OPINIONS

Ο Μανόλο ήρθε για μόνιμος

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταπιάνεται με το «εγώ» του Χιμένεθ το οποίο ήταν απαραίτητο για την ΑΕΚ που σήμερα βλέπουμε, ώστε να επιτευχθεί η αφύπνιση και να σχεδιαστεί η προσπάθεια αντεπίθεσης.

Ο Μανόλο ήταν πολύ μαζεμένος για κανονικός Χιμένεθ. Δεν περιαυτολόγησε, έδωσε πόντους στη δουλειά του προκατόχου του, μίλησε με εμπιστοσύνη για το ρόστερ της ομάδας. Δεν χτύπησε το γροθιά του στο Δικέφαλο, ούτε έσπευσε να τρέξει στον κόσμο για να το χαρεί μαζί του, όπως τότε. Ακριβώς επειδή ο Μανόλο γνωρίζει που ήρθε και ποια είναι η τωρινή κατάσταση στην ΑΕΚ.

Μην γελιέστε όμως. Ο κανονικός Χιμένεθ σύντομα θα εμφανιστεί. Και θα είναι αυτός ακριβώς (ως χαρακτήρας) που η ΑΕΚ έχει ανάγκη στο σημείο που περιήλθε βαθμολογικά. Είναι ένας επαγγελματίας με δυνατό «εγώ» και αυτό δεν είναι κακό. Μόνο τέτοιοι άνθρωποι επιβιώνουν σε δύσκολες αποστολές και τις φέρουν εις πέρας, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση ως μια υπόθεση που πρέπει να ξεδιαλύνουν, στην οποία απαγορεύεται να αποτύχουν.

Οι περισσότεροι τον αντιμετωπίζουν ως κασκαντέρ, για άλλους θα είναι πάντα ένας «παπατζής», διότι έτσι το εμπνεύστηκαν τότε και σήμερα πρέπει να το υποστηρίξουν ώστε να δικαιωθούν στο τέλος μέσα από (την ποθητή σε εκείνους) αποτυχία του. Στα μάτια αρκετών είναι και αυτός ένας προσωρινός. Όμως ο ίδιος ο Χιμένεθ δεν το βλέπει καθόλου έτσι...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ...

...αυτή η ευκαιρία που παίρνει στην ΑΕΚ είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει. Χρήματα έβγαλε πολλά και μάλιστα πολύ σύντομα στο Κατάρ και τα προβλήματά του τα έχει λυμένα. Επέστρεψε για να ολοκληρώσει κάτι που στο δικό του μυαλό έμεινε στη μέση, το οποίο άφησε πίσω του ημιτελές, αποχωρώντας μετά από τη διαπίστωση ότι η Ένωση είχε πάρει με μαθηματική ακρίβεια το δρόμο της πτώσης.

Ταμάμ ήταν για την Ένωση ο Μανόλο! Ύστερα από δύο αποτυχημένες επιλογές για τον πάγκο, το να σου έρχεται στο πιάτο αυτός που δεν αξιώνει πολλά σε χρήματα και τουλάχιστον όλοι (ανα)γνωρίζουν ότι είναι κανονικός προπονητής, μοιάζει με σωσίβιο σε κατάσταση απόλυτης πλημμύρας. Το ρίσκο μικρό και το κόστος ελάχιστο. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα έχει βρεθεί και το εξιλαστήριο θύμα.

Η λέξη «προσωρινότητα» δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του Χιμένεθ. Αν και γνωρίζει ότι ήλθε εδώ για να συμμαζέψει το αγωνιστικό χάλι, να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συνέχεια της ΑΕΚ και να την οδηγήσει τουλάχιστον ως τον τελικό του Κυπέλλου, άρα θα κριθεί σε πολύ μικρό διάστημα από αυτά, εντούτοις εκείνος πιστεύει ότι οι δρόμοι του με την Ένωση δεν θα χωρίσουν τόσο σύντομα. Ήλθε για να κερδίσει το εισιτήριο της επόμενης σεζόν, με το όραμα να χτίσει κάτι δικό του, αυτή τη φορά με συνθήκες κανονικότητας.

Έχει πολλά μπροστά του να λύσει. Να βρει μόνιμο σχήμα, να ενεργοποιήσει παίκτες που δεν έχουν δώσει απολύτως τίποτα ή ελάχιστα φέτος (ειδικά οι μεσοεπιθετικοί της ομάδας, όπως οι Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Πατίτο, Βάργκας), να κάνει την ΑΕΚ ξανά νικήτρια σε ντέρμπι, όπως συνέβη πέρυσι στα τρία εντός με τον Πογέτ. Θα πολεμήσει για να συσπειρώσει. Για να αποδείξει ότι δεν είναι και αυτός ένα πεταμένο τραπουλόχαρτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ