ΜΠΑΣΚΕΤ

Η μέρα που τιμήθηκε ο Νίκος Γκάλης

Η μέρα που τιμήθηκε ο Νίκος Γκάλης
INTIME SPORTS

Χειροκρότημα, συγκίνηση και αποθέωση! Πριν από ένα χρόνο ακριβώς ο Νίκος Γκάλης τιμήθηκε στο Αλεξάνδρειο, η σάλα του οποίου από τότε ανομάζεται "Nikos Galis Hall". Θυμηθείτε μέσω του Sport24.gr τι είχε γίνει και δείτε videos...

Σαν σήμερα πριν από έναν χρόνο ο Νίκος Γκάλης τιμήθηκε στο Αλεξάνδρειο με χιλιάδες κόσμου που είχαν γεμίσει το κλειστό να αποθεώνουν τον θρύλου του παγκόσμιου μπάσκετ. "Αυτό είναι το σπίτι μου και όλη η οικογένεια μου", είχε πει ο Γκάλης μετά το χειροκρότημα που πήρε όταν βγήκε στο παρκέ.

Το Sport24.gr είχε καλύψει την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη στο Αλεξάνδρειο...

Στην ίδια εκδήλωση έγινε γνωστό πώς η σάλα του Αλεξανδρείου θα ονομάζεται "Nick Galis Hall", όπως τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης. Η γιορτή ξεκίνησε στις 20:00 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23:00 και από την αρχή της μέχρι το τέλος είχε την σφραγίδα του Νίκου Γκάλη. Ο "Νικ" μπορεί να μην έκανε την εμφάνισή του με το "καλημέρα" αλλά ο παλμός που είχε ξεκινήσει πάνω από δύο ώρες πριν τις 20:00 στον περιβάλλοντα χώρο του Αλεξανδρείου δεν σταμάτησε.

Όλα ξεκίνησαν με αναδρομή στον χρόνο, στα νούμερα, τις επιτυχίες και τα κατορθώματα του γεννημένου σκόρερ που έπαιξε με τις φανέλες του Άρη και του Παναθηναϊκού, αλλά της Εθνικής ομάδας. " Φάγαμε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας, γνωρίσαμε τεράστιες χαρές και ο Άρης κατάφερε από αθλητικό σωματείο να επιδράσει κοινωνικά στην πόλη για να κλείνουν τα καταστήματα", είχε πει ο Ιωαννίδης και συμπλήρωσε: " Δόξασε τον Άρη και δυστυχώς αργήσαμε να τον τιμήσουμε αλλά σήμερα θα τιμηθεί και από τον Άρη και από την Πολιτεία. Ήρθα, έμεινα και γέρασα. Φάγαμε γλυκό ψωμάκι λόγω του Γκάλη".

Τη σκυτάλη είχαν πάρει πέντε αντίπαλοι του Νίκου Γκάλη. Οι Ντέιβιντ Στεργάκος, Λευτέρης Κακιούσης, Μπάνε Πρέλεβιτς, Τζον Κόρφας και Στιβ Γιατζόγλου. Ο Ντέιβιντ Στεργάκος δήλωσε τότε: " Προσπάθησα να τον αντιμετωπίσω. Μας έχει κάνει όλους περήφανους", ενώ αμέσως μετά ο Μπάνε Πρέλεβιτς αντίπαλός του στο Αλεξάνδρειο στα τοπικά ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τόνισε: " Ευχαριστώ την ΚΑΕ Άρης για την πρόσκληση", ενώ ο Τζον Κόρφας αρκέστηκε: "Ο καλύτερος αντίπαλος που είχα ποτέ στην ζωή μου". Και τέλος ο Λευτέρης Κακιούσης κατέληξε: " Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε μας και στα νέα παιδιά".

Η μέρα που τιμήθηκε ο Νίκος Γκάλης
INTIME SPORTS
Η μέρα που τιμήθηκε ο Νίκος Γκάλης
INTIME SPORTS
Η μέρα που τιμήθηκε ο Νίκος Γκάλης
INTIME SPORTS
Η μέρα που τιμήθηκε ο Νίκος Γκάλης
INTIME SPORTS
Η μέρα που τιμήθηκε ο Νίκος Γκάλης
INTIME SPORTS

Δείτε videos από τη βράβευση:

Τα αφιερώματα του Sport24.gr για τον Νίκο Γκάλη:

Όταν έβλεπα Γκάλη

Ο Νίκος Γκάλης των... Boston Celtics

"Αφού δε πρόλαβε τον Γκάλη, θα νομίζει τώρα η μπάλα ότι είναι πιο μεγάλη"

Ο Ιωαννίδης μιλάει για τον Γκάλη

Γκάλης και δεν είμαι καλά!

Η ζωή του Γκάλη μετά το μπάσκετ

Νίκος Γκάλης: Οι στιγμές ενός θρύλου!

Οι άλλοι για τον Γκάλη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ