ΜΠΑΣΚΕΤ

Ετήσιο εσωτερικό τουρνουά Αρη Γλυφάδας "Σπύρος Μακρής"

Ετήσιο εσωτερικό τουρνουά Αρη Γλυφάδας "Σπύρος Μακρής"

Η ετήσια γιορτή μπάσκετ του Άρη Γλυφάδας, στα ανοιχτά γήπεδα του συλλόγου, ανανέωσε το μήνυμα που στέλνει η Ακαδημία μπάσκετ από την ημέρα ίδρυσης της, από τον αείμνηστο, Παναγιώτη Τυρέα.

Η ετήσια γιορτή μπάσκετ του Άρη Γλυφάδας, στα ανοιχτά γήπεδα του συλλόγου, ανανέωσε το μήνυμα που στέλνει η Ακαδημία μπάσκετ από την ημέρα ίδρυσης της, από τον αείμνηστο, Παναγιώτη Τυρέα.

Τα περισσότερα από 100 παιδιά που νιώθουν τις εγκαταστάσεις της ομάδας σαν δεύτερο σπίτι τους, αγωνίστηκαν και κάποια νίκησαν και άλλα έχασαν, όμως πάνω από όλα διασκέδασαν συμμετέχοντας στο ετήσιο εσωτερικό τουρνουά, που αφιερώνεται στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή του συλλόγου, Σπύρου Μακρή και φέρει το όνομα του.

"Να απολαύσουμε τον αθλητισμό"

"Να διασκεδάσουμε μέσα από το μπάσκετ"

"Να φτιάξουμε καλούς χαρακτήρες"

"Να δημιουργήσουμε μια δεύτερη οικογένεια"

Αυτές είναι οι αρχές του Άρη Γλυφάδας, όπως τις καθόρισε ο ιδρυτής του, Παναγιώτης Τυρέας. Σε αυτό το πλαίσιο εξακολουθεί να κινείται ο σύλλογος τρία χρόνια μετά την απώλεια του μεγάλου οραματιστή του μπάσκετ και τα ίδια μηνύματα έστειλε με το τουρνουά «Σπύρος Μακρής».

Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο διεθνής μπασκετμπολίστας, Ίαν Βουγιούκας που έμαθε και αγάπησε το άθλημα στον Άρη Γλυφάδας. Ο άσος της Ούνιξ Καζάν έκανε το τζάμπολ στον αγώνα της μικρότερης ηλικιακά κατηγορίας και βράβευσε την εφηβική ομάδα που αναδείχθηκε αήττητη (19-0) πρωταθλήτρια γ’ κατηγορίας.

Το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στον Άρη Γλυφάδας, επιβεβαιώνεται με τον αγώνα «Μπαμπάδων» ο οποίος έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια στο τουρνουά «Σπ.Μακρής» και προκαλεί μεγάλη χαρά τόσο στους γονείς, όσο και στα παιδιά που μεταδίδουν τη ζωντάνια τους από την εξέδρα!

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη οτι ο Άρης Γλυφάδας, που τις ημέρες του Πάσχα συμμετείχε με την ομάδα μίνι στο τουρνουά Pace της Γαλλίας (εκεί όπου πριν χρόνια είχε λάβει μέρος και ο Ίαν Βουγιούκας), εφέτος διοργανώνει ξανά προπονητικό καμπ στο Καρπενήσι. Τα παιδιά του συλλόγου θα ταξιδεύσουν στο υπέροχο Montana (5 αστέρων) και για 5 ημέρες θα κάνουν προπονήσεις στο άρτιο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ξενοδοχείου, το οποίο κάθε χρόνο φιλοξενεί την Εθνική ομάδα, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και άλλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ. Κυρίως όμως θα μυηθούν στο ομαδικό πνεύμα και θα μάθουν να συμμετέχουν σε ένα σύνολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ