OPINIONS

Όταν θα έρθουν οι... Σκόκο

Όταν θα έρθουν οι... Σκόκο
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ΑΕΚ που χτίζεται με σκοπό τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος αμέσως με την επιστροφή της στην Α' Εθνική και μεταφέρει την αδημονία του κόσμου για τις μεγάλες μεταγραφές που θα κάνει ο Μελισσανίδης, παρά για τα ταξίδια του Μιλοβάνοβιτς.

Έχουν περάσει 21 χρόνια από την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος της ΑΕΚ. Στην κανονική κατηγορία τουλάχιστον... Και αυτή η ομάδα χτίζεται με προορισμό, σκοπό και στόχο να το επαναλάβει από την πρώτη σεζόν της επιστροφής της στη μεγάλη κατηγορία. Θέλει τίτλο αμέσως και αυτό το έχουν επικοινωνήσει άπαντες. Σημασία περισσότερη βέβαια έχει το ότι το επιθυμεί (και το υποστηρίζει) πρώτος ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η ΑΕΚ ανέκαθεν ήταν μεγάλο brand name. Ανέκαμψε γρήγορα και αυτό εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί όχι μόνο μέσα από την αγωνιστική επιστροφή της αλλά την οικονομική εκτόξευση που παρουσιάζει τα τελευταία δύο χρόνια. Τα έσοδά της στις δύο χαμηλότερες κατηγορίες αντιστοιχούν σε περίπου 10 εκατ. ευρώ, σαφώς σημαντικά λιγότερα από τα έξοδά της.

Ασφαλώς στα υπέρ της καταγράφεται το γεγονός ότι μπόρεσε να φτιάξει μία ιδιαιτέρως ανταγωνιστική ομάδα με low budget κατάσταση. Δημιούργησε ρόστερ ικανό να ανταγωνιστεί στα ίσια τους αντιπάλους της μεγαλύτερης κατηγορίας με χαμηλές (συγκριτικά με την αξία πολλών παικτών της) αμοιβές. Μαγκιά της!

Τώρα καλείται να γυρίσει τη σελίδα για να περάσει στο επόμενο κεφάλαιο. Για να ενισχυθεί με ποδοσφαιριστές επιπέδου Σκόκο. Μην μένετε τόσο στο όνομα, όσο στην ποιότητα που το ακολουθεί. Τέτοιας σημαντικότητας παίκτες η ΑΕΚ χρειάζεται σε αρκετές θέσεις της ενδεκάδας. Όπως έχει πει και ο τεχνικός διευθυντής Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, «αυτοί που θα έρχονται θα πρέπει να είναι καλύτεροι από αυτούς που ήδη έχουμε». Στόχος που πρέπει να εξυπηρετηθεί και σε πράξεις.

Ξένη αγορά και Ελλάδα

Δεν ξέρω αν ο «Μίλο» καταφέρει να ξεχωρίσει ποδοσφαιριστές τέτοιου επιπέδου μέσα από τα παιχνίδια που βλέπει τώρα στη Βραζιλία. Δηλαδή παίκτες που θα κοστίσουν λίγο αλλά θα είναι έτοιμοι για την 11αδα της ΑΕΚ και καλύτεροι από τους υπάρχοντες. Εξυπακούεται (και διαπιστώνεται μέσα από τις τοποθετήσεις τους) ότι οι φίλοι της ομάδας απαιτούν περισσότερα. Βασικά περιμένουν από τον ίδιο τον Μελισσανίδη να κάνει τις μεταγραφές που θα αλλάξουν και το επίπεδο. Όπως έκανε και τότε, προ 20 ετών...

Ο Γιαννιώτας επί παραδείγματι. Θα μπορούσε να είναι ο Κωστής του 1994, ο ποδοσφαιριστής που θεωρητικά θα αποκτούσαν ένας εκ των Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού και τελικά πήρε η ΑΕΚ. Σε τέτοιες καταστάσεις έχει μάθει τον κόσμο της ομάδας ο Μελισσανίδης. Επιπροσθέτως, για εξτρέμ ψάχνει η Ενωση και το ελληνικό στοιχείο φωνάζει ότι υποστηρίζει. Ας σπεύσει να τον αγοράσει. Αυτόν, τον Κουρμπέλη, τον Γούτα, παίκτες που αποδεδειγμένα την έχουν απασχολήσει αλλά έχουν και ένα σχετικό κόστος.

Δεν απαιτούνται πολλές βελτιωτικές κινήσεις. Τουλάχιστον όμως 5-6 (ή 4-5 ή 6-7, αναλόγως το επίπεδο και την ποιότητα) μεταγραφές από το πάνω ράφι. Αν είναι ξένοι, τότε θα πρέπει να είναι δοκιμασμένοι. Αν είναι Ελληνες τότε πλέον θα πρέπει να είναι από τους ξεχωριστούς στο είδος τους.

Χρήματα υπάρχουν, τα έσοδα είναι πολλά. Η ΑΕΚ οφείλει να τολμήσει και όχι μόνο με τον Σκόκο. Πρέπει να αποκτήσει κάμποσους ακόμα αντίστοιχης ποιότητας. Για να χτίσει την ομάδα που ο κόσμος περιμένει έχοντας τις λογικές απαιτήσεις. Στα παλιά τα χρόνια ήταν ο Μελισσανίδης εκείνος που τον είχε συνηθίσει σε τέτοια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ