ΜΠΑΣΚΕΤ

"Μη μας βάζετε στη μέση"

MEDIA DAY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
MEDIA DAY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr έδωσε τον λόγο σε 5 διεθνείς παίκτες της Εθνικής Ανδρών, ζητώντας την άποψή τους για τα "παράθυρα" της FIBA και τους αγώνες των εθνικών ομάδων μεσούσης της σεζόν. Και οι απόψεις τους έχουν σίγουρα ενδιαφέρον.

Η FIBA και η EuroLeague Basketball βρίσκονται πλέον σε ανοιχτή κόντρα. Η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να προγραμματίσει αγώνες εθνικών ομάδων μεσούσης της σεζόν βρήκε κάθετα αντίθετη την EuroLeague, η οποία ξεκαθάρισε ότι στο δικό της καλεντάρι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να δημιουργηθούν "κενές" εβδομάδες.

Το γεγονός αυτό βέβαια έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα σε ομάδες, παίκτες και εθνικές ομάδες, αλλά και να έχει διαμορφωθεί ένα περίεργο πρόγραμμα μέσα στην σεζόν. Κι αυτό γιατί βάσει του προγράμματος της FIBA και της EuroLeague, θα υπάρξουν ημέρες που εθνικές ομάδες και σύλλογοι θα παίζουν ταυτόχρονα !

Όπως γίνεται σαφές βέβαια, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, αυτοί που βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση είναι οι παίκτες, οι οποίοι βρίσκονται... στη μέση. Από τη μία έχουν τα συμβόλαιά τους με τους συλλόγους τους και από την άλλη πλευρά θέλουν να ενισχύσουν την εθνική τους ομάδα.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός, το Sport24.gr αποφάσισε να δώσει τον λόγο στους πρωταγωνιστές. Απευθύνθηκε λοιπόν σε πέντε παίκτες της Εθνικής Ανδρών, τρεις του Ολυμπιακού (Βαγγέλη Μάντζαρη, Ιωάννη Παπαπέτρου, Δημήτρη Αγραβάνη) και δύο του Παναθηναϊκού (Νικ Καλάθη και Θανάση Αντετοκούνμπο), ζητώντας την άποψή τους για αυτά τα "παράθυρα" της FIBA. Και αυτά ήταν που μας είπαν.

"Άσχημο να μας βάζουν στη μέση"

MEDIA DAY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
MEDIA DAY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο συμφώνησαν και οι πέντε παίκτες είναι ότι βρίσκονται σε άβολη θέση και αισθάνονται άσχημα που πρακτικά βρίσκονται ανάμεσα σε... διασταυρούμενα πυρά. " Δουλειά μας είναι να παίζουμε, κι όχι να ασχολούμαστε με αυτά τα πράγματα. Είναι άσχημο να βάζουν τους παίκτες στη μέση, να αποφασίζουν αν θα παίξουν για τον σύλλογό τους ή για την Εθνική" υποστήριξε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να συμπληρώνει πως " η δική μας άποψη γι αυτά περισσεύει. Ό,τι αποφασιστεί, θα γίνει από την πλευρά μας. Μακάρι να βρεθεί η λύση, γιατί είναι δύσκολο για εμάς να είμαστε στη μέση. Είναι δύσκολο όμως και για τον κόσμο, που δεν ξέρει πως θα παρουσιαστεί η Εθνική Ανδρών στα προκριματικά".

Ο Νικ Καλάθης από την πλευρά του στάθηκε στο πρακτικό μέρος του ζητήματος, αφού θα είναι δύσκολο να "χωρέσουν" στο καλεντάρι της σεζόν οι αγώνες των συλλόγων και αυτών των εθνικών ομάδων: " Δεν πιστεύω ότι είναι καλό αυτό, ούτε ότι θα λειτουργήσει. Δεν μπορεί να πάει καλά κάτι τέτοιο, όταν θα κάνεις προπονήσεις με την ομάδα και θα έχεις αγώνες, να φύγεις από αυτή για δύο εβδομάδες και να πας στην Εθνική Ανδρών. Δεν παίρνω εγώ βέβαια αυτές τις αποφάσεις, θα δούμε τι θα γίνει". Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στους ΝΒΑερς που δεν θα μπορούν να αγωνιστούν και θα τους στερηθεί το δικαίωμα να αγωνιστούν με την χώρα τους: " Θεωρώ ότι για τους παίκτες και τις ομάδες είναι κακό όλο αυτό που συμβαίνει. Δεν ξέρω πώς περιμένουν να ανταποκριθούμε. Οι παίκτες που παίζουν στο ΝΒΑ ας πούμε δεν θα μπορούν να έρθουν. Υπάρχουν παιδιά που περιμένουν το καλοκαίρι για να παίξουν στην Εθνική. Πολλοί από τους παίκτες θα θέλουν πολύ να έρθουν στην εθνική τους ομάδα, αλλά θα τους στερηθεί αυτό το δικαίωμα λόγω των αγώνων που θα γίνονται στα μέσα της χρονιάς".

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στάθηκε και αυτός με την σειρά του στο γεγονός ότι οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν με τις εθνικές τους ομάδες, αλλά και στους συλλόγους τους και αυτό είναι που κάνει δύσκολα τα πράγματα: " Είναι κρίμα να μην μπορούν να συνεννοηθούν η FIBA με την EuroLeague. Οι εθνικές ομάδες πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν γιατί είναι ύψιστη τιμή η παρουσία και η συμμετοχή σε αυτές. Είναι σίγουρο πως όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν τόσο στην εθνική όσο και στους συλλόγους τους".

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδωσαν από την πλευρά τους τον επίλογο, παραδεχόμενοι ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν οι παίκτες είναι... υπομονή μέχρι να βρεθεί μία λύση: " Θα πρέπει να περιμένουμε, να δούμε τι θα γίνει. Μακάρι να λυθεί το πρόβλημα για να μην υπάρχει πρόβλημα, στο άθλημα γενικότερα, όχι μόνο σ εμάς" τόνισε ο Μάντζαρης, με τον Αντετοκούνμπο να συμπληρώνει πως " εντάξει, αυτοί είναι οι κανόνες που τέθηκαν, αλλά το θέμα είναι ότι θα έπρεπε να βρεθεί μία λύση για το καλό του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όλοι θέλουμε να ανέβει το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και να διακριθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ