NBA

Παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ κατηγορείται για δωροδοκία

Παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ κατηγορείται για δωροδοκία

Ο Τζερόμ Άλεν, παίκτης του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2006-07 και νυν ασίσταντ κόουτς των Μπόστον Σέλτικς, είναι μπλεγμένος σε υπόθεση δωροδοκίας από τα χρόνια που ήταν προπονητής στο κολέγιο Πεν.

Οι υποθέσεις δωροδοκίας στο κολεγιακό μπάσκετ δεν κάνουν... διακοπές το καλοκαίρι. Το πιο πρόσφατο θύμα έχει μάλιστα και έμμεση σχέση με την Ελλάδα, αφού πρόκειται για τον Τζερόμ Άλεν, νυν ασίσταντ κόουτς των Μπόστον Σέλτικς, ο οποίος πέρασε ως παίκτης και από την Ελλάδα τη σεζόν 2006-07 για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του bloomberg.com, ο Αλεν είναι μπλεγμένος σε υπόθεση δωροδοκίας από την εποχή που βρισκόταν στο προπονητικό τιμ του πανεπιστημίου Πεν, όπου κατηγορείται ότι δέχτηκε 74.000 δολάρια για να βοηθήσει τον γιο ενός επιχειρηματία να γίνει αποδεκτός στο κολέγιο. Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ούτε το όνομα του Αλεν, ούτε το Πεν αναφέρονται ονομαστικά στο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί κατά του Φίλιπ Εσφόρμες, τον άνθρωπο που φέρεται να έδωσε στον νυν προπονητή των Σέλτικς τα χρήματα σε ιδιωτικό τζετ το 2013 και το 2014.

Ο Τζερόμ Άλεν έπαιξε στο ΝΒΑ από το 1995 έως το 1997 και εν συνεχεία άρχισε την ευρωπαϊκή καριέρα του. Ένας από τους τελευταίους σταθμούς του ήταν η Θεσσαλονίκη, όταν τον Σεπτέμβριο του 2006 υπέγραψε στον ΠΑΟΚ. Ο 33χρονος, τότε, πόιντ γκαρντ είχε 10,7 πόντους και 3,2 ασίστ κατά μέσο όρο στην Basket League, πριν αποδεσμευτεί έπειτα από έξι αγώνες.

Αποσύρθηκε το 2009 και άρχισε άμεσα προπονητική καριέρα στην Ιταλία (Ούντινε), πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ για να αναλάβει το κολέγιο του Πεν το 2009. Ο Αλεν παραιτήθηκε από τη θέση το 2015 και την ίδια χρονιά προσλήφθηκε ως ασίσταντ κόουτς από τους Μπόστον Σέλτικς, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα στο πλευρό του Μπραντ Στίβενς.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ