STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τρίτη νίκη για την Καβάλα, +18 τα Τρίκαλα

Τρίτη νίκη για την Καβάλα, +18 τα Τρίκαλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με επίθεση που "έβγαζε φωτιές" και έναν Χρήστο Ταπούτο (27π., 12ριμπ.) από τα... παλιά, η Καβάλα πέτυχε την τρίτη φετινή της νίκη στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ σε βάρος των Τρικάλων (90-72). Διπλό καλό για τους "Αργοναύτες", που κάλυψαν το -9 του α' γύρου.

Μπορεί να μην έχει τις πιθανότητες με το μέρος της, αλλά η Καβάλα το παλεύει γενναία για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Το αυτό κατάλαβαν απόψε τα Τρίκαλα, τα οποία δεν κατάφεραν να αντέξουν μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης στο κλειστό της Καλαμίτσας. Οι γηπεδούχοι "πάτησαν το γκάζι" στο τέταρτο δεκάλεπτο, ξέφυγαν στο σκορ, κι εν τέλει πήραν τη νίκη (90-72) για να "ανασάνουν" βαθμολογικά. Κι όχι μόνο αυτό, αφού κάλυψαν το -9 της ήττας τους στο παιχνίδι του α' γύρου.

Θυμήθηκε τα νιάτα του ο Χρήστος Ταπούτος, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας νταμπλ νταμπλ (27π., 12ριμπ.), την ώρα που τα Τρίκαλα δεν άντεξαν σε βάθος χρόνου ελέω των απουσιών των Όβι Σόκο και Τζιν Τιγκ.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Χρήστος Ταπούτος, ποιος άλλος; Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ είχε αυτοπεποίθηση, σιγουριά και με το νταμπλ νταμπλ που πέτυχε (20π., 12ριμπ.) έκανε τη διαφορά για την Καβάλα.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν δεχόμενοι 32 πόντους. Με 4/20 τρίποντα άλλωστε, τα Τρίκαλα δεν μπορούσαν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικά μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Οι +21 βολές που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι (25/31 έναντι 10/14), στοιχείο που ήταν απόρροια του γεγονότος πως "χτύπησαν" τα Τρίκαλα εκεί που πονούσαν περισσότερο, ήτοι κοντά στο καλάθι.

Ο αγώνας

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η Καβάλα έδειξε τις διαθέσεις της αφού πήρε γρήγορα το προβάδισμα (10-4), με τον Κώστα Φλεβαράκη να είναι εκνευρισμένος από όσα (δεν) έκαναν οι παίκτες του στο παρκέ. Σε σημείο που το εκδήλωσε με λάθος τρόπο αφού χρεώθηκε με τεχνική ποινή στο 5ο λεπτό, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μεγαλώσουν κι άλλο το υπέρ τους σκορ. Παρόλ' αυτά, με μεθοδικότητα και τον Κόντζερ σε ρόλο πρωταγωνιστή, τα Τρίκαλα πλησίασαν σε απόσταση βολής (19-17) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, κάτι που πάντως αποδείχθηκε παροδικό.

Βλέπετε, οι "Αργοναύτες" ξέφυγαν με τον Ταπούτο να αναλαμβάνει δράση. Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ σκόραρε το ένα καλάθι μετά το άλλο (σ.σ.: είχε 17π. στο ημίχρονο) αποτελώντας τον βασικότερο λόγο για τον οποίο η ομάδα του πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το +9 (41-32) ως παρακαταθήκη για το δεύτερο μέρος.

Ακόμη κι αν προσπάθησε (επιτυχημένα) να διεκδικήσει εκ νέου τη νίκη, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη δεν πέτυχε κάτι επί της ουσίας. Το -3 (58-55) του 30ου λεπτού "άνοιξε" απότομα, με τους γηπεδούχους να μεγαλώνουν το προβάδισμά τους λεπτό με το λεπτό. Για να καταρρεύσουν εν τέλει τα Τρίκαλα στο τελευταίο δίλεπτο, με αποτέλεσμα η διαφορά να "εκτοξευθεί" στο +18 (90-72), αποτέλεσμα που έδωσε στην Καβάλα τους δύο βαθμούς της νίκης αλλά και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού καλύφθηκε το -9 από το παιχνίδι του α' γύρου.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 41-32, 58-55, 90-72.

ΚΑΒΑΛΑ (Γιατζόγλου): Λέιζερ 7 (1), Ουίλιαμς 20, ΜακΚι 2, Γιαννακίδης, Κρομά 13 (1), Βαν ντερ Μαρς, Ταπούτος 27 (1 τρίπ., 12 ριμπ.), Σταμπουλής 3 (1), Κοστόφ 18 (3), Καλαϊτζίδης, Δεμερτζής.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Καντούγκαν 9, Τσιάρας 11 (1), Κόντζερ 20 (1), Βίλιαλμσον 5 (1), Καλλές 4, Καραθανάσης, Ρόμπινσον 4 (1), Καλογιαννίδης 2, Μπράουν 18 (8 ριμπ.), Βαρυτιμιάδης.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ