτι. Βρε αυτός ο άνθρωπος. Κερδίζει 6- 0 , ήρεμος σα να μην έγινε κάτι! Χάνει 3- 0; Το ίδιο...

Αποδοκιμάζεται; Το ίδιο... Τον ρωτάνε κακίες στην Θεσσαλονίκη; Ατάραχος! Μπράβο του. Εξυμνώ τη φιλοσοφία του και την σοβαρότητά του. Δεν είναι όλοι έτσι. Και δεν έχει να κάνει με το ότι είναι ξένος. Και ο Χιμένεθ Ισπανός ήταν και από ένα σημείο και μετά ξέφυγε. Εδώ έγραψαν οι εφημερίδες, ότι ο Μπόλονι έφτυσε τον Επστάιν. Στον άνθρωπο είναι, το πως θα μπορέσει να διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις.

Η μουρμούρα σταματάει με πράξεις

Ο Βαλβέρδε λοιπόν έχει βγάλει ένα δικό του συμπέρασμα που δεν είναι και λανθασμένο, ότι τη μουρμούρα ή το παράπονο δεν το σταματάς με διάλογο, αλλά με πράξεις. Και το ξεκαθάρισε και στους παίκτες του. Να κερδίζουν θέλουν, για να είναι ικανοποιημένοι και αυτοί που πάνε στο γήπεδο.

Επί της ουσίας, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να γεννά ποδοσφαιρικές απορίες, οι οποίες θα τον ακολουθήσουν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Δεν θα ησυχάσετε από αυτές και όλα όσα έγιναν στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, μπορεί να σηματοδοτήσουν και εξελίξεις. Ανάλογα τα αποτελέσματα.

Πάντως, να θυμάστε κάτι: Για να παρακολουθήσεις τις σχολές προπονητών χρειάζονται: Πρώτον, καθαρό ποινικό μητρώο. Δεύτερον, ένα ποσό γύρω στα 600 ευρώ και τρίτον να έχεις δελτίο, να είσαι γραμμένος στα μητρώα Ένωσης, δηλαδή να την έχεις κλωτσήσει τη ρουφιάνα. Τα λέμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ