ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάουερμαν: "Οι Χιτ παίζουν όπως ο Παναθηναϊκός"

Μπάουερμαν: "Οι Χιτ παίζουν όπως ο Παναθηναϊκός"

Ο Ντιρκ Μπάουερμαν αναλύοντας το παιχνίδι των Μαϊάμι Χιτ υποστήριξε ότι στηρίζονται σε ένα play που παίζει ο Παναθηναϊκός από την εποχή Ομπράντοβιτς, όταν έκανε τον Μπατίστ 5άρι

Ο Ντιρκ Μπάουερμαν κλήθηκε να αναλύσει το παιχνίδι των Μαϊάμι Χιτ για λογαριασμό της γερμανικής έκδοσης του ΝΒΑ και ξεκαθάρισε πως η ομάδα του ΝΒΑ παίζει στην ουσία όπως ο Παναθηναϊκός.

Ο Γερμανός κόουτς σχολίασε ότι πρόκειται για την "έμπνευση" του Ομπράντοβιτς να καθιερώσει τον Μάικ Μπατίστ σαν πεντάρι.

"Οι ρίζες του μπάσκετ των Μαϊάμι Χιτ προέρχονται από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Ο πρώην προπονητής του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με το απίστευτο ρεκόρ των 8 τίτλων πρωταθλήματος Ευρώπης, κάτι σαν τον Φιλ Τζάκσον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθιέρωσε πριν από περίπου δέκα χρόνια τον Μάικ Μπατίστ (2.04 μ.) σαν πεντάρι", σχολίασε ο Ντιρκ Μπάουερμαν και πρόσθεσε:

"Ακόμη και μετά την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς, ο Παναθηναϊκός το συνέχισε με τον Στεφάν Λάσμε που είναι και αυτός ένας κοντός σέντερ (2.03 μ.). Ο Ομπράντοβιτς έθεσε με τον Μπατίστ μια καινοτομία και ο Λάσμε με τα σπάνια αθλητικά του προσόντα και την ταχύτητά του τη συνέχισε. Αυτή τη μόδα την έχουν υιοθετήσει οι Χιτ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ