OPINIONS

Αυτό χρειάζεται ο Ολυμπιακός

Αυτό χρειάζεται ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος μιλάει "για το αγαπημένο άθλημα των ερυθρόλευκων: Τις μεταγραφές", φτιάχνει τον καινούργιο Ολυμπιακό και ξεκαθαρίζει τις θέσεις "κλειδιά".

Ούτως ή άλλως, μιλάμε για το αγαπημένο άθλημα των Ολυμπιακών: Τις μεταγραφές! Τα ‘χουμε ξαναπεί, ο κόσμος του πρωταθλητή τρελαίνεται για αφίξεις. Δεν θα το αναλύσω περισσότερο, δεν υπάρχει και λόγος. Επιβάλλεται όμως σιγά- σιγά να συζητήσουμε σοβαρά και καθαρά παικτικά, το τι μέλλει γενέσθαι στο μεγάλο λιμάνι. Δεν θα γίνουν εισηγήσεις από αυτό το άρθρο, όμως θα καταθέσω την δική μου άποψη όπως τα βλέπω εγώ τα πράγμα κι όποιος γουστάρει από κάτω , λέει τη γνώμη του(για ποδόσφαιρο βέβαια και όχι αηδίες…)

Για να φτιάξεις μια ακόμη καλύτερη ομάδα, θέλει σωστό προγραμματισμό και καίρια χτυπήματα. Πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις το «μπαμ» όταν χρειάζεται και καμιά φορά, εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Την μεγαλύτερη χαρά μέχρι τώρα οι Ολυμπιακοί, την πήραν όταν ξαφνικά στο ματς με τον Πλατανιά, άκουσαν από τα μεγάφωνα ότι υπέγραψε συμβόλαιο ο Ρομπέρτο. Και μιας και έγραψα για τον Ισπανό, ας ξεκινήσω με τους τερματοφύλακες:

Η κατάσταση εδώ, είναι απλή. Αν ο Μέγκιερι γουστάρει να παραμείνει, συνεχίζεις όπως είσαι. Ο τρίτος είναι μικρός, καλό είναι να τον έχεις και πορεύεσαι με τους δυο που πήγες φέτος. Αν ο Ούγγρος, θέλει να παίξει κάπου βασικός(δικαίωμά του), τότε ο Ολυμπιακός που θα τον δανείσει, θα πρέπει να πάρει κάτι καλό. Δε γίνεται να μένεις με βασικό πορτιέρο και από πίσω… ερωτηματικά. Τι θα γίνει με τις θέσεις μπροστά από τους τερματοφύλακες; Που θέλετε να πάμε πρώτα; Στα άκρα; Γιατί όχι; Στην αριστερή πλευρά, πιστεύω ότι τα πράγματα είναι αρκετά καλά, απλά υπάρχουν αστερίσκοι. Τι εννοώ; Χολέμπας, Μπόνγκ και Μαρκάνο είναι μια τριάδα που την καλύπτει μια χαρά την θέση. Οι αστερίσκοι ποιοι είναι;

  • Ο Χολέμπας θα μείνει ή μετά του Μουντιάλ θα ‘ρθει καμιά πρόταση που δεν μπορείς να αρνηθείς;

  • Ο Μαρκάνο θα υπογράψει συμβόλαιο; Και αν ναι, ο Μίτσελ θα τον υπολογίζει και για τα αριστερά ή αποκλειστικά και μόνο στόπερ;

Μην αφήσετε τις δυο υποσημειώσεις να περάσουν στο… ντούκου. Γιατί αν γίνει ειδικά το πρώτο, τότε θες παίκτη! Εκτός αν αποκτηθεί καθαρός κεντρικός αμυντικός, μείνει ο Μαρκάνο και πάει αριστερά με τον Μπόνγκ.

Στα δεξιά, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος προβληματισμός. Ο Σαλίνο είναι ο ένας! Μια χαρά είναι ο Βραζιλιάνος αν θέλετε τη γνώμη μου. Μετά; Ο Μανιάτης που δε βγαίνει ποτέ και τον βάζει ο Μίτσελ μπακ, όταν θέλει να φρεσκάρει την κουλούρα; Ο Μιγκέλ Τόρες, που δεν ξέρω πόσους πείθει, αλλά σίγουρα όχι εμένα; Κάποιος μικρός; Ο Παπάζογλου που είναι έμπνευση του προπονητή εκεί; Δεν ξέρω, μάλλον πρέπει να δουν και τις λίστες στο μεγάλο λιμάνι!

Πάμε στο κέντρο της άμυνας! Εδώ πρέπει να γίνει κουβέντα, αλλά θα κάνουμε και υποθέσεις. Θα δείτε γιατί: Ο Μανωλάς είναι αναντικατάστατος, μέχρι εδώ καλά! Οι Ολυμπιακοί θα κοιτάξουν να δουν τι θα γίνει με τον Μαρκάνο και ελπίζουν σε έναν πολύ πιο έτοιμο Αβραάμ! Τι λέτε; Ό,τι ισχύει για τον Χολέμπας όμως, ισχύει και για τον Μανωλά! Μια πρόταση εν μέσω Μουντιάλ ή μετά από αυτό; Ή και πριν… Αν φύγει ο διεθνής στόπερ, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τρέξει για να καλύψει το κενό. Με Μαρκάνο- Αβραάμ μόνο, δεν πας πουθενά(γνώμη μου) , ο Ολυμπιακός είσαι, έχεις Τσάμπιονς Λίγκ, σε κυνηγάνε και όλοι με μανία για να σε πιάσουν στην Ελλάδα! Υπάρχει και άλλος βέβαια και αυτός είναι ο Σιόβας. Δούλεψε και πέτυχε δίπλα στον Μανωλά. Και για αυτόν ακούγονται διάφορα μεταγραφικά, αλλά στην τελική δε γίνεται να φύγουν και όλοι. Αν πάντως ο Ολυμπιακός κρατήσει και τους τέσσερις και είναι απόλυτα υγιείς, τότε είναι μια χαρά. Στο κάτω- κάτω, δεν θα χωράει και άλλος για πολλούς λόγους. Μια ομάδα θέλει και ισορροπίες! Λύσεις τύπου Μπόνγκ(Παπάζογλου μια φορά) που χρησιμοποιήθηκαν υποχρεωτικά από τον Μίτσελ, με αφήνουν αδιάφορο. Συμπαθάτε με, είπαμε θα μιλήσουμε στα ίσια κι όπως βλέπουμε τη μπάλα!

Πάμε πιο μπροστά; Κόφτη ΤΩΡΑ! Ή πιο σωστά, από… χθες! Και το ξέρουν όλοι στο λιμάνι. Για εμένα, για οποιονδήποτε από εσάς έχει βρεθεί σε αποδυτήρια, κάνει «μπαμ», ουρλιάζει η θέση που έχει μείνει πεντάρφανη από τότε που έφυγε ο Ορμπάιθ. Εντάξει, αν δε βρεις σαν τον Ισπανό και τον Γιάγια Τουρέ ή σαν τον Καρεμπέ, πάρε κάτι που να πλησιάζει. Εδώ χωράει μπόλικη κουβέντα. Ο Μίτσελ αρχικά ήθελε παίκτη να τσουλάει το τόπι. Επέμεινε στον Σάμαρη. Μετά τον έβγαλε και εμφάνισε τον… εξαφανισμένο(άδικα πιστεύω) Εντιγκά. Ο Αφρικανός ήταν μια χαρούμε. Μόνιμος δίπλα τους, ο Μανιάτης. Για να βγαίνει πρώτος στην πίεση, για να βοηθάει με τα τρεξίματά του κι ας μην έχει την καλύτερη τροφοδότηση του κόσμου, ούτε στα πέντε μέτρα. Όμως πατάει αντίπαλη περιοχή, κλείνει σωστά διαγώνια, είναι πολύ καλός στην τακτική και δεν αφήνει φάση. Τα γράφω γιατί δεν πρέπει μόνο να τον «θάβουν». Από την άλλη ο Γιάννης, πρέπει να τονίσω ότι ναι βγάζει πάντα φιλότιμο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να «χτυπιέται», να δαγκώνει τα χέρια του, να γουρλώνει μάτια, να «βάζει χέρι» σε συμπαίκτες και να τον βλέπει ένα γήπεδο να κάνει «παντομίμα» φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο της ομάδας! Θέλω να τα λέω όλα… Η τριάδα λοιπόν που ανέφερα, μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, απλά πιστεύω ότι πρέπει να μπει ένας παίκτης(μεταγραφή) που θα καλύψει αρχοντικά την κουλούρα. Θα παίρνει μπάλα και θα ξέρει τι να την κάνει. Και δεν θα κουράζει τα μάτια μας. Ο Μασάδο δεν είναι κακό να μείνει, εξάλλου έχει «δεθεί» με το σύνολο. Όμως ο Μίτσελ πρέπει να του βρει ρόλο και όχι να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται και να τον ψάχνουμε στις 18αδες.

Εκεί στον άξονα και πίσω από τον επιθετικό, υπάρχουν ο Τσόρι, ο Σαβιόλα, ο Φουστέρ. Από την στιγμή που έχω γράψει ότι η μεγάλη μεταγραφή πρέπει να είναι «κόφτης» (άποψή μου) δεν θα απαιτήσω «10αρι». Οι τρεις που ανέφερα, κάνουν δουλίτσα. Αν κάποιος φύγει(είναι και ο Ιμπαγάσα που δεν έχει αποφασίσει), τότε ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει την ενίσχυσή του. Όμως «πονάει» η ομάδα πίσω από τον επιτελικό και μπροστά από αυτό. Πάμε λοιπόν στην επίθεση. Βαλντέζ; Ναι. Ολαϊτάν; Ναι. Διαμαντάκος; Βάλτον κι αυτόν! Όμως, θέλεις παίκτη. Τώρα θα είναι κάποιος από αυτούς που γράφονται; Θα είναι κάτι πιο «πιασάρικο» σε όνομα; Σημασία δεν έχει. Ο επιθετικός πρέπει να βάζει γκολ κι ας μην τον περιμένουν χιλιάδες στο αεροδρόμιο! Ο Ολυμπιακός, μπορεί να πάρει παίκτη που θα κάνει ζημιά. Γιατί παίζει Τσάμπιονς Λίγκ, έχει καλό όνομα στην αγορά και ο Μαρινάκης, απέδειξε ότι μπορεί η ΠΑΕ να δίνει και να παίρνει παίκτες από όλες τις χώρες του κόσμου. Και έχει και εξαιρετικές σχέσεις με πολύ δυνατά κλαμπ!

Τι σας άφησα για το τέλος; Μα φυσικά τα «φτερά»! Ο Κάμπελ κρατάει όλη την αγωνία! Αν ο Κοσταρικανός, αυτός ο παικταράς, μείνει, τα χαμόγελα θα είναι πλατιά, η ανακούφιση τεράστια. Ο Κάμπελ αν φύγει θα αφήσει τεράστιο κενό. Κρατήρα ολόκληρο. Μετά και τον τραυματισμό του Πέρεζ, η ομάδα είναι γυμνή στα πλάγια. Ο Καλοβός και ο Βλαχοδήμος είναι στου Ρέντη. Δυο παιδιά που πρέπει να μείνουν , γιατί έχουν την κίνηση, το στυλ που θέλει η ομάδα. Παραστάσεις δεν έχουν, αλλά με δυο καλούς ποδοσφαιριστές μπροστά τους, θα αποκτήσουν. Αν λοιπόν με τον Παραγουανό δεν υπάρξει μέλλον και ο Κάμπελ δε μείνει, πας για δυο παίκτες. Είδατε πως μαζεύονται οι μεταγραφές; Και υπάρχει πάντα ένας Φουστέρ, που πάει με όλα, όπως το γνωστό αναψυκτικό. Για να δούμε λοιπόν, ποιο θα ‘ναι το σχέδιο για τα πλάγια…

ΥΓ. Σε όλα τα παραπάνω, πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι παίκτες που ήταν δανεικοί πέρυσι. Ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν. Οι ισορροπίες, θα αλλάξουν από αυτές τις προσθήκες. Και θα περιμένουν όλοι, την έκθεση του Μίτσελ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ