ΜΠΑΣΚΕΤ

Κανονικά το Προολυμπιακό τουρνουά στη Σερβία

Κανονικά το Προολυμπιακό τουρνουά στη Σερβία

Το ένα εκ των τριών Προολυμπιακών τουρνουά θα διεξαχθεί κανονικά στο Βελιγράδι (4-10/7) ενώ κλιμάκιο της FIBA θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Σερβίας τις επόμενες ημέρες.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε στις 19/1 ότι οι Φιλιππίνες, η Ιταλία και η Σερβία θα διοργανώσουν τα Προολυμπιακά τουρνουά το διάστημα 4-10 Ιουλίου, διαδικασία από την οποία θα προκύψουν οι τρεις ομάδες που θα συμπληρώσουν το "παζλ" του Ολυμπιακού τουρνουά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Παρ' όλα αυτά, το γεγονός ότι η Παρτίζαν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Eurocup της σεζόν 2016-17 έθεσε σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά στην πρωτεύουσα της Σερβίας, ως αποτέλεσμα της κόντρας FIBA - Euroleague.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της σέρβικης ομοσπονδίας συνεδρίασε πρόσφατα στο Βελιγράδι και αποφάσισε να αποβάλει τις ομάδες που θα προτιμήσουν το Eurocup, υπακούοντας έτσι στις υποδείξεις της FIBA.

Έτσι, λοιπόν, οι Σέρβοι ενημέρωσαν ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των ομάδων τους στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Euroleague Basketball. Παράλληλα ξεκαθάρισαν πως οποιαδήποτε ομάδα αποφασίσει να παίξει στο Eurocup, θα διαγραφεί αυτόματα από μέλος της KSS (σ.σ. σερβική ομοσπονδία).

Σήμερα (13/5), λοιπόν, η ηλεκτρονική έκδοση της σέρβικης εφημερίδας Novosti αναφέρει ότι το Προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί κανονικά στο Βελιγράδι ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες κλιμάκιο της FIBA θα επισκεφτεί την πρωτεύουσα της Σερβίας.

Προολυμπιακό Σερβίας (Kombank Arena, Βελιγράδι)

Group A

1. Σερβία

2. Ανγκόλα

3. Πουέρτο Ρίκο

Group B

1. Ιαπωνία

2. Τσεχία

3. Λετονία

Οι δυο πρώτες ομάδες από κάθε Group προκρίνονται σε χιαστί-ημιτελικά. Ο νικητής του τελικού σε κάθε Προολυμπιακό τουρνουά θα παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ