ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξεπέρασε το έμφραγμα ο Λάππας

Ξεπέρασε το έμφραγμα ο Λάππας

Ο Θεός και η αγάπη των δικών του ανθρώπων που τον γνωρίζουνε προσωπικά και όχι μόνο αλλά και ο υγιεινός τρόπος ζωής του όλα αυτά τα 36 του χρόνια έκανε τον Γιάννη Λάππα να ξεπεράσει το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο Γιάννης Λάππας παίρνοντας δύναμη από τους δικούς του ανθρώπους και με θέλημα Θεού κατάφερε να ξεπεράσει το έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη το βράδυ της Κυριακής.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό για τον νυν φόργουορντ του Αστέρα Λάρισας έπαιξε και το γεγονός ότι σε όλα αυτά τα 36 του χρόνια έχει φροντίσει να κάνει υγιεινό τρόπο ζωής μακριά από αλκοόλ, τσιγάρα και ξενύχτια.

Η είδηση άρχισε να γίνεται γνωστή από το βράδυ της Κυριακής όταν και στο κινητό του τηλέφωνο δεν απαντούσε ο Γιάννης Λάππας αλλά η μητέρα του Μαρία με όποιος και αν ήταν στην άλλη πλευρά του ακουστικού να μην μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά του.

Συγκεκριμένα με την λήξη του παιχνιδιού του Αστέρα Λάρισας με τους Διόσκουρους Κοζάνης για τον 1ο όμιλο του Βορρά της Γ΄ Εθνικής, όπου είχε αγωνιστεί και στα 40΄ στην ήττα με 65-75 αισθάνθηκε έναν πόνο στο στήθος του μέσα στα αποδυτήρια.

Ακολούθως έκανε εμετό και στην συνέχεια ο πατέρας του Μανόλης που ήταν στις κερκίδες τον πήγε σπίτι του. Εκεί εμφανίστηκαν και πάλι τα συμπτώματα και αφού επικοινώνησε με τον γιατρό της ομάδας του συνέστησε να πάει στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας που εφημέρευε.

Εκεί διαπιστώθηκε το έμφραγμα του μυοκαρδίου που είχε υποστεί και όπως ήταν επόμενο η ανησυχία άρχισε να γίνεται έντονη δεδομένου και ότι οι γιατροί έκαναν λόγο ότι τα πρώτα δύο 24ωρα θα ήταν κρίσιμα.

Τελικώς ο δυνατός του οργανισμός του επέτρεψε να αντιμετωπίσει ότι του είχε συμβεί, να μην χάσει σε κανένα σημείο τις αισθήσεις του και το πρωί σήμερα να είναι ευδιάθετος αρχίζοντας να ηρεμεί πρώτα από όλα τους δικούς του ανθρώπους που είχανε ξενυχτίσει στο πλευρό του.

Το πρωί και αφού το νέο είχε αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο γνωστό στους μπασκετικούς κύκλους και όχι μόνο – ειδικά στο Αλεξάνδρειο – το κινητό του τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπάει με την αρραβωνιαστικιά του Κατερίνα να ενημέρωνε πως όλα κυλάνε καλώς ηρεμώντας άπαντες στο αρχικό σοκ.

Μεταξύ αυτών που τον επισκέφθηκαν σήμερα εκτός από τους συγγενείς του και τα μέλη του Αστέρα Λάρισας, ήταν ο κουμπάρος του και γκαρντ του Άρη Σωτήρης Καραποστόλου και ο άλλοτε συμπαίκτης του στον Γυμναστικό Λάρισας και νυν τεχνικός των Τρικάλων Γιάννης Τζήμας.

Κι όσο για την πιο ευχάριστη έκπληξη που τον περίμενε το πρωί ήρθε μέσω του κινητού του τηλεφώνου όπου μέσω φωτογραφίας του ήρθε μία ζωγραφιά αγάπης από τον βαφτισιμιό του Γιάννη που του έδωσε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και κέφι… εν όψει και της Πασχαλινής τους συνάντησης.

Πλέον αύριο ο Λάππας πρόκειται να υποβληθεί σε στεφανιογράφημα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα παραμείνει στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πρέπει να σταματήσει το μπάσκετ.

Κάτι που σημαίνει ότι το παιχνίδι το απόγευμα της Κυριακής ήταν το τελευταίο του για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Αυτό με την φανέλα του Αστέρα Λάρισας κόντρα στους Διόσκουρους Κοζάνης το απόγευμα της Κυριακής για τον πρώην αρχηγό του Άρη όπου είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση τόσο το Champions Cup της FIBA τον Μάιο του 2003 και το Κύπελλο Ελλάδος στα τέλη Φεβρουαρίου του 2004.

Ο Λάππας έχει αγωνιστεί στην πολυετή καριέρα του στους Γυμναστικό Λάρισας, Ολυμπιακό, Άρη, Ολύμπια Λάρισας, Ολυμπιάδα Πατρών, ΓΣ Λάρισας, Ηρακλή και Αστέρα Λάρισας.

Το Sport24.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του και ειδικά σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας όπου του ευχήθηκε περαστικά μετά την περιπέτεια που είχε.

" Η ΚΑΕ Άρης εύχεται ταχεία ανάρρωση στον Γιάννη Λάππα"

Από εκεί και πέρα και η ΚΑΕ Άρης, μέσω ανακοίνωσης ευχήθηκε στον Γιάννη Λάππα ταχεία ανάρρωση: " Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εύχεται στον πρώην αρχηγό του ΑΡΗ, Γιάννη Λάππα, ταχεία ανάρρωση. Ο Γιάννης, όπως στο γήπεδο, έτσι και στη ζωή είναι μαχητής και θα επιστρέψει υγιής και ακόμη πιο δυνατός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ