ΜΠΑΣΚΕΤ

"Πήρε 15 πόντους σε δύο χρόνια"

"Πήρε 15 πόντους σε δύο χρόνια"

Ο μάνατζερ του Γιάννη Αντετοκούμπο, Γιώργος Δημητρόπουλος μίλησε για τον νεαρό Έλληνα γκαρντ και το ΝΒΑ. Τι είπε για τον Κάιλ Χάινς.

Ο μάνατζερ του Γιάννη Αντετοκούμπο, Γιώργος Δημητρόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM" και στον Θανάση Ασπρούλια για τον νεαρό Έλληνα παίκτη και την προοπτική του ΝΒΑ.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

" Η Νέα Υόρκη είναι απλά ο χώρος που θα συναντηθούν τα πρωτοκλασάτα ονόματα του ντραφτ. Είναι το ντραφτ δομημένο με τέτοιον τρόπο και αναγκάζονται οι ατζέντηδες και οι παίκτες να κρατάν μικρό καλάθι. Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις ποιος θα σε επιλέξει. Οι ομάδες δεν έχουν προεπιλέξει. Κάθε ομάδα έχει μια λίστα προτεραιοτήτων. Αν θέλει κάποια ομάδα γκαρντ τότε φτιάχνει μια λίστα από γκαρντ".

Για την νούμερο που θα επιλεγεί ο Γιάννης: " Ο Γιάννης δεν έχει πάρει πρόσκληση για το «Green Room». Πρόσκληση παίρνουν αυτοί που θα είναι σίγουρα πρώτη δεκάδα. Όταν ξεκινήσαμε είχαμε ένα πλάνο. Ο Γιάννης έχει πάρει σε δύο χρόνια 15 πόντους. Είναι μια καλή ευκαιρία φέτος διότι το ντραφτ είναι σχετικά χαμηλού επιπέδου. Ο Γιάννης είναι ο μικρότερος παίκτης που συμμετέχει σε ντραφτ, όντας γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1994. Εμείς ξεκινήσαμε μη γνωρίζοντας καν ότι θα γίνει ντραφτ. Είχαμε δικαίωμα να αποσύρουμε τη συμμετοχή, αλλά δεν το κάναμε και δικαιωθήκαμε. Το ψηλότερο που μπορεί να πάει είναι μέχρι το νούμερο 7-9, αλλά σε ένα ντραφτ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα γίνει".

Για το πλάνο που υπάρχει γύρω από τον Γιάννη είπε: " Δεν είναι συγκυρία το ότι συμμετέχουμε σε ένα χαμηλού επιπέδου ντραφτ. Ήταν όλα βάσει σχεδίου. Έναν πλέι μέικερ ύψους 2.06 δεν τον βρίσκεις συχνά, αλλά ένας τέτοιος παίκτης δεν έχει ξαναβγεί ποτέ στην Ευρώπη. Με τέτοια προσόντα και τόσο καλή αίσθηση του αθλήματος. Το παιδί ήθελε να συμμετάσχει από φέτος στο ντραφτ, προκειμένου να το παλέψει. Είναι ένα πολύ όμορφο όνειρο το άλμα από την Α2 στο ΝΒΑ".

Σε ερώτηση για το σε ποια ομάδα θα ήθελε να δει τον Γιάννη απάντησε: " Δεν μπορώ να απαντήσω από άποψη επαγγελματισμού. Σωματικά δεν είναι έτοιμος να παίξει ΝΒΑ. Χρειάζεται όγκος και μυϊκά κιλά για να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο. Για μας η ιδανική ομάδα είναι αυτή που θα συμφωνήσει ότι θα «μεταλλάξει» τον παίκτη από παιδί σε άνδρα προκειμένου να μπορεί να μείνει στο ΝΒΑ για 15 χρόνια".

Για την διαχείριση της πίεσης: " Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς κάτι τέτοιο. Το θέμα δεν είναι η δημοφιλία. Το παιδί πρέπει να παραμείνει υγιές και σωματικά αλλά και στο μυαλό του. Έχει αυτογνωσία και είναι προσγειωμένος. Το πιο σημαντικό είναι αυτό το παιδί, εφόσον μπει στο ΝΒΑ, είναι να βάλει τους υψηλότερους δυνατούς στόχους".

Για ενδιαφέρον από ελληνική ομάδα: " Το παιδί ανήκει στη Σαραγόσα. Δεν μπορώ να απαντήσω για το αν έχει εκφράσει κάποια ελληνική ομάδα ενδιαφέρον για την αγορά του παίκτη προς το παρών. Τα πάντα θα κριθούν από το τι θα γίνει στο ντραφτ".

Τέλος αναφέρθηκε και στον Κάιλ Χάινς λέγοντας: " Ο Κάιλ, αν μείνει Ελλάδα, θα είμαι εγώ ο εκπρόσωπός του. Πάντα υπάρχουν πιθανότητες να παραμείνει στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα μείνει, ούτε μπορώ να μπω στο μυαλό του. Το βασικό κομμάτι στο μυαλό του είναι το οικονομικό. Θέλει να κάνει το πρώτο του μεγάλο συμβόλαιο. Από κει και πέρα θα συνυπολογίσει άλλα πράγματα. Πράγματα, όχι μόνο θετικά, αλλά και αρνητικά, όπως τα επεισόδια στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ