OPINIONS

Τώρα είναι που την ενισχύεις

Τώρα είναι που την ενισχύεις
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πρεμιέρα της ΑΕΚ στη Super League, την πειστική εμφάνισή της αλλά και τις ακόμα υψηλότερες προσδοκίες που θα δημιουργηθούν με την προσθήκη δύο ποδοσφαιριστών από το πάνω ράφι στα τελειώματα της μεταγραφικής περιόδου.

Ομάδα που σε πείθει ότι είναι έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει. Με τους βασικότατους (και αναβαθμισμένους σε διεθνείς) πέρυσι Μάνταλο και Μπακάκη εκτός ομάδας, τον Μπουονανότε να μετρά μόλις 5-6 προπονήσεις με τους υπόλοιπους, τους αυτοματισμούς να δουλεύονται ακόμα, καθώς τα νέα πρόσωπα είναι πολλά. Όταν λοιπόν διαπιστώνεις όλα αυτά είναι να αναρωτιέσαι: « Πόσο ψηλότερα θα ανέβει ο πήχης με επιπλέον 2-3 προσθήκες από το πάνω ράφι;».

Θα είναι λάθος αν η πρεμιέρα απέναντι στον Πλατανιά και ιδιαιτέρως εκείνο το σαγηνευτικό 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, αντιμετωπιστούν ως μηνύματα πληρότητας και τερματίσουν τις σκέψεις που τελευταία γεννήθηκαν για ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ σε 2 ή 3 θέσεις.

Εκ του αντιθέτου, όσα η ΑΕΚ παρουσίασε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ θα πρέπει να εκληφθούν ως πειστικές υποδείξεις επιπλέον στήριξης της προσπάθειας του Δέλλα και των ποδοσφαιριστών του. Από εκείνον δεν θα το ακούσετε ποτέ, άλλωστε είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του που δεν του επιτρέπει να απαιτεί. Ας μην ξεχνάμε ότι στη γωνία περιμένουν και οι μικρόνοες, πανέτοιμοι επί μονίμου βάσεως να διαστρεβλώσουν κάθε κουβέντα του...

Άμυνα, μεσαία γραμμή, επίθεση

Δεν θα είναι λάθος αν κάποιος χαρακτηρίσει ελλειμματικές δύο θέσεις του ρόστερ, αλλά ας μην προσδώσουμε στο θέμα τόσο βαρύ τονισμό. Ας το επαναφέρουμε στην κουβέντα με τη σκέψη ότι ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Η επιθετική γραμμή της ομάδας σηκώνει ακόμα μία προσθήκη, ενός φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες που αποδεδειγμένα στην καριέρα του όμως, έχει το γκολ.

Ο Τζιμπούρ δεν πατάει καλά, το είδαμε και χθες. Προσπάθησε, ήταν κινητικός στο βαθμό που μπορούσε, όμως είναι πίσω, φάνηκε τούτο στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Ο παλιός Τρομοκράτης θα είχε κάνει το 2 στα 2, δεν θα είχε ολιγωρήσει. Ήρθε και ο τραυματισμός να τον σπρώξει ακόμα πιο πίσω, το άγχος του δε, είναι εμφανές.

Έχει ανάγκη η ΑΕΚ από έναν επιπλέον εξτρέμ; Ναι, έχει αρκεί να είναι αυτός που πρέπει! Θέλει έναν ο οποίος θα παίζει τη θέση πατώντας περισσότερο περιοχή, θα ξέρει να κινείται στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και θα βρίσκει δίχτυα με συχνότητα. Έναν εξτρέμ των 8-10 γκολ τη σεζόν, τέρματα που δύσκολα η ΑΕΚ θα βρει από τους παρόντες. Διαφορετικά, αν πρόκειται απλά για μια προσθήκη παίκτη που δεν θα απειλήσει τους υπάρχοντες με έξωση από την ενδεκάδα, τότε δεν υφίσταται λόγος επιπλέον προσθήκης.

Κλείνω με το θέμα του στόπερ. Ο Άρθο είναι (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή) ο τέταρτος σε ιεραρχία. Σύμφωνα μάλιστα με όσα έχουν διαπιστώσει στα Σπάτα, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να γίνει έστω τρίτος προσπερνώντας τον Λαμπρόπουλο, άλλωστε στο ματς με τον Πλατανιά δεν χώρεσε ούτε στον πάγκο.

Ένας κεντρικός αμυντικός με εμπειρία, παραστάσεις, όχι απαραιτήτως για να αποκτηθεί και με το καλημέρα να γίνει βασικός, ίσως και να χρειάζεται. Και λέω ίσως γιατί δεν γνωρίζω αν ο Δέλλας αισθάνεται ότι υπάρχει επάρκεια με τέταρτο τον Ισπανό. Αν όχι όμως, οφείλει να μην το προσπεράσει διότι στο ποδόσφαιρο πολλές φορές τη διαφορά κάνουν οι αστάθμητοι παράγοντες (τραυματισμοί, τιμωρίες κλπ.).

Τώρα είναι λοιπόν που ενισχύεις την ΑΕΚ. Τώρα είναι που έχοντας τέτοια πρώτη εικόνα, κάνεις το κάτι παραπάνω και τη βοηθάς να εκτοξευτεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ