ΜΠΑΣΚΕΤ

Η FIBA απέκλεισε την Ιαπωνία

Η FIBA απέκλεισε την Ιαπωνία

Η αδυναμία της Ιαπωνίας να κάνει τις δυο λίγκες που έχει μία, ήταν ο λόγος που η FIBA ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του έθνους από τις διεθνείς διοργανώσεις -συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων.

H FIBA επέβαλε εμπάργκο στην Ιαπωνία, για την αποτυχία της να συνταχθεί με τους διεθνείς κανονισμούς. Mέχρι νεοτέρας, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το παράπτωμα της ήταν πως δεν κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τη συγχώνευση των δυο εθνικών λιγκών που διαθέτει. Η τιμωρία αφορά τις ανδρικές, αλλά και τις γυναικείες εθνικές ομάδες και απειλή την απουσία του έθνους από τα προκριματικά για τους Αγώνες του Ρίο.

"Η FIBA λυπάται που η κατάσταση έφτασε σε μη αναστρέψιμο σημείο" δήλωσε ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν, για να προσθέσει 0 "έπειτα από χρόνια προειδοποιήσεων και πάλης για το καλό του μπάσκετ στην Ιαπωνία, ήλθε η ώρα να γίνουν σημαντικές αλλαγές στη δομή της Japan Basketball Association".

Η FIBA είχε στείλει έγγραφο στους καθ' ύλην αρμοδίους, εξηγώντας πως έχουν προθεσμία έως τις 31/10 να πράξουν τα δέοντα. Δηλαδή, να κάνουν ένα τη NBL και τη bj League. Ο υπουργός των σπορ, Hakubun Shimomura δήλωσε πως η κυβένηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να λειτουργήσει ως μεσάζοντας. Πλέον, η Ιαπωνία έχει προθεσμία έως το καλοκαίρι. Διαφορετικά θα χάσει το... τρένο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ