ΜΠΑΣΚΕΤ

Τούρκογλου: "Ο Ιλιάσοβα και ο Ασίκ θα έρθουν στην Εθνική"

Atlanta Hawks' Ersan Ilyasova in action during an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Wednesday, March 29, 2017, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
AP Photo/Matt Slocum AP

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας, Χέντο Τούρκογλου, δήλωσε πως οι Έρσαν Ιλιάσοβα και Ομέρ Ασίκ θα ενισχύσουν κανονικά την Τουρκία στο φετινό Ευρωμπάσκετ, ενώ άφησε ανοιχτό το παράθυρο και για τον Αχμέτ Ντουβερίογλου.

Δεδομένου ότι η Τουρκία είναι μία από τις 4 χώρες που συνδιοργανώνουν το φετινό Ευρωμπάσκετ, λογικό είναι να θέλει να παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Πάνω σε αυτή τη λογική, λοιπόν, οι Τούρκοι φαίνεται ότι έχουν καταφέρει καταρχάς να πείσουν δύο ΝΒΑερς να τους ενισχύσουν: Τον Έρσαν Ιλιάσοβα των Atlanta Hawks και τον Ομέρ Ασίκ των New Orleans Pelicans.

Αυτό υποστήριξε τουλάχιστον ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας, Χέντο Τούρκογλου, σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι πλέον είναι εξαιρετικά πιθανό να φορέσει την φανέλα της Εθνικής Τουρκίας και ο Αχμέτ Ντουβερίογλου της Φενέρμπαχτσε: " Βρισκόμαστε σε επαφή με τους Ιλιάσοβα και Ασίκ. Και οι δύο μου είπαν ότι θα ενισχύουν την Εθνική ομάδα. Ο Ντουβερίογλου μας ενημέρωσε ότι θέλει να παίξει για την Εθνική Τουρκίας. Ξέρουμε βέβαια ότι στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ιορδανίας, οπότε βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την ομοσπονδίας τους και ελπίζω να λύσουμε σύντομα το πρόβλημα".

Ο ισχυρός άνδρας της Τουρκικής Ομοσπονδίας στάθηκε πάντως και στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες πλέον για να στελεχώσουν την Εθνική, αφού οι κορυφαίες ομάδες της χώρας στηρίζονται στους ξένους: " Πληρώνουμε το γεγονός ότι στο παρελθόν δεν υπήρχε πλάνο για τα νέα παιδιά. Αν και είχαμε 4 ομάδες στην EuroLeague, με τρεις από αυτές να προκρίνονται στα playoffs και την Φενέρμπαχτσε να αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια, αλλά και τη Μπάνβιτ να φτάνει μέχρι τον τελικό του Basketball Champions League δεν πήραν σημαντικό χρόνο συμμετοχής οι Τούρκοι παίκτες. Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση. Δημιουργήσαμε ένα εφηβικό Πρωτάθλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο είναι ότι οι παίκτες που είναι 18-22 ετών δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Πρέπει να βρούμε τρόπο να παίξουν αυτά τα παιδιά.

Όταν βέβαια ένα παιδί είναι 18 χρονών και τον βάζουμε να αντιμετωπίσει παίκτες όπως ο Ούντο, ο οποίος είναι 28-30 χρονών και πιο δυνατός, είναι δύσκολο να σταθεί απέναντί του. Θέλουμε να βρούμε τρόπο να πάρουν χρόνο συμμετοχής, έστω και σε χαμηλότερες κατηγορίες. Ίσως να μειώσουμε τον αριθμό των ξένων. Δεν θέλουμε όμως να πάρουμε κάποια βιαστική απόφαση. Έχουμε επιτυχίες στις μικρές ηλικίες, οπότε θέλουμε να υπάρξει σωστή καθοδήγηση για αυτά τα παιδιά, τόσο μπασκετικά, όσο και σωματικά".

AP Photo/Matt Slocum

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ