ΜΠΑΣΚΕΤ

Νέα συνεργασία και επένδυση 500 εκατ. ευρώ στη FIBA

Νέα συνεργασία και επένδυση 500 εκατ. ευρώ στη FIBA

Η FIBA ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Perform, εταιρεία που ειδικεύεται στη διανομή και πώληση των δικαιωμάτων που αφορούν τα ΜΜΕ. Στα 500 εκατ. ευρώ το συνολικό μέγεθος της επένδυσης.

Η FIBA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ, ανακοίνωσε την Παρασκευή (5/2) μια καινοτόμα συνεργασία με την Perform, μια πρωτοπόρα εταιρία που ειδικεύεται στο ψηφιακό αθλητικό περιεχόμενο.

Για τέσσερις κύκλους Παγκοσμίων Κυπέλλων (2017-2033), η Perform θα είναι ο παγκόσμιος συνεργάτης για διανομή και πώληση όλων των δικαιωμάτων που αφορούν τα ΜΜΕ, με σεβασμό πάντα στις διοργανώσεις αντρών και γυναικών της FIBA.

Αυτή η συνεργασία θα καλύψει πάνω από 5.000 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών αλλά και των μεγάλων διοργανώσεων, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Eurobasket, όπως αναφέρει η συμφωνία, με περισσότερα από 1.500 παιχνίδια κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου (2017-'21).

Μέσα από αυτή τη συνεργασία θα δημιουργηθεί η FIBA Media, μια ένωση μεταξύ δυο οργανισμών που έχουν ως στόχο να αυξήσουν την αξία της μπασκετικής εμπειρίας για τους φιλάθλους. Η FIBA Media θα προσφέρει επίσης αυξημένη παροχή περιεχομένου σε πολλαπλές πλατφόρμες.

H Perform θα εγγυηθεί και θα επενδύσει περίπου 500.000.000 ευρώ σε αυτή τη, στρατηγικής σημασίας, συνεργασία, θα βελτιώσει τις υπηρεσίες παραγωγής και κάλυψης, παρέχοντας στη FIBA Media δεδομένα ενώ θα βοηθήσει και την ίδια τη FIBA μέσω της εμπειρίας της. Η FIBA θα έχει ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό των διαφημιστικών ενεργειών της FIBA Media, και θα έχει μέρος σε οποιαδήποτε αύξηση των εσόδων πέρα από το συμφωνημένο ποσό. Αυτή, η μαρκάς διάρκειας, συμφωνία είναι άλλη μια κίνηση προς την ταχύτερη ανάπτυξη των διεθνών διοργανώσεων, φέρνοντας το άθλημα πιο κοντά σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως αυτές της Ασίας, της Αφρικής αλλά και της Νοτίου και Βορείου Αμερικής.

Η Perform θα στηρίξει τη FIBA σε αυτό τον στόχο με το να διανέμει όλο το ζωντανό περιεχόμενο της FIBA σε ψηφιακές πλατφόρμες. Έχει εγγυηθεί και την προώθηση ζωντανών διεθνών διοργανώσεων στα μεγαλύτερα εμπορικά "portals" της όπως το Sporting News, επίσης η Perform θα συλλέγει και θα διανέμει ζωντανό περιεχόμενο μέσω του RunningBall και του Opta. Οι δύο πλευρές ήδη συνεργάστηκαν μέχρι στιγμή απολαμβάνοντας μια σχέση εμπιστοσύνης, με τη νέα μορφή σχέσης τους να αποτελεί βήμα προόδου για αμφότερες.

Μιλώντας για τη νέα σελίδα που ανοίγει στις σχέσεις με την πλευρά της Perform, ο γενικός γραμματείας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, ανέφερε ότι " αυτή η στρατηγική και ρηξικέλευθη συνεργασία σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη FIBA. Μας επιτρέπει να συνδυάσουμε τη δύναμη και τα προνόμια της επιτυχημένης στρατηγικής μας στα Media με τις παγκόσμιες πηγές της Perform".

Από την πλευρά του, ο CEO της Perform, Σίμον Ντένιερ, επισήμανε ότι " είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε με τη FIBA σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου. Το μπάσκετ αποτελεί σημείο αναφοράς για την Perform και η FIBA είναι ένας φανταστικός συμπαίκτης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ