ΜΠΑΣΚΕΤ

"Ο Καφφές δεν είναι ελεγχόμενος!"

"Ο Καφφές δεν είναι ελεγχόμενος!"

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλοθοσφαίρισης, Ηλίας Καφφές, μίλησε για τις οικονομικές εκκρεμότητες προς τους διαιτητές και την πρόσφατη πρόταση μομφής ενώ εξήγησε τους λόγους που έχει βρεθεί στο στόχαστρο.

Συνέντευξη με πολλά μηνύματα παραχώρησε στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ (με τους Γιάννη Κόντη και Τάκη Σκόνδρα) ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές.

"Τώρα έχουν πέσει όλα τα προσωπεία, έχουν βρει ότι πιο αστείο υπάρχει για να με πολεμήσουν. Προσπάθησαν 10 χρόνια να βρουν κάτι και δεν βρήκαν τίποτε. Όλοι οι ισολογισμοί μου ομόφωνα ψηφίστηκαν από όλους τους συνδέσμους της χώρας. Για το οικονομικό θέμα των διαιτητών μίλησα με τον κ. Μπασούρη, τον κ. Μορώνη, τον ίδιο τον κ. Βασιλακόπουλο και τον κ. Τσαγκρώνη. Μέσα στο 2015 έστειλα 3 επιστολές και ρωτούσα πείτε μου πότε θα πληρωθούν οι διαιτητές που έχουν να πάρουν χρήματα από τον Δεκέμβριο του 2013. Στο Σεμινάριο Διαιτησίας ήρθε ο κ. Μπασούρης και είπε ότι έχω γίνει φορτικός με το θέμα των χρημάτων και καλά κάνω. Μάλιστα έδωσε διαβεβαίωση πως ο κ. Βασιλακόπουλος υποσχέθηκε να διευθετηθεί το θέμα σύντομα".

Και συνέχισε λέγοντας: "Και έρχονται οι σύνδεσμοι και λένε να κάνουμε γενική συνέλευση, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, που ξέρουμε τι κόστος έχει κάτι τέτοιο για να μιλήσουμε για το οικονομικό θέμα. Αστεία πράγματα, δεν έχουν ξαναγίνει. Ένας από τους πρωταγωνιστές αυτής της κίνησης είναι ο κ. Μπούσας του συνδέσμου Πάτρας. Μαζεύτηκαν στην Αθήνα οι σύνδεσμοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου και ο κ. Παντελίδης του συνδέσμου της Εύβοιας. Μάλιστα, ο τελευταίος μίλησε και για παρεμβάσεις της ΟΔΚΕ στον σύνδεσμο της Εύβοιας. Κάλεσα τον πρόεδρο εγγράφως να εξηγήσει ποιες ήταν οι παρεμβάσεις. Έχω μάθει να κινούμαι στο φως της ημέρας…".

Ο πρόεδρος του συνδέσμου της Πάτρας σύμφωνα με τον κ. Καφφέ παίρνει τηλέφωνο σε όλους τους συνδέσμους και τους λέει "υπάρχει εντολή του Βασιλακόπουλου, καθαρίστε τον Καφφέ με πρόταση μομφής γιατί θα σας καθαρίσω εγώ".

"Τον κ. Μπούσια του φέρθηκα πολύ καλά. Και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα του. Τι να πω για τον Κώστα; Θα του συνιστούσα ειλικρινά να διαβάσει ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα της Ούμι Γουάνγκ από την Κορέα με τίτλο «η κότα που ονειρευόταν να πετάξει». Γιατί έχει χαθεί το μέτρο. Σπούδασα πολιτικός μηχανικός, δεν σπούδασα ψυχίατρος και ψυχολόγος. Έμαθα να κερδίζω στην ζωή μου. Είμαι βέβαιος ότι την υγιή διαιτησία την έχω δίπλα μου. Με κάποιους θα συγκρουστώ άσχημα. Μέχρι τέλους.

Φτάσαμε σε ακραία σημεία αθλιότητας. Κάποιοι κινούνται στους βρώμικους διαδρόμους Μιλούν σε ανώνυμα ιστολόγια, ενώ εγώ βγαίνω στο φως της ημέρας και μιλάω. Την επιστολή που έστειλα στην ΕΟΚ την επιστρέφει πίσω ο κ. Τσαγκρώνης ως απαράδεκτη για το ύφος της. Θα μου μιλήσει ο Τσαγκρώνης για το ύφος μου που έβγαλα δυο Πολυτεχνεία. Ξέρω να κινούμαι το ίδιο καλά και στα σαλόνια και στο πεζοδρόμιο".

Για το γεγονός ότι δεν δόθηκαν στην ΟΔΚΕ προσκλήσεις για τον τελικό κυπέλλου, είπε: "Ζήτησα 20 προσκλήσεις, διαρρέουν μετά αφού δεν μου τις έστειλαν πως παρέπεσαν, δεν τους τιμούν καθόλου αυτά τα πράγματα".

Για τους λόγους που έχει βρεθεί στο στόχαστρο εξήγησε: "Τους ξέρει όλη η Ελλάδα. Η σχέση μου με τον Βασιλακόπουλο δεν είναι καινούργια, γνωριζόμαστε χρόνια. Είναι προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας, σέβομαι την ιστορία του και ενδιαφέρομαι για την υστεροφημία του. Εγώ και η ΟΔΚΕ. Κάποιοι άλλοι όχι. Ο κ. Βασιλακόπουλος δεν ήταν εκείνος που έλεγε ότι είμαι διαμάντι της διαιτησίας; Τι άλλαξε; Οι σχέσεις μας ήταν και παραμένουν άριστες δεν ανταλλάξαμε καμία κουβέντα. Ένα δεύτερο θέμα έχει να κάνει με την αλλαγή του αθλητικού νόμου. Οι πληροφορίες λένε ότι θα προτείνει σύμφωνα με το νέο νόμο για την ΚΕΔ έναν ο κ. Βασιλακόπουλος, έναν ο ΕΣΑΚΕ και 3 η ΟΔΚΕ. Ο Καφφές δεν είναι ελεγχόμενος από κανέναν. Οπότε σου λένε να βάλουμε έναν δικό μας εκεί, να καθαρίσουμε τον Καφφέ με συνοπτικές διαδικασίες λες και πήγα στο σπίτι τους και τους ζητιάνεψα κάτι. Εκλέχθηκα από το 1999 πέντε φορές και βγαίνω πρώτος σε ψήφους. Εκτιμούν τον ρόλο μου και αυτά που πρεσβεύω. Πιστεύω σε μια αδέσμευτη, ακηδεμόνευτη διαιτησία μακριά από επιρροές και παρεμβάσεις. Σε όποιους αρέσω. Δεν θα κάνουμε άλλα. Αυτός είμαι εγώ και δεν πρόκειται να αλλάξω".

Για την πρόταση μομφής τόνισε: "Ενημέρωσα για όσα έλεγε ο κ. Μπούσιας την ΕΟΚ. Είπα ότι είχα την πληροφόρηση από τους συνδέσμους ότι δέχονταν εκβιασμούς είτε να πάνε σε ΓΣ είτε να τελειώσουν από την διαιτησία. Ποιον εκθέτουν αυτά τα πράγματα; Τον Βασιλακόπουλο. Ο περίγυρος ψάχνει τον ρόλο του. Στην πορεία δικαιώθηκα γιατί για πρώτη φορά έβαλαν διαιτητές από την Μακεδονία να παίξουν στην Γ’ Εθνική στην Αθήνα. Δρομολογήθηκαν κάποια πράγματα, εγώ θα τα διαχειριστώ στο φως της ημέρας. Ξέρουν οι σύνδεσμοι ότι προσπαθώ να επιλύσω τα προβλήματα. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να επενδύσουν καλύτερα αν έχουν πρόσωπο και κότσια να διεκδικήσουν το ΔΣ της ΟΔΚΕ τον Οκτώβριο του 2016 μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ως τότε να με αφήσουν να δουλέψω".

Για τις σχέσεις του με την ΚΕΔ, αρκέστηκε να πει: "Όταν ο άλλος λέει ότι τους εκβιάζουν τα μέλη της ΚΕΔ να στραφούν εναντίον μου τι περιμένετε να πω ότι είναι καλές οι σχέσεις μας;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ