OPINIONS

Αληθινή Ενωτική Κατάσταση

Αληθινή Ενωτική Κατάσταση
Λυμπερόπουλος Δέλλας Μπάγεβιτς INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου διεισδύει στα ενδότερα του ποδοσφαιρικού επιτελείου της Ένωσης και μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμα που προκύπτει από τις συνεργασίες. Οι εξαιρετικές σχέσεις, οι ξεκάθαροι ρόλοι, η σύμπνοια και η εκτός οικονομικών εξαρτήσεων εργασία, αποτελούν τα εχέγγυα της σταθερότητας για την εκκίνηση της αντεπίθεσης.

Πρώτα πατάς στα πόδια σου για να σηκωθείς και αφού διαπιστώσεις ότι οι αστράγαλοι απέκτησαν και πάλι ελαστικότητα και τα γόνατα αντέχουν, ναι, τότε δικαιούσαι να πεις ότι αντεπιτίθεσαι!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι αλήθεια ότι ο ενθουσιασμός μας παρέσυρε όλους. Μελισσανίδης, γήπεδο, όραμα, επιστροφή γνώριμων προσώπων, ατόμων με προσφορά, καριέρα και γνώσεις.

Είναι ώρα όμως να επιστρέψουμε στο μέτρο, ομολογουμένως το ξεπεράσαμε σε ένα βαθμό και η αμετροέπεια συνιστά πράξη μολυσματική. Μία γρήγορη αναδρομή στο παρελθόν διδάσκει...

Περνούν οι ημέρες, οι άνθρωποι που ανέλαβαν τα πόστα αρχίζουν να εγκλιματίζονται στους νέους ρόλους τους και να λύνονται, οι σκέψεις και οι επιθυμίες τους εξωτερικεύονται πιο εύκολα. Η περίοδος της μυστικοπάθειας έχει παρέλθει, αλλά το πλέγμα ασφαλείας παραμένει εκεί διότι τα αποδυτήρια και το εσωτερικό της ομάδας απαγορεύεται να καταντήσουν και πάλι όπως ένα αμπέλι ξέφραγο. Ωστόσο εικόνα έχουμε και τη μεταφέρουμε...

Αυτή που η ΑΕΚ βιώνει είναι μία... Αληθινή Ενωτική Κατάσταση. Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι και οι συνεργασίες επαγγελματικές. Η ευκαιρία δε που παρουσιάζεται στους ανθρώπους που τρέχουν το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι τεράστια!

Ουδέποτε άλλο επιτελείο συνεργατών είχε κατά το παρελθόν τόσο χρόνο και τέτοια ηρεμία να προχωρήσει στο «χτίσιμο» μίας ομάδας που έχει σκοπό να ξαναγίνει κραταιά. Τούτο είναι το ισχυρό χαρτί που έχουν στα χέρια τους οι Μπάγεβιτς, Λυμπερόπουλος, Δέλλας και Ζήκος και αυτό καλούνται να αξιοποιήσουν.

Μία παρέα, μία γροθιά...

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι άπαντες έθεσαν σε δεύτερη (δέκατη, εικοστή) μοίρα το οικονομικό - αφήνοντας στον Δημήτρη Μελισσανίδη να αποφασίσει τα πως, πότε και πόσα - για να πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια αντεπίθεσης, δείχνει το δρόμο και καταδεικνύει το σκεπτικό:

Προέχει η οικοδόμηση της ΑΕΚ και όχι το φούσκωμα των λογαριασμών τους. Ότι ισχύει με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών (πρώτα μπάλα και χρήματα από τη Β' και μετά), ισοδυναμεί με νόμο απαράβατο και για εκείνους: Να επιστρέψει η Ένωση στο επίπεδο που πρέπει να βρίσκεται, δηλαδή να ξαναγίνει ισχυρή, υγιής, αγωνιστικά ελκυστική και τα υπόλοιπα θα τα βάλουν κάτω στην πορεία.

Σήμερα, εν έτει 2013, Ιούλιο μήνα και με την πρωτόγνωρη εμπειρία της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής να κοντοζυγώνει, η ποδοσφαιρική Ένωση καθοδηγείται στο δρόμο της επιστροφής από πρόσωπα τα οποία το τελευταίο που θα επιστρέψουν να φωλιάσει ξανά στο εσωτερικό της ομάδας είναι το μίζερο καθεστώς της εσωστρέφειας.

Είναι όλοι τους τέτοιοι χαρακτήρες που δεν θα σπάσουν από ίντριγκες και δεν θα αφήσουν το μυαλό τους να παρασυρθεί και να μολυνθεί εις βάρος της συνεργασίας τους από σπέκουλες και συνομωσιολογίες. Όλοι τους δοκιμάζονται και κρίνονται και η αποτυχία δεν είναι λέξη που χωρά στις σκέψεις τους.

Είναι συνειδητοποιημένοι για το ρόλο που έχουν κληθεί να διαδραματίσουν και πρωτίστως έχουν καταλάβει ότι εξαρτώνται ο ένας από τον άλλον, είναι κρίκοι αλυσίδας και δεν διαγράφουν ατομικές καριέρες. Όσο λοιπόν θα σκέφτονται και θα λειτουργούν έτσι, η ΑΕΚ θα πορεύεται σε μονοπάτι ασφάλειας και πραγματικής ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ