ΜΠΑΣΚΕΤ

"Κλειδώνει" η τετράδα, "πόλεμος" στις τελευταίες θέσεις

"Κλειδώνει" η τετράδα, "πόλεμος" στις τελευταίες θέσεις

Ο Άρης έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί, ο Απόλλων Πατρών διεύρυνε το δικό του, ενώ η Καβάλα δήλωσε "παρούσα" στη μάχη της σωτηρίας. "Ροπαλιά" του Ηρακλή στον Προμηθέα, στην Α2. Αναλυτικά όλη η δράση από τα ελληνικά παρκέ.

Τέσσερις σερί ήττες (σε Ελλάδα και Ευρώπη) ήταν πολλές για τον Άρη, ο οποίος "ξέσπασε" πάνω στον Αρκαδικό . Όπως στο παιχνίδι του α' γύρου, έτσι και σε αυτό του Nick Galis Hall, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έκανε "περίπατο" επικρατώντας με +34 (86-52).

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πάντως, δεν άλλαξε η κατάσταση. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ επικράτησε του Λαυρίου (90-82) για να διατηρήσει τα κεκτημένα. Η "Ένωση" πήρε μεν τους δύο βαθμούς της νίκης, αλλά δεν έπεισε με την εικόνα της, την ώρα που αποχαιρέτησε τον Ντι Τζέι Κούπερ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μονακό.

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ είναι ο Απόλλων Πατρών, που πήρε το τρίτο σερί ροζ φύλλο αγώνα. Αυτή τη φορά με "θύμα" τον Κόροιβο (58-59) , ο οποίος με την τέταρτη διαδοχική ήττα του μπλέκει πλέον αφού η απόσταση από τη διακεκαυμένη ζώνη μειώθηκε.

Από την άλλη, τις ελπίδες παραμονής στην κατηγορία αύξησε η Καβάλα κατακτώντας το τρίτο δίποντο για φέτος. Οι "Αργοναύτες" κυριάρχησαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, για να φτάσουν στην ευρεία νίκη επί των Τρικάλων (90-72) , τα οποία δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις απώλειες των Όβι Σόκο (τραυματίας) και Τζιν Τιγκ (αποχώρησε αιφνιδίως).

Εντυπωσιακή νίκη πήρε η Κηφισιά απέναντι στον ΠΑΟΚ (97-92) . Οι γηπεδούχοι κέρδισαν για δεύτερη φορά φέτος τον "δικέφαλο", τον "έπιασαν" στον βαθμολογικό πίνακα και μπορούν να αισθάνονται πιο άνετα, παρά το γεγονός πως στις αρχές της εβδομάδας έχασαν τον κορυφαίο σκόρερ τους (βλ. Ρομπ Λόουερι). Πριν το τέλος του αγώνα, ο ΠΑΟΚ κατέθεσε ένσταση .

Τέλος, το Ρέθυμνο επιβλήθηκε εντός έδρας του Κολοσσού (95-87) για να απομακρυνθεί από τις δύο τελευταίες θέσεις και να αισθανθεί μεγαλύτερη σιγουριά εν όψει της συνέχειας. Εξαιρετικός ο Τόμας Ντελινινκάιτις , που επωμίστηκε άμεσα τον τίτλο του "ηγέτη" των Κρητικών.

Στην Α2, ο Ηρακλής έριξε "ροπαλιά" στον Προμηθέα Πατρών (82-80) , ο οποίος ξεχνάει την απευθείας άνοδο στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και επικεντρώνεται πλέον σε ένα καλό πλασάρισμα εν όψει των πλέι οφ. Ήττα για τη Λιβαδειά από το Παγκράτι (86-81) που έφερε την απομάκρυνση του Βαγγέλη Μάγειρα από τον πάγκο.

Τέλος στην Α1 Γυναικών, ο Πρωτέας Βούλας και ο Αθηναϊκός έκαναν το καθήκον τους απέναντι σε Κρόνο Αγ. Δημητρίου και Άρη Πετρούπολης, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ