OPINIONS

Επέμενε και επέστρεψε!

Επέμενε και επέστρεψε!

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επιστροφή του «αλεξιπτωτιστή» Χιμένεθ που τόσο λοιδορήθηκε, δίχασε, αλλά και αγάπησε την ΑΕΚ δηλώνοντας τότε στο φευγιό του ότι θα επιστρέψει.

Επειδή οι περισσότεροι στέκονται σε εκείνες τις προσβλητικές, απαξιωτικές ως και αποκρουστικές προσεγγίσεις (με χειρότερη όλων το «Καληνύχτα Παπατζή» που κόσμησε πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας) όταν ο Χιμένεθ αποχωρούσε από την ΑΕΚ, θα θυμίσω απλώς ότι η ομάδα ήταν πρώτη στη βαθμολογία.

Θα μου πείτε τώρα ότι αυτό «είναι επιχείρημα Κετσπάγια», άρα από μόνο του (αυτο)καταρρίπτεται. Με τη διαφορά ότι ο Χιμένεθ είχε νωρίτερα οδηγήσει την Ένωση στον πρώτο τίτλο της μετά από εννέα χρόνια φαγούρας κι ενώ τον Ιούνιο του 2011, το ρόστερ της ομάδας είχε πλέον απολέσει ένα τσουβάλι ποιοτικούς ποδοσφαιριστές εν συγκρίσει με εκείνο που ολοκλήρωσε τη σεζόν (ενδεικτικά αναφέρω τους Σκόκο, Μπλάνκο, Μίτσελ, Καφέ, Ματέος, Ντιοπ και Σάχα).

Όλοι έχουν να λένε για εκείνο το καταστροφικό βράδυ κόντρα στον Ολυμπιακό. Δικαίως! Ευθύνη φέρει και ο Χιμένεθ. Δεν χάνει όμως μόνος του ένας προπονητής, όπως μόνος του επίσης δεν κατέκτησε τότε το Κύπελλο. Απλά να θυμίσω ότι κατά την επιστροφή της ομάδας από την Τούμπα, μετά την πρόκριση στον τελικό του θεσμού, ο τότε πρόεδρος της ομάδας Σταύρος Αδαμίδης εθεάθη να προκαλεί με επαίσχυντο τρόπο, χειρονομώντας δίπλα στον οδηγό του πούλμαν και φωνάζοντας « γ... τον π... τον Ολυμπιακό» προκειμένου έξω από αυτό, να τον ακολουθήσει στο σύνθημα ο οπαδικός κόσμος.

Από την άλλη, οι πρωταγωνιστές του θριάμβου στη Θεσσαλονίκη, πίστεψαν ότι μετά την πρόκριση στην Τούμπα, θα μπορούσαν να κάνουν διπλό και στο Καμπ Νου απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Το κλίμα για να συμβεί αυτό που ακολούθησε άλλοι το είχαν προετοιμάσει και ασφαλώς συμπαρέσυρε τον Χιμένεθ ο οποίος δεν ζύγισε την κατάσταση σωστά και στο ημίχρονο (με το σκορ στο 3-0, έλεγε στους παίκτες του « πάμε να μπούμε επιθετικά να το γυρίσουμε, μπορούμε»).

Ο εντός του «Καραϊσκάκης» εξευτελισμός προκλήθηκε από την απίστευτη χαλαρότητα μιας ομάδας που είχε αδειάσει τρεις ημέρες πριν στην Τούμπα και πίστευε ότι θα έπαιρνε αποτέλεσμα στο σβηστό. Σε συνδυασμό με τις ντροπιαστικές για διοικητικό ηγέτη ομάδας προκλήσεις του Αδαμίδη. Όταν υβρίζεις, προκαλείς και ποδοσφαιρικά είσαι στην κοσμάρα σου, δεν θέλει και πολύ. Τρως έξι και προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα των... ταξί!

ΒΟΛΕΨΕ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ

Για να περάσουμε στο σήμερα όμως, διότι αυτό είναι που πλέον έχει σημασία, πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε ότι ο Χιμένεθ το είχε βάλει σκοπό του να επιστρέψει. Σαν σήμερα θυμάμαι, μετά από ένα 8ωρο αναμονής έξω από το προπονητικό κέντρο των Σπάτων μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη λύση του συμβολαίου του, να δηλώνει ελαφρώς βουρκωμένος ότι « δεν λέω αντίο, λέω εις το επανιδείν».

Όταν λοιπόν η διοικητική κατάσταση άλλαξε, ο Χιμένεθ, ο οποίος πάντοτε αναφερόταν με αγάπη στην πραγματική ΑΕΚ (αυτή των οπαδών της με τους οποίους δέθηκε πολύ) και όχι στην πλήρως απαξιωθείσα (του διοικητικού ψεύδους και της απληρωσιάς), μπήκε στη διαδικασία του να αυτοπροτείνεται. Το επιζητούσε με επιμονή και θέρμη ακόμα και σε στιγμές μεγάλης κρίσης. Όπως μετά το φιάσκο με τον Μοντανιέ (η Ένωση επέλεξε Κετσπάγια), όπως αμέσως την απόλυση του Γεωργιανού (προτιμήθηκε ο Μοράις).

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την πήρε τη δουλειά ο Μανόλο! Στην παρούσα φάση, ήταν ότι πιο βολικό για την ΠΑΕ η οποία αδυνατούσε να βρει προπονητή τον οποίοι θα εμπιστευόταν σε βάθος χρόνου. Οπότε μετά από δύο ζαριές στο μείζον θέμα του πάγκου, είπε να ρίξει και μια τρίτη, δίνοντας την ευκαιρία στον άνθρωπό που την κυνηγούσε μανιωδώς, πιστεύοντας ότι η δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ θα είναι πολύ πιο γόνιμη από την πρώτη.

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Αμφότεροι είχαν ανάγκη ο ένας τον άλλον σε αυτό το τέλμα που οδηγήθηκαν. Η ΑΕΚ λόγω της παντελούς έλλειψης σχεδίου και λογικής, ο Χιμένεθ διότι δεν έβρισκε τίποτα ενδιαφέρον για να εργαστεί εδώ και ενάμιση χρόνο. Εξυπακούεται ότι πρόκειται για ακόμα μία μεσοβέζικη λύση, ως απόδειξη της πλήρους σύγχυσης που επικρατεί σε αυτή την ομάδα.

Δεν ξέρουν για ποιο λόγο επιλέγουν τον Χιμένεθ και αυτή είναι η αλήθεια. Το κάνουν για να κερδίσουν χρόνο, σταυρώνουν τα δάχτυλα μπας και πετύχει και για ακόμα μια φορά μπας και τους βγει κι ενισχύουν την άποψη εκείνων (των συντριπτικά περισσότερων) που αντιλαμβάνονται ότι αμιγώς ποδοσφαιρικά, η ΑΕΚ κινείται στα κουτουρού. Να είστε σίγουροι όμως ότι ο Μανόλο το πιστεύει! Και θα δώσει ότι έχει για να πετύχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το ΑΕΚτζήδικο μήνυμα του Αλμέιδα
Φέρνει Χιμένεθ η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ θέλει προπονητή ή εξορκιστή;
Με διπλή ανατροπή και δύο γκολ του Μάκου, 3-2 ο Παναιτωλικός την ΑΕΚ
Μοράις: "Δεν συνεχίζω στην ΑΕΚ"
Τέλος η ροζ φανέλα στην ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ