ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπαδόπουλος: "Ίδια φιλοσοφία με το ανδρικό"

Παπαδόπουλος: "Ίδια φιλοσοφία με το ανδρικό"

Ο προπονητής της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, Κώστας Παπαδόπουλος, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Τα μάτια σου 24", με τους Δημήτρη Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρο Λοθάνο.

Ο προπονητής της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, Κώστας Παπαδόπουλος, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Τα μάτια σου 24", μιλώντας για την κατάκτηση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Για τη σαφή ανωτερότητα του υλικού των «πρασίνων»: "Είναι αρκετά δύσκολο να διαχειριστείς τόσο καλούς παίκτες, τόσο ισχυρές προσωπικότητες και να τους κάνεις να παίξουν σαν ομάδα, έχοντας συνοχή. Εμείς έχουμε κανόνες που δεν περιορίζονται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Δίνουμε μεγάλο βάρος στη συμπεριφορά τους. Αυτή την ομάδα τη δουλεύουμε δύο χρόνια και είναι η πέμπτη διαδοχική σεζόν που πάμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ πέρσι δίναμε χρόνο σε μικρότερους ηλικιακά παίκτες για να πάρουν εμπειρίες. Υπάρχουν και μεταγραφές και αυτό ήταν ένα αρκετά δύσκολο κομμάτι, διότι οι παίκτες που ήρθαν ήταν πρωταγωνιστές στις ομάδες τους και έπρεπε εδώ να… μοιραστούν την μπάλα. Το ευχάριστο για εμάς είναι ότι ο πρόεδρος θέλει η ανδρική ομάδα να έχεις αρκετούς νέους και έτσι έγινε το φετινό… παιδομάζωμα. Έτσι, είχαμε μία από τις πιο πλήρεις ομάδες που θα μπορούσε να έχει μία εφηβική ομάδα. Πάντως, φέτος ήταν αρκετά ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Άλλες χρονιές η «ψαλίδα» ήταν τεράστια ".

Για το πρόγραμμα των παικτών: "Υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση, καθώς τα παιδιά που ήταν και στο αντρικό, έπρεπε να ξυπνήσουν το πρωί για να πάνε σχολείο, μετά στην προπόνηση της αντρικής ομάδας, έπειτα να παίξουν με το εφηβικό και το βράδυ να διαβάσουν όσο προλάβουν ".

Για τη συνεργασία με την αντρική ομάδα: "Η συνεργασία μας με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, που ήταν ο συνδετικός κρίκος με τους άνδρες, ήταν άριστη. Είχαμε ακριβώς την ίδια φιλοσοφία με την αντρική ομάδα ".

Για τον ιδιαίτερο ρόλο του προπονητικού επιτελείου στα τμήματα υποδομής: "Εμείς έπρεπε να πιέσουμε τα παιδιά λίγο παραπάνω, καθώς σε κάποια παιχνίδια με τη διαφορά ημιχρόνου στους 40 με 50 πόντους, χαλάρωναν. Εκεί έμπαινε ο δικός μας ρόλος. Φυσικά δεν ήταν θέμα το μέγεθος της διαφοράς, αλλά η συνεχής βελτίωση των αθλητών ".

Για τη στροφή των ομάδων στην αξιοποίηση των μικρών, σε ηλικία, παικτών: "Αυτό γίνεται για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι οικονομικός και ο δεύτερος είναι ότι αν τα παιδιά μεγαλώσουν μέσα σε μία ομάδα, μαθαίνουν να αγαπούν το σύλλογο. Σιγά σιγά πάντως, οι παίκτες δουλεύονται με μεγαλύτερη τεχνογνωσία. Εμείς έχουμε και αθλητικούς ψυχολόγους που παρακολουθούν τα παιδιά και αυτό αποδίδει. Πάντως, ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή. Αυτό είναι το βασικό. Είναι δύσκολο να πάρεις όλους τους τίτλους με κορμό νεαρών παικτών. Χρειάζεται να έχεις δίπλα τους και παίκτες με εμπειρίες και να βάζεις τους νέους σταδιακά στα παιχνίδια για να πάρουν παραστάσεις και εικόνες ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ