ΜΠΑΣΚΕΤ

Από Φαληράρα... Φαληράκι

Από Φαληράρα... Φαληράκι
INTIME SPORTS

Ο... έρωτας για την καρέκλα και τα αξιώματα κάποιων παραγόντων οδηγεί μία από τις ιστορικότερες ομάδες του αθηναϊκού μπάσκετ, το Παλαιό Φάληρο στην εξαφάνιση.

Το Παλαιό Φάληρο μπορεί ποτέ να μην υπήρξε μία μπασκετική δύναμη όπως ήταν άλλες γειτονιές της πρωτεύουσας, αλλά οι άνθρωποι που το υπηρέτησαν στο παρελθόν έχουν να λένε ότι πέρασαν από αυτό σπουδαίοι παίκτες και προπονητές.

Ονόματα; Ζούρος, Μανουσέλης, Σορώτος κ.α. από προπονητές. Γκαγκαλούδης, Καλαμπόκης, Κρίτσαλος κ.α. από παίκτες.

Κι όμως, όλα όσα έχουν να κάνουν με αυτή την ομάδα των Νοτίων Προαστίων που κατάφερε, να φθάσει ακόμη και στην άνοδο της στην Α1 Κατηγορία, σύντομα θα αποτελέσουν ένα μακρινό και μελαγχολικό παρελθόν.

Όχι, γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να τρέξουν την ομάδα και να την κρατήσουν, έστω και στην Β' ΕΣΚΑΝΑ όπου την έστειλαν οι τελευταίες διοικήσεις. Αλλά γιατί το νέο Δ.Σ. του συλλόγου, που μετράει λιγότερο από ένα μήνα ζωής, υπό τον Σεραφείμ Πολυχρόνη αποφάσισε να σκοτώσει ό,τι μπασκετικό έμεινε σε ένα Δήμο που εδώ και οκτώ χρόνια έχει μείνει χωρίς κλειστό γήπεδο.

Η απόφαση του νέου προέδρου να απορρίψει, συλλήβδην, τις δύο προτάσεις από παλαιούς παράγοντες του συλλόγου, οι οποίοι δήλωσαν έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά και να αγνοήσει δεκάδες γονείς παιδιών των ακαδημιών που έστειλαν υπογεγραμμένη επιστολή διαμαρτυρόμενοι για τους δύο "υπευθύνους" του τμήματος (Παναγιώτη Σμυρνιώτη και Κώστα Ρήγα) δείχνει ξεκάθαρα ότι τα κίνητρα του μόνο ευγενή δεν είναι.

Επιπρόσθετα, όρισε τους κ.κ. Σμυρνιώτη-Ρήγα και πάλι στο τιμόνι του τμήματος παρά το γεγονός ότι απέτυχαν παταγωδώς πέρυσι στο χειρισμό της ανδρικής ομάδας. την οποία οδήγησαν στον υποβιβασμό από την Α' ΕΣΚΑΝΑ με τους αδέξιους χειρισμούς τους και μάλιστα είχαν το θράσος να ομολογήσουν ότι "εμείς δεν πήραμε την ομάδα για να την σώσουμε".

Έπειτα από όλα αυτά η μπασκετική κοινωνία του Παλαιού Φαλήρου έχει αρχίσει να βράζει και αναμένονται αντιδράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ