ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτζώκας: "Η σημερινή μέρα καλύτερη από την τελευταία"

Μπαρτζώκας: "Η σημερινή μέρα καλύτερη από την τελευταία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε σημαντική στιγμή για εκείνον την τιμή που του έκανε η ΚΑΕ Ολυμπιακός και τόνισε πως η Μπαρτσελόνα δεν είχε τρόπο για να βγει νικήτρια από το ΣΕΦ.

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τιμήθηκε από την πειραϊκή ΚΑΕ και τους προέδρους της, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο , για την προσφορά του στην ομάδα των "ερυθρολεύκων", την οποία και οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης το 2013. Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς, τόνισε πως το γεγονός αυτό ήταν μία σημαντική στιγμή για εκείνον.

Αρχικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τα εξής: "Ήταν ένα πολύ παράξενο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες δεν έπαιξαν καλά. Εμείς θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα για να νικήσουμε. Τα ποσοστά μας ήταν πολύ χαμηλά, κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε περίπου δέκα λέι απ χωρίς πίεση και δεν μπορώ να βρω πώς θα κερδίζαμε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ δυνατά στην άμυνα. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο".

Για την τιμή που του έγινε, πριν από την έναρξη του ματς: "Θέλω να ευχηθώ στον Ολυμπιακό καλή συνέχεια και να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ για τη σπουδαία τιμή που μου έκαναν. Για εμένα ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Ο επαγγελματικός αθλητισμός έχει γίνει πολύ σκληρός και πρέπει να κρατάς τα συναισθήματα. Πρέπει να παραδεχθώ πως η σημερινή (16/11) ημέρα ήταν πολύ πιο καλή για εμένα σε σχέση με την τελευταία μου εδώ".

Για την πεντάδα τραυματιών της Μπαρτσελόνα: "Μας λείπουν πέντε παίκτες και δεν συμβαίνει αυτό μόνο σε ένα ματς, αλλά σε πολλά συνεχόμενα κι αυτό επηρεάζει το επίπεδό μας. Στην ομάδα είμαστε στενοχωρημένοι για τον τρόπο που παίξαμε το παιχνίδι".

Για την επιλογή του να ξενιτευτεί κι αν το προτιμάει, σε σχέση με όταν ήταν κόουτς σε ελληνικές ομάδες: " Δεν νομίζω πως είναι αθλητικό το θέμα. Είμαστε διχαστικός λαός από αρχαιοτάτων χρόνων. Από το… Αθήνα-Σπάρτη. Υπάρχει κρίση αξιών. Πέρυσι στη Ρωσία ευχαριστήθηκα το μπάσκετ και το κάνω και φέτος στη Βαρκελώνη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αγαπάω την Ελλάδα, τους ανθρώπους της ή την ομάδα εδώ. Στο εξωτερικό μπορείς να επικεντρωθείς στο αθλητικό κομμάτι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ