ΜΠΑΣΚΕΤ

Μακάμπι από τα παλιά με σούπερ Γουίμς

Μακάμπι από τα παλιά με σούπερ Γουίμς

Πρώτη νίκη για τους Ισραηλινούς στην φετινή Euroleague, επικράτησαν με 98-92 της Γαλατασαράι με τον Αμερικανό να σταματάει στους 23.

Αλλο περιθώριο απώλειας δεν υπήρχε για την Μακάμπι, που κατέθεσε την ψυχή της στο MENORA MIVTACHIM ARENA και πέτυχε την πρώτη νίκη της στην φετινή Euroleague. Επικράτησε με 98-92 της Γαλατάσαραϊ, με τον Σόνι Ουίμς να κάνει σπουδαίο παιχνίδι και τους Ντέβιν Σμιθ και Ντι Τζέι Σίλεϊ να δίνουν τις λύσεις στο τελευταίο τετράλεπτο. Ηταν ένα από τα πιο θεαματικά ματς μέχρι τώρα στην διοργάνωση, με τους Τούρκους να κυριαρχούν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά την Μακάμπι να επιστρέφει αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και να παίρνει μια νίκη που τόσο χρειαζόταν.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

O MVP

Ο Σόνι Γουίμς απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στους αμφισβητίες του. Πέτυχε 23 πόντους με 2/2 βολές, 6/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα, πήρε και 5 ριμπάουντ. Είχε 24 στην αξιολόγηση, μα πάνω απ' όλα σήκωσε στις πλάτες του την Μακάμπι σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Και δικαίως αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ομάδας του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Μακάμπι άγγιξε τους 100 πόντους, πέτυχε 54 στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε στατιστική για... όσκαρ, αφού είχε 29/36 βολές (80%), 24/45 δίποντα (53%) και 7/17 τρίποντα (41%). Οσο κι αν προσπάθησε η Γαλατά, που ήταν εξίσου καλή στην επίθεση, ήταν αδύνατο να κερδίσει μια ομάδα που σούταρε τόσο καλά και είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το ματς βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού μέχρι το 36', όμως το τρίποντο του Ντέβιν Σμιθ που έκανε το 88-82, σήκωσε στο... πόδι την MENORA MIVTACHIM ARENA και παράλληλα λύγισε τους Τούρκους. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν υπήρχε επιστροφή για την Γαλατά και την χαριστική βολή την έδωσε τελικά ο Ντι Τζέι Σίλεϊ, ο οποίος με 3/3 βολές αμέσως μετά έγραψε το 91-84 και έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Μακάμπι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Έτοιμη γι' αυτό το ματς. Αυτό ήταν η Γαλατασαράι, που με κορυφαίο τον Γκιουλέρ είχε από νωρίς το πάνω χέρι και το προβάδισμα στο Τελ Αβίβ. Ο Γουίμς κι ο Αϊβερσον έπαιζαν μόνοι εναντίον όλων, κράτησαν τη Μακάμπι όρθια στα τέλη της πρώτης περιόδου, με τον πρώτο να ισοφαρίζει (36-36) στο 15', όμως Γκιουλέρ και Ντέι βρήκαν το χέρι τους από την περιφέρεια και ο Ντίον Τόμπσον έγραψε το 40-47 στο 19'.

Από τη στιγμή που η Μακάμπι πέρασε μπροστά στο σκορ στο 21' (48-47), δεν έχασε ξανά το προβάδισμα σε όλη την τρίτη περίοδο, χωρίς όμως να καταφέρει να ξεφύγει ποτέ με διαφορά πάνω από τέσσερις-πέντε πόντους. Ο Γκάουντλοκ πέτυχε 8 από τους 10 προσωπικούς του στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν για πρώτη φορά με επτά πόντους διαφορά στο 35' (83-76) και την ανέβασε μέχρι και τους εννέα στα τελευταία δύο λεπτά. Δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα από το 21' και μετά. Η Μακάμπι έκανε το 5-0 απέναντι στην Γαλατάσαραϊ σε επίπεδο EuroLeague.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 44-47, 69-65, 98-92

Το στατιστικό της αναμέτρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ