NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο, ένας All Star για... Oscar

Γιάννης Αντετοκούνμπο, ένας All Star για... Oscar

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι το παρόν (και όχι το μέλλον) του ΝΒΑ, όπως διαπιστώσατε ιδίοις όμμασι στην Cosmote TV στη διάρκεια του All Star Game. Γι αυτό ένα από τα Oscars του τριημέρου τού ανήκει δικαιωματικά!

Αυτό που είδαμε στη Νέα Ορλεάνη για ένα τριήμερο ξεπερνά αυτό που φανταζόμασταν. Κυρίως γιατί είχαμε έναν πολύ καλό λόγο να ανοίξουμε τους τηλεοπτικούς μας δέκτες και να δούμε το All Star Game στην Cosmote TV : τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο "Greek Freak" έχει περάσει πλέον σε... άλλα επίπεδα, κερδίζοντας την καθολική αναγνώριση. Από συμπαίκτες και αντιπάλους.

Το "Pick & Roll" ακολούθησε κάθε βήμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την πρώτη του συμμετοχή σε All Star Game του ΝΒΑ, και επέστρεψε με πλούσιο υλικό και συνεντεύξεις. Από την τριαντάρα που έβαλε στο All Star Game, μέχρι τις εντυπώσεις του και την πολιορκία του από τους δημοσιογράφους, πήρατε μια πολύ καλή γεύση του τι έγινε στη Νέα Ορλεάνη τις προηγούμενες ημέρες.

Στον απόηχο του All Star Game που παρακολουθήσαμε, κι όσων έδειξε το "Pick & Roll" της Cosmote TV το βράδυ της Τρίτης (21/2), το Sport24.gr απονέμει έξι (6) Oscar, με πολλούς και διάφορους αποδέκτες.

Oscar Πρωτοεμφανιζόμενου: Γιάννης Αντετοκούνμπο

Μετά από την εκστρατεία ψήφων που έγινε στην Ελλάδα για μερικές εβδομάδες, Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εκ ων πρώτων που πάτησαν το παρκέ του "Smoothie King Center", ως βασικός στην Ανατολή. Στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν απολαυστικός, μετρώντας 30 πόντους με 14/17 σουτ, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ και 1 κόψιμο. Θα μπορούσε μάλιστα να διεκδικήσει τον τίτλο του MVP σε περίπτωση που η Ανατολή κέρδιζε τον αγώνα, κι ο Brad Stevens δεν τον άφηνε στον πάγκο σε όλη την τέταρτη περίοδο, πλην των τελευταίων δύο λεπτών.

Oscar Α' Ανδρικού ρόλου: Anthony Davis (MVP)

Η βραδιά του αγώνα ανήκε βέβαια στον οικοδεσπότη, τον Anthony Davis. Το παιδί της Νέας Ορλεάνης αναδείχθηκε MVP του αγώνα, διαλύοντας το ρεκόρ που κρατούσε μέχρι πρότινος στα χέρια του ο Wilt Chamberlain από το 1962 (με 42 πόντους). Είχε 52 πόντους 26/39 σουτ και 10 ριμπάουντ, σε μία... τρελή κούρσα με τον Russell Westbrook για το ποιος θα πάρει το βραβείο σπίτι του, αλλά και το ποιός θα σπάσει πρώτος το ιστορικό ρεκόρ του Chamberlain. Τελικά το έκανε μόνο ο Davis.

Oscar Β' Ανδρικού Ρόλου: Stephen Curry

Η σκηνή με τον Stephen Curry να ξαπλώνει στο παρκέ του "Smoothie King Center" για να αποφύγει το κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι μια από τις ωραιότερες σκηνές που είδαμε στη Νέα Ορλεάνη. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως " ήθελα απλά να φύγω από τον δρόμο του. Δεν έχω καμία δουλειά να τον αντιμετωπίσω ψηλά στον αέρα". Πέραν αυτών βέβαια, μίλησε στο "Pick & Roll" της Cosmote TV για το τι κάνουν φέτος οι Golden State Warriors.

Oscar Πρωτότυπου Σεναρίου: Aaron Gordon

Ο Aaron Gordon δεν κατάφερε να κατακτήσει ούτε τώρα τον Slam Dunk Contest του All Star Game, παρά το γεγονός ότι η έμπνευσή του να επιστρατεύσει ένα drone έκανε τη διαφορά. Ο φόργουορντ των Orlando Magic είπε να γίνει πρωτότυπος, αλλά αυτό δεν έφτανε. Μπορεί ο τίτλος να κατέληξε στον Glenn Robinson III, αλλά η αλήθεια είναι πως όλοι θα μνημονεύουν για πολλά χρόνια την έμπνευση του Aaron Gordon, όπως το είδατε ξανά και ξανά από διαφορετικές οπτικές γωνίες στην Cosmote TV .

Oscar Σκηνοθεσίας: Η είσοδος των παικτών

Ένα από τα όνειρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έγινε πραγματικότητα στη Νέα Ορλεάνη, πριν καν χρειαστεί να πατήσει το παρκέ στο "Smoothie King Center". Βλέπετε, δεν έχουν πολλοί παίκτες την τιμή να ανακοινώνονται ως βασικοί σε ένα All Star Game. Ο "Giannis" ήταν από αυτούς που έκαναν την είσοδό τους με εντυπωσιακό τρόπο, σε μια ακόμη εντυπωσιακή έμπνευση του ΝΒΑ, για την ανακοίνωση των παικτών.

Oscar ξενόγλωσσης ταινίας: Kristaps Porzingis

O Kristaps Porzingis δεν αποκαλείται τυχαία "Μονόκερως" για τα μοναδικά στοιχεία που διαθέτει, λόγω της ικανότητας του να ντριμπλάρει και να σουτάρει παρότι έχει ύψος 2μ21. Το βλέπετε κι οι ίδιοι στην Cosmote TV , στα παιχνίδια των New York Knicks. Το απέδειξε και στον διαγωνισμό του Skills Challenge, τον πρώτο της βραδιάς του Σαββάτου, καθώς νίκησε κατά σειρά τους DeMarcus Cousins, Nikola Jokic και Gordon Hayward, κατακτώντας τον τίτλο στην πρώτη συμμετοχή του. Ο πρώτος είχε βέβαια πιο σοβαρούς λόγους να θέλει να ξεχάσει αυτό το τριήμερο, αφού έγινε ανταλλαγή, για να καταλήξει από το Sacramento στη New Orleans.

" Αυτό είναι για τους ψηλούς, είμαι χαρούμενος που εκπροσώπησα την πατρίδα μου, την πόλη μου και κατάφερα να κατακτήσω το τρόπαιο" τόνισε ο Kristaps Porzingis, που επικράτησε στο νήμα και στους τρεις γύρους. Επίσης, ξεκίνησε και μία παράδοση, αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε το Sklills Challenge ο ψηλότερος παίκτης της βραδιάς!

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ