OPINIONS

Β΄ Εθνική ή πιο κάτω;

Β΄ Εθνική ή πιο κάτω;
ΑΕΚ Πανθρακικός INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αναρωτιέται αν το μέλλον της ΑΕΚ είναι το ως σήμερα αποφασισθέν, της παρουσίας της στη Β΄ Εθνική κατηγορία ή μήπως πίσω από τον υποβιβασμό της εξυφαίνεται το άλλο σενάριο, αυτό της διαγραφής των όσων πέτυχε στην 89χρονη ιστορία της

Εικόνα πολυεπίπεδης διάλυσης. Σε ένα τρύπιο πρωτάθλημα ίντριγκας και συμπαιγνιών στη διάρκεια του οποίοι κάμποσες ομάδες είναι φανερό ότι δεν έπαιξαν στα ίσια τους αντιπάλους τους σε (θεωρητικά) αδιάφορα για εκείνες ματς χαρίζοντας βαθμούς δεξιά και αριστερά, η τραγική αγωνιστικά ΑΕΚ των τελευταίων εβδομάδων ήταν αδύνατον να αποφύγει το μοιραίο.

Κι αν είχε κάποιες ελπίδες, τις ξεπάστρεψαν οι τρισάθλιοι (αν και όχι και στημένοι) που εισέβαλαν εντός του ΟΑΚΑ χτυπώντας ποδοσφαιριστές που έφεραν το σήμα με τον Δικέφαλο.

Για τα δύο μέτρα και σταθμά το γνωρίζαμε καιρό τώρα. Παλιά καραμέλα με ανεξίτηλη δράση, δεν λιώνει ποτέ. Το ότι ο Τριτσώνης άνοιξε μέσα στο καμαράκι του το κινητό του και άλλαξε την απόφασή του όταν στο αντίστοιχο ματς του Αρη με τη Βέροια ο αγώνας είχε συνεχιστεί κανονικά μετά την εκκένωση του γηπέδου, επίσης δεν προκαλεί κάποια εντύπωση. Η ΑΕΚ έπρεπε να πέσει, αυτό ήθελαν πολλοί, λογικά και οι πιο ισχυροί παρασκηνιακά. Το θέμα είναι τι έκανες εσύ ως οργανισμός για να αποτραπούν όλα αυτά;

Χρόνια συνεχόμενα, συγκεκριμένα από το 2008 κι εντεύθεν, η ΑΕΚ λεηλατείται από διοικήσεις εγωπαθών και άσχετων από ποδόσφαιρο μελών, αλλά και λαοπλάνων υποκριτών. Οι σημερινοί, αυτοί δηλαδή που δεν παρέστησαν στα αποδυτήρια για να διεκδικήσουν ως διοίκηση τη συνέχιση του αγώνα και άφησαν τον Δέλλα να παλεύει μόνος του και σήμερα να παίρνει στο κατόπι, δεν είχαν οικονομικές δυνατότητες. Για όσους δεν γνωρίζουν, η εφετινή σεζόν βγήκε με μηδενική χρηματοδότηση.

Αυτογκόλ, ντου και διακοπή στο ΑΕΚ-Πανθρακικός!

Που είναι λοιπόν εκείνοι που έχουν ακόμα τις μετοχές; Αυτοί που έμειναν κρυμμένοι στο Μανχάταν. Οι επηρμένοι που απορρόφησαν τεράστια ποσοστά άλλων για να κάνουν τη μεγαλομετοχική λεζάντα τους; Αυτοί που διάλεξαν μπροστινούς ακατάλληλους και επικίνδυνους οι οποίοι στο τέλος θα πληρώσουν και το μάρμαρο; Διότι πολύ δύσκολα η ΑΕΚ θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν στη Β΄ Εθνική. Η πεποίθησή μου είναι ότι θα οδηγηθεί ακόμα χαμηλότερα. Και εξηγούμαι:

Η επερχόμενη διάλυση

Αν αύριο συσταθεί μέσω Πρωτοδικείου μία νέα διοίκηση η οποία θα κουβαλάει στις πλάτες της το συνολικό χρέος που έχει αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ απέναντι σε Δημόσιο και Εφορία, στα γραφεία της εταιρείας θα φτάσουν 40 προσφυγές από ανθρώπους που πλέον δεν έχουν κανέναν λόγο να κάνουν υπομονή ή να υποχωρήσουν σε νέους διακανονισμούς. Για να μην το πολυκουράζουμε, ένας Γκερέιρο αρκεί. Το ένα εκατ. ευρώ που του οφείλεται και το οποίο ο ίδιος ξεκαθαρίσει με δηλώσεις του ότι θα διεκδικήσει μέσω της FIFA άμεσα, είναι μία υπόθεση αρκετή για να μπει το λουκέτο στην ΠΑΕ.

Θέλετε να το πιάσουμε και διαφορετικά; Αν υπήρχε ένα 30% να επιστρέψει ο Νικολαΐδης, τούτο πλέον εξανεμίστηκε. Ποιον κόσμο να συσπειρώσεις ζητώντας του να κάνει ρεκόρ διαρκείας και από που να αντλήσεις οικονομικά έσοδα όταν χάνεις και το τελευταίο που σου είχε απομείνει (έστω και κουτσουρεμένο λόγω εκχωρήσεων) δηλαδή το τηλεοπτικό; Αν υπήρχε ένα 5% να μπει ο Βιντιάδης, το ξεχνάμε και αυτό. Το περιβάλλον του άλλωστε ήταν εκείνο μετέφερε διαρκώς την ανησυχία του για τον ενδεχόμενο υποβιβασμό. Αν βέβαια όλα αυτά ανταποκρίνονταν στην αλήθεια...

Χτύπησαν Μητρόπουλο-Πετρόπουλο

Κοντολογίς, αν δεν προκύψει κάποιος παλαβός που θα επενδύσει έναν σκασμό χρήματα σε ένα καράβι γεμάτο τρύπες για το ανασύρει από τη Β΄Εθνική με 35 εκατ. ευρώ χρέη διαπιστωμένα, τότε το επόμενο βήμα θα είναι η πτώχευση της εταιρείας με όλες τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει αυτή η εξέλιξη σε φυσικά πρόσωπα πλέον και συγκεκριμένα σε πρώην προέδρους.

Σχέδιο λαϊκής βάσης με αφετηρία τη Β' Εθνική και με τέτοια χρέη - εκτός αν βρεθεί κανένα παραθυράκι παγώματος για μία 3ετία μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το Δημόσιο όλες τις διακανονισθείσες οφειλές - δεν μπορεί επίσης να οργανωθεί σωστά. Αφήστε που πάντοτε θα πιστεύω ότι το ελληνικό ποδοσφαιρικό μυαλό, ούτε μπορεί να συλλάβει ούτε έχει την κουλτούρα να καλλιεργήσει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Συνεπώς, τώρα θα φανούν πολλά. Θα πτωχεύσει η ΑΕΚ; Κι αν ναι, θα προκύψουν νορμάλ επιχειρηματίες να την πάρουν από το χεράκι ώστε με πλάνο υγιές και νοικοκυρεμένο να την οδηγήσουν στην ανάκαμψη; Υπάρχει ως σκέψη στο ενδεχόμενο της διάλυσης η αγορά Α.Φ.Μ. και η επανεκκίνηση από τη Β΄ κάτι που θα σημαίνει ότι η Ένωση θα διαγράφει από μόνη της την προσφυγική προέλευσή της, τρόπαια και αγώνες ετών αφού πλέον θα είναι μία άλλη ΑΕΚ;

ΥΓ. Συγγνώμη για τον κυνισμό μου σε στιγμές απόλυτης πίκρας, όμως όσοι το φιλοσοφούσαμε και βλέπαμε εξ αρχής ότι το καράβι θα οδηγηθεί σε ξέρα, ίσως να είμαστε και περισσότεροι έτοιμοι για την ανάγνωση των επιλογών της επόμενης ημέρας. Αλλωστε με τη μοιρολατρία δεν αλλάζει κάτι. Απλώς αναλώνεσαι σε αυτό που ψυχικά σε εξοντώνει. Και η ΑΕΚ έστω και έτσι, πρέπει άμεσα να κοιτάξει μπροστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ