ΜΠΑΣΚΕΤ

"Δεν με αγγίζει ο ρατσισμός"

"Δεν με αγγίζει ο ρατσισμός"

Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού η 21η Μαρτίου και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο παραδέχεται μέσω του Sport24.gr πως σχόλια στο διαδίκτυο τον έχουν κατά καιρούς στενοχωρήσει.

Εκτός από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που μας κάνει περήφανους με τις εμφανίσεις του στο ΝΒΑ, άλλος ένας Αντετοκούνμπο, ο μεγάλος του αδελφός Θανάσης, παλεύει στη θυγατρική λίγκα για να κάνει κι αυτός το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο παίκτης των Delaware 87ers μεγάλωσε στην Ελλάδα, όμως εδώ και μερικούς μήνες έχει αφήσει κάθε πονοκέφαλο στο παρελθόν. Έχει αφοσιωθεί αποκλειστικά στο μπάσκετ, δεν προβληματίζεται από άλλα πράγματα και συνεχίζει να δουλεύει σκληρά για να βρεθεί σε λίγο καιρό στο ΝΒΑ.

Το Sport24.gr μίλησε με τον Θανάση Αντετοκούνμπο με την ευκαιρία της "Παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού" και πήρε τα μηνύματά του προς κάθε κατεύθυνση.

" Εδώ που βρίσκομαι, δεν υπάρχει θέμα. Είναι διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με άλλα μέρη του πλανήτη" εξήγησε για την καθημερινότητά του στο Delaware και όταν τον ρωτήαμε πως θα αντιδρούσε σε ένα ρατσιστικό σχόλιο, ήταν πολύ συγκεκριμένος: " Δεν θα έδινα σημασία. Σίγουρα θα με έβαζε σε σκέψεις κάτι τέτοιο, αλλά μέχρι εκεί".

Αλήθεια, ένιωσε ρατσισμό μεγαλώνοντας στην Αθήνα; " Οχι, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Γενικά δεν είχα τέτοια θέματα. Δεν θέλω να πω και πολλά, γιατί υπάρχουν κάποιοι που λένε τα δικά τους".

Στο περσινό ματς Τρίκαλα - Φιλαθλητικός, οι αδελφοί Αντετοκούνμπο άκουσαν διάφορα από την εξέδρα, όπως είχε παραδεχθεί ο προπονητής της ομάδας του Ζωγράφου Τάκης Ζήβας μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο Θανάσης, πάντως, δεν έδωσε ποτέ σημασία: " Ξέρω ότι ο κόσμος ήθελε απλώς να βοηθήσει την ομάδα του, γιατί το ματς ήταν κρίσιμο. Δεν πιστεύω ότι έκαναν και είπαν πράγματα για να μας επιτεθούν ρατσιστικά".

Ο μεγαλύτερος από τους πέντε γιους της οικογένειας παραδέχθηκε πως: " Εχω διαβάσει διάφορα στο διαδίκτυο. Με έχουν στενοχωρήσει, αλλά δεν δίνω περισσότερη σημασία". Καλά κάνεις Θανάση, καλά κάνεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ