ΜΠΑΣΚΕΤ

Το legalize it και οι NBAers

Το legalize it και οι NBAers

Το ΤΜΖ ρώτησε 10 ΝΒΑers αν πιστεύουν πως ήλθε η ώρα να νομιμοποιηθεί η ιατρική χρήση μαριχουάνας. Μαντέψτε τι είπαν -και οι 10.

Πριν απ' όλα, να σας ενημερώσουμε ότι σε 10+ πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπεται η ιατρική χρήση μαριχουάνας, την οποία μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες ακόμα και από αυτόματους πωλητές -εφ όσον έχουν τη σχετική κάρτα, με το μηχάνημα να αναλαμβάνει την ταυτοποίηση μέσω του δαχτυλικού αποτυπώματος και της ίριδας του ματιού. Σε τέσσερις πολιτείες δεν υπάρχουν περιορισμοί και σε 13 υπάρχουν παράμετροι που αθωώνουν τον χρήστη . Τώρα, να σας πούμε ότι το TMZ, εκ των πλέον δημοφιλών σκανδαλοθηρικών sites στις ΗΠΑ ρώτησε 10 εν ενεργεία NBAers αν πιστεύουν πως ήλθε η ώρα να νομιμοποιηθεί η ιατρική χρήση της ουσίας και στη λίγκα.

Αφορμή στάθηκε... η σύλληψη του Κέβιν Ντουράντ με ιατρική συνταγή για ένα παράγωγο κάνναβης.

Και οι δέκα NBAers απάντησαν πως ναι, ήλθε η ώρα της νομιμοποίησης, ενώ ένας εξ αυτών ρώτησε " πώς μπορείς να πεις σε έναν παίκτη που έχει σχετική ιατρική συνταγή, να μην κάνει χρήση; Θα του έλεγες να μην πάρει τα φάρμακα του;". Ένας άλλος σχολίασε ότι "δ εν είναι ανάγκη να το διαφημίσει το ΝΒΑ, αλλά δεν βλέπω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να μένει απαγορευμένη η μαριχουάνα, όταν είναι κατόπιν συνταγής γιατρού". Όλοι είπαν πως ήλθε η ώρα της... αλλαγής, την οποία ωστόσο δεν πρέπει να περιμένουμε πως θα δούμε να γίνεται άμεσα. Αν θα γίνει κάτι, είναι να τεθεί το θέμα στη διαπραγμάτευση για την επόμενη σύμβαση εργασίας μεταξύ του σωματείου των παικτών και του ΝΒΑ, το 2017. "Αυτό θα γίνει μόνο αν η πλειοψηφία των μελών μας το ζητήσει" διευκρίνισε μέλος του ΝΒΡΑ.

Αυτό που ισχύει βάσει των προηγούμενων συμβάσεων, είναι ότι η πρώτη "σύλληψη" στέλνει τον παραβάτη στο πρόγραμμα που 'χει συστήσει το ΝΒΑ για την εν λόγω ουσία, ενώ στις τρεις συλλήψεις ο παίκτης τιμωρείται με πέντε παιχνίδια.

Για την ιστορία, οι ειδικοί συνιστούν τη μαριχουάνα σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις (πόνους ή σπασμούς νεύρων), με πολλαπλή σκλήρυνση, απώλεια όρεξης, Alzheimer, διαβήτη, επιληψία, γλαύκωμα, σύνδρομο Tourette, την ανάγκη να απαλλαγούν από τις συνέπεις της χημειοθεραπείας (τάση προς έμετο, ναυτία κλπ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ