OPINIONS

Αυτόν, βαλσαμώστε τον

Αυτόν, βαλσαμώστε τον
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος για άλλη μια φορά υποκλίνεται στον Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο 3-0 του Ολυμπιακού απέναντι στην Κέρκυρα.

Σε μια σεζόν πέρα για πέρα περίεργη, σε ένα χρονικό διάστημα όπου κυριολεκτικά ο Ολυμπιακός έχει υποφέρει από τον ίδιο τον εαυτό του και βρέθηκε ουκ ολίγες φορές αντιμέτωπος με τον… καθρέφτη, η μοναδική του τύχη είναι, πως έχει τον τσόρι Ντομίνγκες. Ναι αυτόν τον τύπο που πριν δυο καλοκαίρι, οι... παντογνώστες που τον έβλεπαν στα φιλικά έλεγαν «μα αυτός είναι πιο αργός από το ριπλέι». Γιατί μη λέμε τα ίδια, στην Ελλάδα τα ξέρουν όλα. Και η πρώτη κρίση βγαίνει εύκολα από το στόμα μιας και στη συνέχεια, ως εθνικό άθλημα η κωλοτούμπα θα γίνει εύκολα και απλά.

Ο Ολυμπιακός το επαναλαμβάνω, φέτος αποδοκιμάστηκε περισσότερες φορές από κάθε άλλη σεζόν από τους δικούς του ανθρώπους, εδώ και κάποιες εβδομάδες, καταφέρνει να γλυκαίνει με τα αποτελέσματά του, αλλά αυτό είναι προϊόν της συμπεριφοράς συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Και πρώτος απ’ όλους είναι ο Τσόρι. Όταν είναι στο γήπεδο, έχεις τι κεφαλάκι σου ήσυχο ότι στην τελική υπάρχει κι ένας άνθρωπος να «γεννήσει» μια φάση, να ξεκολλήσει την ομάδα, να κάνει βρε αδερφέ το διαφορετικό και το πιο «παιχνιδάρικο» που θέλει ο κόσμος και έχουν ανάγκη και οι συμπαίκτες του. Δε περίμενα να ‘ρθει το ματς με την Κέρκυρα, να σκοράρει να του «φάνε» κι ένα γκολάκι, γενικά να ξεδιπλώσει και πάλι το ταλέντο του. Και με τον Αστέρα το έκανε και γενικά, κάθε φορά προσπαθεί. Θα μπορούσε να ήταν ο πρώτος που θα λούφαρε ή θα τσαντιζόταν με την όλη κατάσταση ή στο κάτω- κάτω να έβγαινε και να έκανε μια δήλωση να τα «διαλύσει» όλα. Όμως αυτός μιλάει μέσα στο γήπεδο για αυτό είναι και μάγκας. Τόσοι αντίπαλοί του, ακόμη και συμπαίκτες του, γύρεψαν μικρόφωνα για να πουν τα δικά τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ντομίνγκες, με το κλασικό Αργεντίνικο στυλ, αυτό του τσαντίλα που έχει μόλις ξυπνήσει και θέλει να πάει να κάτσει μόνος σε μια γωνιά να πιεί έναν καφέ, όρθωσε παντού ανάστημα. Μια φορά «τρελάθηκε», όταν «έφαγε» το σίδερο στην Τούμπα. Αλλά κι εκεί ποιος να του πει κουβέντα; Άδικο είχε; Ο Τσόρι θα πρέπει να στηριχτεί από τον προπονητή και να υποστηριχθεί το καλοκαίρι από τις κινήσεις που θα γίνουν. Γιατί αν μένει πάλι μόνος να τα κάνει όλα, θα κουράζεται γρήγορα και θα είναι και εύκολα αντιμετωπίσιμος από τους αντιπάλους. Κατά τα άλλα, όταν έχει καταφέρει να βγάλει δυο καλά διαστήματα με τον Αστέρα Τρίπολης και να περάσει σε… παράσταση τίτλου, ήταν πολύ πιο εύκολο για τον Ολυμπιακό να τα βγάλει πέρα κόντρα στην Κέρκυρα. Ίσως εγώ στη θέση του Περέιρα να συνέχιζα από εκεί που ‘χε μείνει η ομάδα κόντρα στους Αρκάδες. Δηλαδή, δυο επιθετικούς. Ο Πορτογάλος δεν το έπραξε, αλλά σαφέστατα η ομάδα του ήταν πιο κινητική και έφτανε με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, μιας και η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια.

Όταν οι δυο αντίπαλοι πήγαν να ξεκουραστούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, οι κόκκινοι είχαν 16 τελικές και οι Φαίακες μόνο μια, που κι αυτή δεν ενόχλησε τον Ρομπέρτο. Οι Έλληνας είχαν γίνει δυο τούτη τη φορά στο αρχικό σχήμα, μιας και εκτός από τον Σιόβα, ξεκίνησε και ο Φορτούνης. Ο Ολυμπιακός δεν έχει «ανοίξει» το ροτέισον με τον Περέιρα, παίζουν σχεδόν οι ίδιοι, αλλά ταυτόχρονα την κακή όψη του νομίσματος που είναι η φυσιολογική κούραση, την καλύπτει η καλή όψη που είναι η ψυχολογία μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Αυτή η πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ για το κύπελλο, επούλωσε αρκετές πληγές και διατηρεί την ηρεμία. Δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με όσα συζητήσαμε τις προάλλες, πρέπει το καλοκαίρι να γίνουν κινήσεις και να ετοιμαστεί ομαδάρα στον Πειραιά, όμως, έχει και μια αξία ότι ησύχασε το κεφαλάκι τους στου Ρέντη, από όλα αυτά που άκουγαν και έβλεπαν , μέχρι να πάνε να παίξουν τον δεύτερο προημιτελικό το κυπέλλου.

Κύλησε ευχάριστα και το δεύτερο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη, γενικά θα το επαναλάβω, έχει ψυχολογία ο Ολυμπιακός και αυτό τον βοηθάει να καλύψει κάποια ζητήματα ελλιπούς τακτικής και κίνησης που έχει. Ο Περέιρα έβγαλε κάποια στιγμή τον «μάγο του», αλλά έπαιξε φουλ- επίθεση μιας και πρώτη φορά είδαμε 4- 4- 2 με Μήτρογλου- Μπενίτεθ, αλλά και τον Χάρα στο πλάι. Και επειδή όταν κρίνεις έναν παίκτη ή ένα 90λεπτο, πρέπει να είσαι καθολικά δίκαιος, πρέπει να προσθέσω ότι ο Χάρα έκανε εξαιρετική εμφάνιση, δε σταματάει να τρέχει και να προσπαθεί. Έβαλε τέλειο γκολ (από το κόρνερ του Τσόρι φυσικά) και σίγουρα είναι επιθετικός- μαχητής. Το αν η κλάση του και η ποιότητά του, φτάνει για την ερυθρόλευκη φανέλα, είναι κάτι που για να κριθεί, θα πρέπει ο ποδοσφαιριστής να ακολουθήσει προετοιμασία με την ομάδα, να μπει από την αρχή δηλαδή στους ρυθμούς της και μετά θα δούμε και θα κρίνουμε. Αυτό όμως είναι το τελευταίο. Το μεγάλο ζητούμενο στη παρούσα φάση για τον Ολυμπιακό, είναι να τελειώσει με νταμπλ την αγωνιστική περίοδο και μετά με ηρεμία να φτιάξει την ομάδα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ