ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανατροπή λόγω προκλητικού πανηγυρισμού

Ανατροπή λόγω προκλητικού πανηγυρισμού

Οι Γάλλοι έκαναν μια εντυπωσιακή ανάκαμψη, χάρις στον... προκλητικό πανηγυρισμό του Τούρκου αντιπάλου τους. Δείτε σε βίντεο τι έκανε ο Ερκουλού και πως αντέδρασαν οι "τρικολόρ".

Υπό άλλες συνθήκες το τρίποντο του Ταϊφούν Ερουλκού στο 36' θα είχε βάλει τέλος στην αναμέτρηση. Ο πρώτος σκόρερ της Τουρκίας με εύστοχο τρίποντο από τη γωνία έκανε το 62-53 και έδωσε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα. Μόνο που δεν υπολόγισε ότι η (προκλητική) κίνηση πανηγυρισμού, θα πυροδοτούσε την ολική επαναφορά των "τρικολόρ".

Ο Ερουλκού γύρισε προς τον πάγκο χτύπησε το στήθος του και έκανε μια χειρονομία σαν να λέει "σας καθάρισα" με έντονο ύφος. Η αντίδραση του πάγκο της Γαλλίας ήταν άμεση: οι δύο προπονητές (ειδικά ο ασίσταντ κόουτς βγήκε εκτός εαυτού) διαμαρτυρήθηκαν τόσο έντονα, που χρειάστηκε να διακοπεί το παιχνίδι και να επέμβουν και οι προπονητές των Τούρκων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι οι Γάλλοι μαζεύτηκαν στον πάγκο τους, αγκαλιάστηκαν και έδωσαν όρκο νίκης παρότι βρισκόντουσαν πίσω στο σκορ. Έτσι κι έγινε. Κυριαρχώντας στα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση κατάφεραν να ισοφαρίσουν μέσα σε λίγες φάσεις και τελικά με ένα σερί 15-0 να πάρουν τη νίκη.

Ο Ερουκλού, λοιπόν, που είδε το υπόλοιπο παιχνίδι από τον πάγκο έμαθε με τον σκληρό τρόπο το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας αθλητής.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φάσεις στο 1:33:00 (προκλητικός πανηγυρισμός), στο 1:34:50 (όρκος νίκης), αλλά και τα τελευταία λεπτά, για να διαπιστώσετε τη διαφορά στο πάθος των "τρικολόρ" και στον τρόπο που αντέδρασαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ