ΜΠΑΣΚΕΤ

Αφιέρωμα των New York Times στον Αντετοκούμπο

Αφιέρωμα των New York Times στον Αντετοκούμπο

Οι New York Times έκαναν αφιέρωμα στον Γιάννη Αντετοκούμπο, τον οποίο και χαρακτηρίζουν μελλοντικό αστέρα του ΝΒΑ. Παράλληλα, γράφουν για τη ζωή του και ότι έγινε πρόσφατα Έλληνας πολίτης.

Μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα οι New York Τimes γράφουν για τον Γιάννη Αντετοκούμπο, τον οποίο και χαρακτηρίζουν ως ένα μελλοντικό αστέρα του ΝΒΑ.

Επίσης, στέκονται στις ικανότητες του, το γεγονός ότι πρόσφατα έγινε Έλληνας πολίτης, αλλά και την εξέλιξη που πιστεύουν οι ειδικοί πως θα έχει.

" Το νέο του διαβατήριο λέει πως είναι Έλληνας, όμως, ο Γιάννης Αντετοκούμπο έχει ζήσει τη σκληρή ζωή του μετανάστη. Πουλούσε τα πάντα στους δρόμους της πόλης για να θρέψει τον εαυτό και τα αδέρφια του. Την ώρα που άλλες οικογένειες πήγαιναν διακοπές σε νησιά, η δική του άλλαζε διαμερίσματα για να βρει φθηνότερο ενοίκιο.

Ο Αντετοκούνμπο στα 18 του, είναι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Γεννήθηκε εκεί, μεγάλωσε εκεί, μιλάει άπταιστα ελληνικά και έχει πάει σε ελληνικό σχολείο. Πρόσφατα έγινε Έλληνας πολίτης. Ο Αντετοκούνμπο, γιος Νιγηριανών γονέων, επίσης παίζει μπάσκετ. Και παίζει πολύ καλά. Έτσι λένε οι σκάουτερ του ΝΒΑ. Έχουν πάει πολλές φορές στην Ελλάδα και παρακολούθησαν την ικανότητά του να χειρίζεται τη μπάλα, να βλέπει το γήπεδο και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Αναλυτές του DraftExpress.com και του HoopsWorld.com, ανάμεσα σε άλλος, προβλέπουν πως ο Αντετοκούνμπο θα είναι στον πρώτο γύρο του ντραφτ την Πέμπτη. Αν εξελιχθεί όπως ο αγαπημένος του παίκτης, Κέβιν Ντουράν, κάποια ομάδα του ΝΒΑ θα είναι χαρούμενη να τον έχεις στις τάξεις της παίρνοντας την ευκαιρία".

Έπειτα παραθέτουν δήλωση του νεαρού Έλληνα που αναφέρει: " Από τη στιγμή που άρχισα το μπάσκετ, το όνειρό μου είναι να γίνω μεγάλος σταρ, να έχουμε λαμπρό μέλλον στο μπάσκετ".

Στη συνέχεια το αφιέρωμα κάνει λόγο για την καριέρα του: " Άλλοι Έλληνες άσοι δούλεψαν την καριέρα τους μέσα από τις "μικρές" Εθνικές ομάδες και τις μεταγραφές σε επαγγελματικές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός. Ο Αντετοκούνμπο, χωρίς εθνικότητα ως τον Μάιο που πήρε ελληνικό διαβατήριο, δεν έχει παίξει ποτέ πάνω από την Α2. Μεγάλωσε σε έναν μικρό σύλλογο που λέγεται Φιλαθλητικός, που τον απέκτησε έξι χρόνια πριν, τότε που μοιραζόταν ένα δωμάτιο με τα τρία αδέρφια του και προτιμούσαν να παίζουν ποδόσφαιρο.

Υπέγραψε για να παίξει στην Ισπανία την επόμενη χρονιά, εκτός κι αν κάποια ομάδα του ΝΒΑ έχει άλλα πλάνα για αυτόν μετά τα draft. Με το διαβατήριο στο χέρι, έχει αρχίσει να παίζει για την ομάδα Νέων της Ελλάδας. Πέρα από όλα αυτά όμως, ο Αντετοκούνμπο βάζει και την βοήθεια προς την οικογένειά του μέσα από το μπάσκετ".

Επίσης, γίνεται αναφορά στην επίσκεψη του Ντάνι Έιντζ για να παρακολουθήσει τον Αντετοκούμπο: " Είναι στο σωστό δρόμο. Αθλητές με το ύψος του, με αυτή την ικανότητα και ειδικά σε αυτή την ηλικία, δεν υπάρχουν αρκετοί τριγύρω", είχε δηλώσει τον Απρίλιο, σύμφωνα με τους Times, ο Κορνέλ Ντέιβιντ, διευθυντής του διεθνούς δικτύου σκάουτινγκ των Σανς. Το αφιέρωμα, ολοκληρώνεται αναφέροντας ότι "Είτε επιλεγεί, είτε όχι, στο ντραφτ ο Αντετοκούμπο το πιθανότερο είναι να χρειαστεί ακόμα μια σεζόν στην Ευρώπη. Ο ίδιος λέει άλλωστε πως πρέπει να δυναμώσει περισσότερο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ