OPINIONS

Να αφυπνιστούν οι εμπειρότεροι

Να αφυπνιστούν οι εμπειρότεροι
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την κατώτερη του αναμενόμενου απόδοση των πιο έμπειρων και ποιοτικών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν έχουν τα ελαφρυντικά των νεότερων και εξαιρεί τον Νίκο Γεωργέα που παίζει πάντα αυτό που ξέρει και μπορεί.

Ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το ανησυχητικό των εμφανίσεων της ΑΕΚ στα τελευταία δύο, πιο δυνατά φιλικά της ομάδας, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της στο Πήλιο.

Ανεξάρτητα από τις υπερβολικές αντιδράσεις, τα διαδικτυακά αναθέματα, την αμφισβήτηση για την ποιότητα του ρόστερ, τις προπονητικές ικανότητες του Δέλλα και τις επιλογές του Λυμπερόπουλου και του Μπάγεβιτς (βιαστικά συμπεράσματα κατά την άποψή μου), η εικόνα της Ένωσης ήταν όντως αποκαρδιωτική. Και υπάρχει εξήγηση γι αυτό: Η κακή παρουσία των θεωρητική πιο ποιοτικών και έμπειρων παικτών της.

Δεν γνωρίζω αν οφείλεται στη δυνατή προετοιμασία που ακολούθησαν, ασφαλώς πρωτόγνωρη για τα νεότερα παιδιά της ΑΕΚ, ενδεχομένως όμως και για παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους. Το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από τον Αντώνη Κέζο θα ήταν δύσκολο ακόμα και για ποδοσφαιριστές που έχουν μάθει να παίζουν 40-45 ματς τη σεζόν. Ο Δέλλας και ο Λυμπερόπουλος, (άλλοτε) παίκτες με μεγάλη εμπειρία από "προετοιμασίες Κέζου" ήθελαν τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες προκειμένου να "λυθούν" μετά από ανάλογη εμπειρία. Και προσέξτε, αναφερόμαστε σε παίκτες με προπονητικό και μυϊκό υπόβαθρο, μαθημένους κάθε χρόνο σε τέτοιες συνθήκες, όχι σε πρωτάρηδες.

Ωστόσο τούτο δεν δικαιολογεί απόλυτα την τόσο κατώτερη του αναμενόμενου παρουσία ορισμένων. Ο Κορδέρο επί παραδείγματι, ποδοσφαιριστής την ποιότητα του οποίου όλοι αναγνωρίζουμε (με την υποσημείωση ότι πρόκειται για παίκτη επιπέδου Σούπερ Λίγκας) πνιγόταν σε μία κουταλιά νερό. Ο Ρόβας που έχει τον ρόλο-κλειδί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αυτόν του αμυντικού μέσου, έκανε λάθη που δεν δικαιολογούνται για την ηλικία και την εμπειρία του. Δεν μπορεί λοιπόν να είναι ο ίδιος για τον οποίο ενδιαφέρθηκε η Σεβίλλη πριν από έξι μήνες.

Έχει και συνέχεια...

Ανέλπιστα ασταθείς και με πληθώρα κακών επιλογών και τοποθετήσεων εμφανίστηκαν επίσης ο Τσουμάγκας και ο Τσούπρος. Και αν ο πρώτος παίζει χωρίς αντίπαλο και έχει εξασφαλίσει τη θέση του στην ενδεκάδα λόγω θέσης, ο δεύτερος σαν να έχασε ήδη την ευκαιρία αυτή καθώς ο Σταθάκης και ο Τζανετόπουλος τον έχουν προσπεράσει, ενώ έρχεται ο Τσιρίλο. Από τον Ανάκογλου επίσης υπάρχουν σαφώς μεγαλύτερες απαιτήσεις. Δεν μπορεί ο ποδοσφαιριστής που λογίζεται ως ο επόμενος ηγέτης και μαέστρος του παιχνιδιού, να χάνεται για τόσο μεγάλα διαστήματα και να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

Στην παρούσα φάση, η ΑΕΚ διαθέτει ένα ρόστερ πλημμυρισμένο από νεαρούς ποδοσφαιριστές, δίχως τις απαιτούμενες παραστάσεις, με το άγχος της βαριάς φανέλας και την πίεση να δείξουν αμέσως ότι μπορούν να σταθούν. Μόνοι τους δεν θα τα καταφέρουν ποτέ... Αν όλοι οι προαναφερθέντες δεν μιμηθούν τον Γεωργέα (αλλά και τον Μπρέσεβιτς που προσπαθεί να βοηθήσει ακόμα και όταν δεν φτάνει στα πόδια του έστω μία πάσα της προκοπής σε ολόκληρο 90λεπτο), αν δεν τους δείξουν τον δρόμο, η Ένωση θα δυσκολεύεται σε κάθε ματς. Ωστόσο τούτο δεν είναι το λογικό να συμβεί. Διότι και καλοί παίκτες είναι και σταθερή πορεία έχουν να επιδείξουν.

Με τις προσθήκες των επόμενων ημερών, η ΑΕΚ θα αποκτήσει περισσότερη ποιότητα και εμπειρία. Το θεωρώ αδύνατον να μην βελτιωθεί, θα είναι έκπληξη μεγατόνων επίσης αν δεν καταφέρει να προβιβαστεί στη Β' Εθνική. Θα είναι η μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία της, πιο οδυνηρή και από τον αγωνιστικό υποβιβασμό της. Και τούτο πρέπει να το κουβαλούν μαζί τους σε κάθε ματς όσοι θα φορούν τη φανέλα της και θα αγωνίζονται για την επιστροφή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ