OPINIONS

Ρυθμιστές μεταγραφών

Ρυθμιστές μεταγραφών

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου ξετυλίγει το κουβάρι των μεταγραφικών εξελίξεων που ενδέχεται να προκύψουν τον Αύγουστο και καταγράφει τους βασικούς άξονες του σκεπτικού για επιπλέον δραστηριοποίηση στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Ο αμετροφάγος κόσμος του Ελληνα οπαδού, δεν θα αλλάξει ποτέ το μεταγραφικό σκεπτικό του. Πάντοτε θα υπάρχουν καλύτεροι εκεί έξω (ισχύει) και σχεδόν μόνιμα, αυτοί που υφίστανται στην ομάδα, θα είναι λιγότερο επαρκείς από όσο θα έπρεπε (δεν ισχύει πάντα).

Έτσι λοιπόν η ΑΕΚ, αφού "καλόμαθε" τους δικούς της υποστηρικτές με μαζεμένες προσθήκες σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα, ενισχύοντας το ρόστερ της σε θέσεις που είχε διαπιστωμένα προβλήματα, τώρα είναι περίοδος παρατηρήσεων για κενά που υπάρχουν (όπως κι όπου η προσέγγιση του καθενός τα εντοπίζει) και δεν καλύπτονται.

Λίγοι βάζουν στη ζυγαριά ότι σήμερα διανύουμε μόλις την 22η Ιουλίου και μπροστά υπάρχει πολύς χρόνος για προσθήκες, ειδικά την περίοδο του Αυγούστου, όταν και προκύπτουν καλές ευκαιρίες για "γεμίσματα". Όπως επίσης και το πόσο θα μπορούσαν να διαφοροποιηθούν η συμπεριφορά και το σκεπτικό της "Ένωσης" απέναντι στο κεφάλαιο "ενίσχυση", εφόσον η ομάδα καταφέρει πρόκριση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, άρα και εξασφάλιση συμμετοχής στους ομίλους του Europa League.

Τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν ως πριμ εισόδου στα γκρουπ της δεύτερη τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης (περίπου 2.600.000 ευρώ), είναι δεδομένο ότι θα ανοίξουν άλλους ορίζοντες και θα προκαλέσουν ενισχυμένο μεταγραφικό ενδιαφέρον. Άλλωστε θα θεριέψει και η όρεξη της εκπλήρωσης του άπιαστου "θαύματος" (συμμετοχή σε ομίλους του Champions League), καθώς με καλή ψυχολογία και τη βεβαιότητα ότι η ομάδα έχει ούτως ή άλλως εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συνέχειά της, θα παίξει χωρίς άγχος για τις όποιες ελπίδες της αναλογούν.

Ασφαλώς όλα αυτά είναι υποθετικά και προπάντων δύσκολα προς επίτευξη. Συνάμα όμως καταδεικνύουν και πόσο σημαντικά είναι για την Ένωση τα μας με την ΤΣΣΚΑ.

ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ

Σε πρώτο πλάνο, το αγωνιστικό κομμάτι και ο επικείμενος αγώνας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την ερχόμενη Τρίτη, επισκιάζει οτιδήποτε μεταγραφικό απασχολεί την ΑΕΚ. Ωστόσο αυτό δεν συνεπάγεται ότι ζυμώσεις έπαψαν να γίνονται, κι έχει πλέον αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας μεταγραφικής έκπληξης στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον αγώνα της 25ης Ιουλίου.

Το κεντρικό πρόσωπο σε αυτή την ιστορία είναι ένας ποδοσφαιριστής που ανήκει ήδη στο κιτρινόμαυρο ρόστερ, εν προκειμένω ο Σουηδός μέσος Γιάκομπ Γιόχανσον. Από τη δική του υπόθεση θα εξαρτηθούν πολλά, μέχρι και η ολική αλλαγή προσανατολισμού για τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Με τα σημερινά δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψιν το ενδεχόμενο της παραμονής του διεθνούς ποδοσφαιριστή, η ΑΕΚ ίσως και να αποκτήσει έναν κεντρικό χαφ με δημιουργικές αρετές (8αρι). Ίσως όμως και όχι.

Αν ο Σουηδός πωληθεί (κάτι που στην Ενωση θα ήθελαν να συμβεί, εφόσον επιτευχθεί και στη σωστή τιμή, ώστε να μην αποκτήσει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί ως ελεύθερος τον ερχόμενο Γενάρη), τότε η προσέγγιση αλλάζει. Ο Γιόχανσον είναι ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στις θέσεις "6" και "8", αν και στη δεύτερη αυτό συμβαίνει κατά συνθήκη.

Στην περίπτωση αποχωρήσει, κενό δημιουργείται και στις δύο θέσεις, περισσότερο όμως στο "6" καθώς πίσω από τον Σιμόες δεν θα υπάρχει άλλος ανασταλτικός χαφ. Ούτε ο Αϊντάρεβιτς, ούτε και ο Γαλανόπουλος είναι τέτοιοι. Επιπροσθέτως, στην Ένωση κοιτάζουν περιπτώσεις εξτρέμ και φορ, ώστε να είναι έτοιμοι για την περίπτωση που οι μικρές πιθανότητες επιστροφής του Σέρχιο Αραούχο εκλείψουν εντελώς. Αν πάντως, ως εκ του θαύματος, ο Αργεντινός επιστρέψει, είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ δεν θα κάνει άλλη κίνηση για κάποια εκ των δύο θέσεων.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ