OPINIONS

Η χαρά του γηπέδου

Η χαρά του γηπέδου
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για αυτό που έζησαν όλοι όσοι ανηφόρισαν ή κατηφόρισαν την Κυριακή με τελικό προορισμό το ΟΑΚΑ. Χαρά, ενθουσιασμός, αγάπη, καμία διάθεση για γκρίνια. Η ΑΕΚ επιστρέφει και μαζί τους φουντώνει ξανά η χαρά του γηπέδου.

Εν αντιθέσει με την ομάδα που ως σήμερα βλέπουμε εντός των αγωνιστικών χώρων (η οποία κακή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αλλά το φλύαρη και σε πολλές περιπτώσεις το αναποτελεσματική, της ταιριάζουν γάντι) ο κόσμος της ΑΕΚ δεν κάνει εκπτώσεις. Έχει επιστρέψει διότι έχει πιστέψει. Και όχι επειδή έχει παραμυθιαστεί…

Συνάντηση στη Νέα Φιλαδέλφεια, επιβίβαση στους συρμούς του ηλεκτρικού και γραμμή για το ΟΑΚΑ. Όχι όπως πέρυσι με νεύρα και θυμό, με απογοήτευση και άγχος γι αυτό που θα δει εκεί. Διέκρινες μόνο χαμόγελα και αδημονία, κάθε λεπτό κυλούσε γρήγορα διότι στα όμορφα ο χρόνος δεν σταματάει, τρέχει…

Στις εξέδρες αργότερα τσιμπιόσουν για να πιστέψεις… Οι περυσινές ενοχλητικές θύμισες έπαψαν να είναι νωπές, είχαν πλέον στεγνώσει. Τα πρόσωπα ήταν χαμογελαστά, η ελπίδα διάχυτη. Αν και ο δρόμος θα είναι μακρύς, αν και η ΑΕΚ βρίσκεται ακόμα στην αφετηρία της επιστροφής, σου δινόταν η εντύπωση ότι έχει ήδη γυρίσει! Δεν ήταν αγώνας Γ’ Εθνικής, ήταν ντέρμπι Σούπερ Λίγκας.

Σε χιόνια και βροχές…

Ασφαλώς και δεν θα είναι πάντα έτσι… Θα έρθουν τα δύσκολα χειμωνιάτικα μεσημέρια, με τα κρύα και τις βροχές, τότε που στις εξέδρες του ΟΑΚΑ παλμός θα υπάρχει μόνο στα πέταλα με τους αμετανόητους «τρελούς». Τότε που ο καθένας θα δυσκολεύεται να αφήσει τη ζεστασιά του σπιτιού του για να πεταχτεί μέχρι την Καλογρέζα προκειμένου να παρακολουθήσει αγώνα Γ’ Εθνικής. Το ΑΕΚ - Ζωνιανά με 8 βαθμούς Κελσίου δεν είναι και το πλέον ελκυστικό προϊόν εδώ που τα λέμε… Θα ήταν όμως μέσα στην «Αγιά Σοφιά».

Κι εδώ επιστρέφουμε στο πραγματικό, το ένα και μοναδικό σημείο αναφοράς για κάθε ομάδα στον κόσμο, πόσω μάλλον για κάποια που έχει νιώσει καλά στο πετσί της εδώ και μία δεκαετία το πώς από πρόσφυγας γίνεσαι και τσιγγάνος! Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι το ένα και μοναδικό όραμα. Και συνάμα αυτό που θα κρατήσει τον κόσμο ζεστό και ενεργό.

Σε δύο ημέρες θα έχουμε την πρώτη εικόνα. Ως το τέλος του Οκτωβρίου θα ξέρουμε τα πάντα και θα έχουμε αποθηκεύσει στο σκληρό δίσκο μας εικόνες ξεκάθαρες και λεπτομερείς. Μετά θα προσμένουμε να πέσουν τα πρώτα μπετά. Σε πείσμα των ολίγων που θα επιχειρήσουν να ορθώσουν εμπόδια, η ΑΕΚ θα αποκτήσει ξανά γήπεδο. Αυτή τη φορά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, ας προσέξουν εκείνοι μην μετατραπεί σε καταρράκτη.

Δέκα χρόνια Γολγοθά και περιπλάνησης σε μέρη μη φιλόξενα για το γινάτι 131 «περίεργων» είναι πολλά. Η ΑΕΚ κουβάλησε τον σταυρό της, ξεψύχησε και θα αναστηθεί. Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ